31 de març de 2011

PA DE PESSIC DE XOCOLATA SENSE OU

Vaig veure aquesta recepta al llibre de rebosteria de la Thermomix, i em va cridar l’atenció que no portés ou, em sembla que no n’he fet mai cap sense! Pensava que eren imprescindibles per a fer un bon pa de pessic... i vet aquí quina sorpresa, queda super! Molt esponjós, humit, suau, gustós... També podem obrir-lo per la meitat i farcir-lo amb melmelada, crema... ha de quedar molt bo!. Aquest ens l’hem menjat tal qual, per esmorzars, berenars i altres!

Pels passos que segueix la màquina, que són barrejar i amassar, es pot fer amb qualsevol batedora elèctrica que tingueu. Primer barregem els ingredients secs, després barregem els líquids i per últim integrem els dos. És un pa de pessic que val la pena provar, us sorprendrà !
PA DE PESSIC DE XOCOLATA SENSE OU
Ingredients
- 400 farina de rebosteria
- 300 g de sucre
- 80 g de cacau pur en pols
- 250 ml de llet
- 250 ml d’aigua
- 150 ml d’oli de gira-sol
- 1 sobre llevat
- Dos culleradetes de bicarbonat
- Perles de xocolata
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Preparem el motlle, d’uns 22 cm de diàmetre, sucat amb mantega i enfarinat, traiem l’excés de farina.
En el got de la TH posem la farina, el sucre, el cacau, el llevat i el bicarbonat, barregem bé programant 10 segons a velocitat 5.
Afegim la llet, l’aigua i l’oli. Barregem 15 segons a velocitat 6
Amb l’espàtula fem baixar les restes de les parets del got i la tapa, i tornem a programar 15 segons, velocitat .
Aboquem la barreja en el motlle, repartim les perles de xocolata per sobre ( és curiós, no es desfan, i quan es refreda, tornen a quedar fortes, per tant donen un toc cruixent al pa de pessic molt agradable.
Coem durant 40 minuts, aproximadament, dependrà del forn. Punxem per comprovar si ja està cuit.
Deixem refredar una mica i desmotllem.




27 de març de 2011

PATÉ DE SURIMI


Havíem provat aquesta tapa a la bodega La Electricitat de la Barceloneta, i no podia endevinar, a banda del cranc, quins altres ingredients l'acompanyaven, patata?, no..., maionesa? tampoc... doncs que carai portava! Aquest dia que va venir a casa la Dolors de la Th, em va dir faríem un patè, i que segur que m'agradaria, i  ho va endevinar perquè quan el vam tenir fet... el provo i... sorpresa: el mateix gust i aspecte que la tapa que ens agrada tant de La Electricitat!, que aprofito per dir-vos que si passegeu per la Barceloneta us hi arribeu a fer un vermutet i tapa (està a la plaça que hi ha el mercat).Si no teniu la Th, no deixeu de fer-lo, és molt fàcil i es pot fer amb qualsevol picadora que tingueu. Es pot  presentar dins una fulla de cabdell o bé com a tapa , amb bastonets per anar agafant.
PATÉ DE SURIMI
Ingredients
200 g de palets de cranc
160g de formatge fresc (tipus Burgos)
20 g d'oli d'oliva
2 culleradetes de suc de llimona
Un pessic de sal
Un pessic de pebre molta
2 culleradetes de cebolli fresc picat
Fulles de cabdells
Tomàquets Cherri
1 ou dur
Preparació
En el got de la Th posem els palets de cranc i triturem 3 segons  velocitat 4. Amb l'espàtula fem baixar les restes de les parets.
Afegim el formatge, l'oli, el suc de llimona, la sal, el pebre i el cebollí, i barregem 16 segons a velocitat 3.
Aboquem en un bol. reservem a la nevera fins l'hora de servir.
El Presentem dins les fulles de cabdell o bé com a tapa, acompanyat amb bastonets torrats.
Per acabar de decorar ratllem ou dur per sobre.

23 de març de 2011

LASANYA ( amb Thermomix)

Tothom m'havia parlat molt bé de la lasanya feta amb la Thermomix, aquest diumenge la vam poder tastar tota la raó a qui deia lo bona que queda!, boníssima!
El divendres passat, aprofitant que una amiga estava interessada en veure el funcionament de la Thermomix, vam quedar a casa perquè la Dolors, la presentadora a qui vaig comprar-la, ens fes una petita demostració, i aprofitant que diumenge erem colla a dinar, la proposta que vaig fer va se la lasanya... i així vaig tenir ja un plat fet i apunt pel diumenge...(s'ha de treballar amb vista...). Després per aprofitar verdures que ronden per la nevera, un carbasso solitari... i una mica de farcit de la lasanya que va sobrar, vam preparar una crema de verdures exquisida! i un carbassó farcit, i que ens en vam lllepar els dits!!!
LASANYA (amb Thermomix)
Ingredients
18 plaques per a lasanya ( de les que no necessiten cocció)
50 g d’oli
30 g de pastanaga
130 g de ceba
180 g de xampinyons
50 g d’api o pebrot (opcional)
1 gra d’all
½ kg de tomàquet natural triturat
¾ de kg de carn (vaig posar ½ kg de vedella i ¼ de porc)
Sal, pebre negre
Un bon grapat d’orenga seca
1 fulla de llorer
Per a la beixamel
1 culleradeta d’oli d’oliva
50 g de mantega
110 g de farina
800 ml de llet
Sal i pebre al gust
Nou moscada ratllada

100 g Formatge (gruyere o emmental)

Preparació
Comencem ratllant el formatge, posem el formatge a trossos dins el got i el ratllem programant uns segons a velocitat 7. Si El volem més fi, repetim uns segons més. Reservem.
Sense rentar el got posem tots els ingredients del sofregit i triturem 15 segons a velocitat 5, amb l’espàtula baixem les restes de les parets del got. Programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
Un cop tenim el sofregit fet, afegim la carn, la sal i les espècies i programem 20 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
És el moment d’hidratar les plaques de pasta. Les posem en un bol gran amb aigua tèbia. Les anem bellugant perquè no s’enganxin. Quan ja les tenim hidratades, en el mateix cistellet de la TH, les escorrem.
En acabar aquest temps, vaig programar 5 minuts més, el mateix programa. És el moment de provar també el punt de sal.
Cobrim la base de la llauna (que tingui alçada) amb plaques de pasta hidratades, aboquem la meitat de la barreja de carn, fem una altra capa de plaques de pasta, cobrim amb la resta de carn i fem una última capa de pasta. Reservem
Sense rentar el got, fem la beixamel.
En el got de la Th posem l’oli i la mantega, programem 1 minuts, 100º, velocitat 2
Afegim la farina i tornem a programar 2 minuts, 100º, velocitat 1
Acabat el temps, incorporem la resta d’ingredients, barregem 5 segons, vel. 7. Coem la beixamel programem 9 minuts, 100º, vel. 4.
Cobrim la lasanya amb la beixamel, i coem durant uns 10-15 minuts a 180º, forn preescalfat. A continuació repartim el formatge ratllat i gratinem fins que tingui un color torradet, al nostre gust.

20 de març de 2011

BROWNIE DE XOCOLATA AMB MOUSSE DE XOCOLATA I MADUIXES

Demà és l'aniversari de la meva filla petita, l'Anna, que ja fa 19 primaveres! Avui ens hem reunit per a felicitar-la i ajudar-la a menjar una miqueta d'aquest pastís... que era molt gran per a ella sola!
És un pastís que porta feina, no dels que de vegades dic, fàcil i ràpid de fer..., però que tot es posar-s'hi, i poc a poc et va sortint, això si, necessiteu una bona estona!
Vaig veure la recepta al programa "De chocolate" de Canal Cocina, on Josep Maria Ribé ens anima a fer aquesta i d'altres delicies amb xocolata!
 BROWNIE DE XOCOLATA AMB MOUSSE DE XOCOLATA I MADUIXES
Ingredients
Per al Bownie de xocolata negra
165 g de mantega
250 g de sucre moreno
165 g d'ou (tres de petits)
225 g de cobertura negra de xocolata (70% cacau)
85 g de nata del 35% M.G.
Per a la mousse de xocolata amb llet i maduixes
225 g de maduixes
16 g de gelatina
350g de xocolata amb llet 38% cacau
450 g de nata 35% M.G., semi muntada
Per al gelificat de maduixes
400 g de puré de maduixes
60 g de sucre
8 g de gelatina
Per  les maduixes macerades amb vinagre
500g de maduixes (senseres, si són maduixots grans, els fem a quarts)
200 g de sucre
50 g de vinagre balsàmic
Preparació
Comencem preparant el brownie de xocolata negra. Muntem la mantega  a punt pomada, amb el sucre moreno.
Afegim la xocolata negra fosa (la fonem al bany maria) i barregem bé.
A continuació anem integrant els ous, batuts, i la nata. Seguidament afegim la farina i barregem fins a tenir tots els ingredients ben integrats.
Aboquem la barreja en un motlle, d'uns 22 cm, i coem a 175º durant 25 minuts. Ens assegurem que està cuit punxant-lo mb una agulla o pal de botxeta, si surt net serà senyal que ja està cuit.
Deixem refredar i reservem.
Preparem les maduixes macerades. En un bol posem les maduixes, el sucre i el vinagre i deixem macerar ben bé una hora i mitja. Passat aquest temps, els fem arrencar el bull, i les colem. Reservem
A continuació prepararem  la mousse de xocolata amb maduixes. Triturem les maduixes, escalfem la meitat d'aquest puré, hidratem molt bé la gelatina i la incorporem al puré calent, remenem perquè es desfaci bé, i barregem amb la resta de puré. Desfem la xocolata al bany maria, hi anem afegint el puré de maduica poc a poc, remenem per a aconseguir una barreja homogènia. A continuació afegim l nata semimuntada, amb l'espàluta barregem ´molt bé. Reservem
Preparem el gelificat de maduixes. Triturem les maduixes amb el sucre, n'escalfem una part, hidratem la gelatina i la desfem amb el puré calent, barregem amb la resta de puré. Reservem
MUNTATGE
Si el brownie ha quedat massa alt, en traiem una capa. Col·loquem la base en el plat de presentació. Posem cinta de pvc al voltant (d'uns 5 cm d'alçada), per que tinguem l'alçada per a la mousse. Aboquem el gelificat de maduixes. A continuació les maduxes macerades, i cobrim amb la mousse. Àllisem, si cal, i congelem.
El fem el dia abans. així que el tindrem al congelador fins l'endemà, que el posarem a la nevera.
A l'hora de servir decorem al nostre gust.

15 de març de 2011

CREMA PERFUMADA AMB ANÍS ESTRELLAT I TARONJA

Amb aquest recepta participo amb la Recepta del 15 d'aquest mes! La proposta que ens han fet la Sndra i el Xavi  Els fogons de la Bordeta i la Marina  Xocolata desfeta per a aquest mes de març és la Crema Catalana! Aquesta que he fet és la crema pastissera, no és la típica de cremar que cremem, però tenia una pasta de full a punt de caducar... i he pensat que farcideta amb una bona crema, ens en lleparíem els dits! i així a estat, han sortit unes pastes dignes d'un bon berenar, esmorçar o per a qualsevol moment mossegar!
Per a fer-la diferent, en lloc de posr un canonet de canyella  i pell de llimona, he posat anís estrellat i pell de taronja, ha quedat una crema amb un perfum anisat molt gustós al paladar! Us recomano que ho proveu!
Ah!, que m'oblidva, els ous són molt importants, han de ser frescos i aquest cop si que puc presumir de que en són, i casolans!, no meus que ja m,'agrdaria, me'ls va regalar l'amiga Leo d'Isona! que quan hi anem no me'n falten mai! des d'aquí una salutació molt especial per a ella i el seu marit! Gràcies parella!
 
CREMA PERFUMADA AMB ANÍS ESTRELLAT I TARONJA
Ingredients
- 1/2 l de llet
- 40 g de maizena
- 4 rovells d'ou
- 100 g de sucre
- 1 anís estrellat
- pell de taronja (sense blanc)
- una làmina de pasta de full
- ametlla picada a trossets
- sucre llustre
Preparació
Desfem la maizena amvb un rajolí de llet freda. En un casó posem la resta de llet, el sucre, l'anís estrellat i la pell de taronja, i fem arrencar el bull. Deixem refredar una mica.
En un  bol posem els rovells d'ou i la maizena defeta, barregem bé. Ho aboquem a la llet tèbia remenem ràpid perquè l'ou no qualli, colem i tornem a posar en el cassó. A foc baig i sense parar de remenar coem fins que torni a bullir, veurem i notarem que quan vol començar a bullir, espesa ràpidament, llavors L'apartem del foc i continuem remenant. L'aboquem en un bol, tapem, pel a pel, amb paper film i deixem refredar.
Estirem la pasta defull, hi repartim la crema  segon la forma que vulguem donar-li, un cop tancada i donada la forma que vulguem, amb unes tisores fem uns talls en un costat, o a tot el voltant. Pintem amb ou batut i cobrim amb l'ametlla.
Coem a 200º, forn preescalfat, durant uns 25 minuts, que estigui ben rosseta. Deixem refredar damunt una reixeta.
Acabem empolsant-la amb sucre llustre.





13 de març de 2011

PASTÍS DE MATÓ AMB MADUIXES

Cansats una mica de les fruites d'hivern, comencem ben aviat amb aquestes fruites tant atractives, encara que per trobr les bones bones haurem d'esperar uns quant dies...Les postres d'avui han portat poca feina i han estat excel·lents! Desprès d'un bon dinar, aquest pastís ha resultat refrescant i gens pesat. Qui és mes llaminer l'ha endolcit amb una mica de culís de melmelada de maduixa. Podem fer-lo amb altra fruita, que sigui carnosa, com el kiwi, el mango...
La recepta l'he tret de la Revista Descobrir cuina, ni més ni menys del núm 17!, amb alguna variació, he substituït la melmelada de panses, que hi ha a qui no agraden, per un culís de maduixa, i l'he acabat amb uns fils de xocolata.
PASTÍS DE MATO AMB MADUIXES
(per a 8 persones)
Ingredients
- 800 g de mató
- 1/2 k de maduixes
- Una tassa de melmelada de maduixa
- Una fulla de gelatina
- Xocolata negra de cobertura
Preparació
Rentem les maduixes i les tallem en làmines.
En un bol posem el mató i trinxem amb una forquilla.
En un motlle d'uns 20 cm anem fent capes de mató i maduixes, fem tres capes de mató acabant amb una de maduica, que mirarem que quedin ben posades, i tota la superfície coberta.
Posem la fulla de gelatina a hidratar amb aigua.
Escalfem la melmelada amb una cullerada d'aigua. La colem, ens ajudem d'una cullera. Escorrem la gelatina, l'afegim al culís, si s'hagués refredat l'escalfem una mica, remem bé perquè es desfaci i quedi ben fi
Amb aquest culís pintarem la capa superior de maduixes, que li donarà, a banda de més gust, brillantor. La que ens sobri la portem a taula per als més llaminers...
Desfem la xocolata al bany maria i en titrem uns fils per sobre.

7 de març de 2011

SARDINES ESCABETXADES

Primer que res, moltes gràcies pel vostre afecte i els ànims que ens heu donat!! Són moments molt durs, que costen d'acceptar, d'assumir!.
Moltes gràcies.
Aquest cap de semana hem fet una escapada a Isona, per agafar una mica d'aire i ja veieu que hem pogut gaudir, a més a més, de l'espectacle que ofereixen els aumetllers florits! Tot i que n'han arrencat molts, era un país on tots els camps, trossos, eren plantats d'aumentllers, encara podem veure el gran mantell blanquinòs i rosat que formen les seves branques atapeïdes de flors! i com no, caminant entre ells, sentir l'olor suau però penetrant que desprenen aquestes flors! Si teniu oportunitat passegeu-vos-hi una estona, quedareu enamorats de l'aumetller!!
Fa uns dies vaig comprar sardina per sopar, però la mandra va guanyar i no la vaig fer... així que l'endemà em va venir de gust fer-la escabetxada, que normalment la faig més cap a l'estiu . Queda més bona d'un dia per l'altre, com més dies més gustosa la trobareu. L'escabetx és una bona manera de conservar més temps un aliment, el peix queda molt bo, sobretot el peix blau.
Hi ha diferents maneres de fer l'escabeix, la meva mare no fregia les sardines, sinó que, un cop tenia feta la salsa de l'escabetx, hi afegia les sardines, netes de tripa i sense cap, i deixava que coguèssin uns 10 minuts, a foc molt baixet. I què bones estaven al cap d'un parell de dies... si és que hi arribaven...
Jo tinc costum de fregir-les primer... i també queden molt bones!

SARDINES ESCABETXADES
- Sardines fresques (mida mitjana)
- Romaní, farigola, llorer... herbes aromàtiques que tingueu
- Una cabeça d'alls
- Perbre vermell (dolç)
- Uns granets de pebre negre
- Oli
- Un got de vinagre (si feu 1 k de sardines, 3/4 de got d'aigua, de vinagre)
Traiem les tripes i el cap de les sardines, les rentem i posem a escòrrer.
Salem les sardines, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli abundant. A mesura que les traiem de la paella, i en calent, amb l'ajuda d'un colador, les espolsem amb el pebre vermell. Les reservem ben posadetes en un recipient (que tingui alçada)
Colem l'oli d'haver fregit les sardines en una altra paella. Hi afegim les herbes aròmàtiques, els grans d'all (sense pelar), el llorer i el grans de pebre negre i deixem coure uns minuts, a continuació afegim el vinagre (vigilem molt perquè fa molt vapor en bullir l'alcohol). Deixem que reduexi uns minuts a foc baix. Quan ha perdut la fortor de vinagre i ha reduit una  mica, aboquem aquesta salsa d'escabeix per sobre les sardines, deixant-les cobertes amb herbes i alls. Deixem refredar i les guardem tapades a la nevera.
Estan més bones si una estoneta abans de menjar-les, les traiem de la nevera.
*Per enfarinar-les, va molt bé posar farina en una bossa, d'aquestes de congelar mateix, anem posant les sardines, tanquem la bossa, sacsegem unes quantes vegades pqeuè s'impregnin de farina, i les anem posant a la paella. Veureu que només hauran agafat la farina necessaria, i al fregir-les, l'oli no us quedarà amb l'excés de farina que agafen quan les enfarinem en un plat.

Seguidors