26 de juny de 2011

MERENGA DE MADUIXA

Avui hem arribat just a l'hora de dinar, així que les postres d'avui havien de ser ràpides de fer, i molt refrescants perquè hem arribat acalorats!
Abans no s'acabessin les maduixes, en vaig congelar una bona bosa per a tenir-les quan ja no és el temps per a poder fer un gelat, melmelada, aquesta merenga o escuma com he preparat avui... Es molt fàcil i radida de preparar, i queden unes postres molt lleugeres i sobretot molt refrescants!!
Us poso també la foto de la til·la que vam collir al til·ler dels amics de Siall ! l'hem estés perquè s'assequi, i tenir-la a punt per quan es necessiti...! Aquesta sí que és bona!!
MERENGA DE MADUIXA
Ingredients

300 g de maduixes (han d’estar congelades)
100 g de sucre
2 clares d’ou
2 culleradetes de suc de llimona
Preparació
En el got de la Thermomix, que ha d'estar ben sec, hi posem el sucre, pulveritzem 10 segons, vel. 6-7-10
Afegim les maduixes congelades i el suc de llimona, programem 30 segons a vel. 5-7. Amb l'espàtula fem baixar les restes de la paret del got.
Col·loquem la papallona, afegim les 2 clares i batem 2-3 minuts, vel. 3 i 1/2, fins que tinguem una merenga ben consistent.
* per a congelar les maduixes les hem de rentar, sense traure'n les fulles, ben netes, llavors els hi tallem les fulles, les eixugem, les posem en una bosa per a congelar i les posem al congelador
                               

23 de juny de 2011

COCA DE SANT JOAN


En un dia com avui no poden faltar les coques, les Coques de Sant Joan!!! Si proveu de fer-les una vegada, no les tornareu pas a comprar! queden molt bones ! això si, no ens enganyem, porten feina!!! però deprés quan les veus i les menges ... t'oblides de seguida de la feinada!
La massa de la coca de fruites i la de pinyons és la mateixa, recepta AQUÍ , en una decorem amb les fruites confitades (comprades a la Fira de Sant Pons) i l'altra amb sucre i pinyons, si fem crema pastissera podem posar-ne unes tires per sobre i un pinyons, abans de coure-la, queda molt bé, jo no la tenia feta així que l'obriré pel mig i la farciré amb la crema... queda boníssima! La recepta de la crema la trobareu crema pastissera. Veureu que és la mateixa que vaig fer pel tortell de Reis, de fet és la massa de brioix.
La recepta de la coca de llardons, us poso la recepta, me la passat la Dolors, venedora de la Thermomix, no és la típica de pasta de full, tampoc la que de vegades trobem de brioix amb llardons, podríem dir que és un entremig, molt bona!
De manera tradiciona, podeu trobar la recepta AQUÍ. Aquesta la vam fer l'any passat en un taller al Museu de la Xocolata. Queda una coca molt bona!! Ja us diré si la d'aquest anys és més o tant bona... !
Animeu-vos i proveu fer-les un dia qualsevol, que unes bones coques són sempre benvingudes !!!


BONA REVETLLA A TOTHOM !!! i FELICITATS A TOTS EL JOAN I JOANES !!

COCA DE LLARDONS
Ingredients
100 g d'aigua
100 g de llet
200 g de llard de porc ( o si preferiu mantega)
20 g de llevat fresc premsat
1 culleradeta de sal
200 g de llardons
Decoració
Sucre
Pinyons
Preparació
Primer que res triturem els llardons, que posarem al got i programem 10 segons, vel. 4. Reservem
Sense rentar el got hi posem la llet, l'aigua i el llard, programem 1 minut, 40º, velocitat 1
Acabat aquest temps repetim 30 segons, velocitat 2 (sense temperatura). Seguidament afegim el llevat, la farina i la sal (per aquest ordre) i programem 1 minut, got tancat, velocitat espiga.
Passat aquest temps, afegim els llardons i programem 15 segons, got tancat, velocitat espiga.
Aboquem damunt el marbre una mica enfarinat i acabem de barrejar bé. Com que és una massa que porta molt greix, és una massa flonja, i que si fa calor s'enganxa. Va molt bé fer-ne una bola, i en un bom deixar-la una estona a la nevera perque agafi cos.
Dividim la massa en dos meitats. Estirem`per donar la forma posant-la entre paper i paper de forn, així no se'n enganxarà. Quan ja tenim la forma i el gruix d'un cm aproximadament, traiem un paper i col·loquem la coca a la safa ta del forn. L'ensucrem bé i repartim els pinyons.
Coem a 200º, 15-20 minuts segons el forn. Ha de quedar d'un color torradet. Deixem refredar una mica i la passem a una reixeta fins que estigui ben freda.



19 de juny de 2011

COCA DE CREMA, MADUIXA I KIWI

Les coques amb fruita sempre venen de gust, i aprofitant les últimes maduixes i que els kiwis ja són bons, avui he fet aquesta coca ràpida, que ens hem cruspit encara més ràpid del que jo l'he fet!.
La crema és millor fer-la el dia abans, ha d'estar freda, la guardem a la nevera tapada amb film, pel a pel, perquè no se'ns faci una crosta.
Aquesta coca la podem fer amb d'altres fruites, si la fem amb poma l'haurem de coure en cru, és a dir muntem la pasta de full, coberta amb la crema i damunt la poma laminada. Queda molt bona posem el què hi posem!!!
COCA DE CREMA , MADUIXA I KIWI
Ingredients
- una planxa d epasta de full
- maduixes
- kiwis
- melmelada d'albercoc
- 1 fulla de gelatina
Per a la crema pastissera
- 1/2 l de llet
- 4 rovells d'ou
- 100 g de sucre
- 40 g de maizena
- 1 canonet de canyella
- pell de llimona ( sense part blanca)
Preparació de la crema pastissera
En un bol desfem la mazena amb un rajolí de la llet. 
En un cassó posem la resta de llet, el sucre, la canyella i la pell de llimona, ho posem al foc i fem arrencar el bull. Traiem del foc i deixem que es refredi una mica.
A banda barregem els rovells i el afegim a la maizena que hem desfet, barregem bé, ho afegim a la llet que tenim templada, remenem, ho colem en un altre cassó i tornem a posar-ho al foc (baix), remenant sense parar, fins que torni a arrencar el bull i espesseixi. Passem la crema en un bol i tapem amb fil, pel a pel (el film a tocar de la crema, ens ajudem amb el palmell de la mà) per evitar que es faci una crosta a sobre, deixem refredar i guardem a la nevera.
Pasta de full
Preescalfem el forn a 200º
Folrem la safata del forn amb paper de forn o silpac, estenem la planxa de pasta de full. Amb una forquilla la punxem , deixant un marge d'un dit a tot el voltant. La coem durant uns 15-20 minuts a 200º. Si veiem que s'infla molt, podem punxar-la una mica, ens interessa que del mig no quedi tant alta.
Un cop cuita la deixem refredar.
Muntem la coca
Repartim la crema per tota la base, deixant el marge d'un dit que no em punxat i que ens haurà quedat més bufat. En posem una bona capa.
Tenim les maduixes netes i sense fulla, Ah, i eixugades!. Les tallem en làmines. Pelem el kiwis i també els fem a rodanxes.
Anem cobrint la crema amb fileres alternes de maduixa i kiwi.
Hidratem la gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.
En un bol posem melmelada d'albercoc i l'escalfem una mica al microones, escorrem la gelatina i la posem a la melmelada calenta, remenem perquè es desfaci.
Pintem per sobre la fruita amb la melmelada, ens donarà brillantor a la fruita i també un bon gustet.

15 de juny de 2011

AMANIDA COLESLAW

Aquest mes la Recepta del 15 va d'amanides!!! grans aliades a l'estiu de la nostra cuina. Les podem fer tant variades que no acabaríem pas, sinó, ja veurem totes les que participen avui en la proposta mensual que ens fan la Sandra i Xavi de Els Fogons de la Bordeta i de  la Marina de Xocolata desfeta . Segur que superen el rècod de les maduixes del mes passat!!! això que va ser tot un èxit!! Visiteu-los!!!
Aquesta amanida la vam fer en un taller de cuina amb Thermomix. Ens va agradar molt i de seguida vaig pensar en fer-la per la Recepta del 15. En genaral ha agradat, a uns més que a d'altres, a mi particularment m'ha agradat, però reconec que no estem acostumats a aquest tipus d'amanides, i el qui no és de verdures... i crues... li costa encara més. Però bé, hi ha d'haver de tot!
La podem amanir amb maionesa o lactonesa, que ara a l'estiu és més segura, ja sabem el perill de l'ou amb la calor... , amb una vinagreta i fins i tot amb un toc de mostassa ha de quedar força bona!
Segons he llegit, aquesta amanida té el seu origen a l'imperi romà. És un plat d'acompanyament tan de carn com de peix. A Anglaterra durant els anys 1860 deien col slaw quan es referien a aquest plat. Es va introduir a EEUU i s'ha quedat amb aquest nom, coleslaw. Per a nosaltres amanida de col, però li deixarem el nom original...

AMANIDA COLESLAW
(Amb aquestes quantitats en surt força quantitat, jo he fet la meitat per a 8 persones)
Ingredients
3 ous durs
300 g de col (repollo)
300 g de pastanaga
200 g de cogombres en vinagre
200 g d'olives sense pinyol
300 g de col Lombarda
Per a la lactonesa
150 g de llet
1 gra d'all (opcional)
Sal i pebre al gust
400 g d'oli de girasol o d'oliva
suc de mitja llimona (petita)
Preparació
Comencem picant els ous durs, programant 2 segons, velocitat 4. Reservem en un bol
Piquem la resta d'ingredients per aquest ordre :
la col, 5 segons. velocitat 4.
Les pastanagues netes i pelades, 5 segons, velocitat 5.
Els cogombres  3 segons, velocitat 4
Les olives, 4 segons, velocitat 4
La col lombarda, 5 segons, velocitat 5
A mesura que anem picant, anem abocant en un bol gran, el got de la Thmx, no el cal rentar cada vegada.
Fem la lactonesa
Mesurem l'oli i reservem
En el got de la Thmx posem la llet, l'all, la sal i el pebre, programem 30 segons, 37º, velocitat 5
En acabar el temps, programem 3 minuts, 37º, vel. 5 i anem abocant l'oli poc a poc per damunt la tapa, sense traure el cubilet, l'oli anirà caient a poc a poc dins del got. Després afegim la llimona i barregem uns segons més. Podem rectificar de sal un  cop ha acabat.
Presentació
Barrejar tots els ingredients, afegim la lactonesa i barregem.
Reservem una mica de cada ingredient i el presentem en una safata amb més lactonesa en un bol, per si algú no ho vol barrejat o no li agrada algun ingredient.
També és una manera molt atractiva de presentar els ingredients que porta l'amanida.
Bon profit!!

12 de juny de 2011

MINI CARLOTES DE MOUSSE DE LLIMONA AMB MADUIXES

El divendres, després del xafec que va caure, vaig poder arribar a temps per la classe del David Lienas a l'Espai Consum, del Bon Preu, dedida a postres d'estiu... que si seguim com ara no se pas si arribarà!! Ens va fer un batut de plàtan i maduixa, una sopeta de cítrics amb gelat de vainilla, una pinya colada i unes mini carlotes de mousse de llimona amb maduixes. Em vaig quedar amb el batut i les mini carlotes, i avui hem acabat el dinar amb aquests gots o copes, segons ha tocat... amb les mini carlotes. Ho he preparat en gots baixos i amples, en lloc de gots petits i estrets com vam fer a la classe.
Ens ha agradat molt i molt! unes postres refrescants i lleugeres que han vingut molt de gust!
La recepta de la confitura de maduixes la trobareu AQUÍ
Animeu-vos i proveu!!!
MINI CARLOTES DE MOUSSE DE LLIMONA AMB MADUIXES
Ingredients
Melindros
Confitura de maduixes
Maduixes per a decorar
Ingredients per a la mousse
300 g de nata per muntat (35% MG)
120 ml de suc de llimona (natural i colat)
225 de llet condensada (vaig trobar-la desnatada, El Castillo)
1 mànega pastissera d'un sol ús
Preparació
Muntar la nata. Ha d'estar ben freda
Barrejar el suc de llimona amb la llet condensada, amb l¡ajuda d'un batedfor manual
Incorporem aquesta barreja a la nata muntada, i amb el batedor manual barregem vigilant que no ens perdi volum.
Disposem la mousse a la mànega pastissera, i reservem a la nevera un mínim de 4 hores
Muntem el got
Posem melindro a la base del got, fem una capa de confitura de maduixa, una de mousse, una altre de confitura i acabem amb una de mousse. Decorem amb una maduixa natural laminada i amb una fulla de menta. Si voleu podeu empolsinar la maduixa amb sucre llustre.

N'hi ha que s'han acabat el melindros amb confitura de maduixa...
Us deixo una mica de reportatge de la classe amb el David Lienas, que és tot un plaer sentir-lo i veure'l fer!

9 de juny de 2011

HAMBURGUESA AMB GINGEBRE SOBRE PA INTEGRAL I CONCURS

Quan vaig veure que Dolorss de Blog de cuina i Gourmet Rural  ens feien la proposta d'un concurs consistent en pa i algun producte del porc, vaig pensar de seguida amb aquest pa, que ja havia fet i m'havia agradat molt, és la recepta de la massa d'aquesta pizza PA INTEGRAL i amb les hamburgueses que vaig fer també no fa massa i que podeu trobar HAMBURGUESA AMB GINGEBRE, feta amb carns de vedella i porc Ibèric. Si, si, porc Ibèric! com més bo és el producte més bo és el resultat! Així que, la setmana passada vaig preparar les hamburgueses amb gingebre i les vaig congelar. El pa el vaig fer ahir per la tarda. Per acompanyar vaig fer una ceba caramel·litzada, us deixo la recepta  CEBA CARAMEL·LITZADA
Per sopar, que erem colla, estava tot preparat, un bon meló amb pernil d'entrant i una bona llesca de pa, formatge de cabra (amn l'escalfor es desfa...), bona hamburguesa, bona ceba caramel·litzada per sobre i a mossegar!!! 
Com que em va sobrar una mica de pa, l'hem aprofitat per a l'esmorzar d'avui, amb formatge fresc,  un gust d'esmorzar...!
Gràcies a la Dolors i a Gourmet Rural! ah! i us recomano que els feu una visita !

5 de juny de 2011

CREPS DE MADUIXA I XOCOLATA

 
Com ja us vaig posar l'atre dia, la classe del David Lienas va anar de creps, dolces i salades, jo que sóc de dolç, no sabria pas en quines em quedo... bé, si, amb les dolces i salades!!! De moment hem començat fent-ne una de dolça per a les postres d'avui, aquestes creps de maduixa i xocolata han ben trionfat!!!, la xocolata encara que no la veieu ..., hi era.!! desfeta i per tota la superfície de la crep, que prou s'hi notava!!!
Animeu-vos i feu-les amb el farcit que més us agradi perquè segur que fareu contents a qui les mengi! Us recomano, però que abans no s'acabin les maduixes les proveu amb aquesta confitura, és excel·lent!!!
CREPS DE MADUIXA I XOCOLATA
Ingredients:
Per a la massa:
* 125g de farina
* 1 ou
* 150 ml de llet
* Sal
* 50 g de mantega
* pell de taronja ratllada (no en tenis i li vaig posar de llimona)
* 150 g de cobertura de xocolata (negra o la que us agradi)
Per a decorar:
- Nata muntada
- Fruits secs picats (me'ls vaig oblidar de posar... tenia festucs picadets...)
Per a la confitura de maduixa
* 400 g de maduixots
* 200 g de sucre
* Pebre negre mòlt
* Vainilla en pols
* Cardamom
* 15 ml de suc de llimona
Preparació:
Preparem la massa, en el got del túrmix posem la llet, els ous, la farina, i la sal. Afegim la pell de taronja, la mantega fosa i barregem molt bé. Hem de deixar-ho reposar ½ hora a la nevera.
Per a la confitura, rentem i traiem la part verda de les maduixes, les tallem i posem a coure en un cassó a foc fluix amb el sucre, el suc de llimona i les espècies. Quan veiem que les maduixes comencen a estar toves, traiem del foc , aboquem en un bol i deixem refredar.
Per a fer les creps, tindrem una paella (si no tenim crepera no passa res) al foc  ben calenta, jo hi tiro una mica de mantega i amb un tovalló de paper el passo per a tota la supefície, hi aboquem una mica de massa amb un cullerot i l'escampem per tota la superfície. Quan estigui cuita notsarem que ella mateixa es desenganxa, li donem la volta perquè es cogi de l'altra cara, la traeim i passar per sobre la superfície la xocolata, jo la vair desfer al bany maria, però si la crep és calenta podeu posar el tros de xocolata i fregar-la, amb l'escalfó es desfarà.
La farci amb la confitura de maduixa. La plegem pel mig o en forma de bano i decorem amb la nata muntada i els fruits secs.
Servim i a gaudir d'aquesta crep !!!

Seguidors