Si hi ha una cosa que compensa fer-la a casa, són les magdalenes! res a veure amb les que trobem en els supers! En podem trobar de bones, llocs on les fan artesanalment, però a casa queden molt i molt bé!i tant si tenim robot o no, són ben fàcils de fer! Aquestes les vaig fer per portar aquest cap de setmana a Isona, que erem una bona colla i per esmorzar, després d'una torradeta feta al foc (que no hi ha res millor!) van anar super bé amb el cafè amb llet, i per sort en va quedar alguna per a berenar...
La recepta original, del bloc "cocinando en un rincon del mundo" les feien amb melmelada de gerds, que han d'estar boníssimes! però com la xocolata ens va... hi vaig posar perles de xocolata i una mica de pols de vainilla. Van sortir una bona colla de delicioses magdalenes, molt esponjoses!
MAGDALENES
Ingredients
200 g de sucre
3ous i una clara
250 g d0oli de girasol
250g de llet
375 g de farina de força, jo vaig posar-la de rebosteria
1 sobre de llevat (tipus Royal) (o bé 4 sobres de gasosa, blaus i blancs)
Preparació
Col·loquem la papallona.
Afegim en el got el tres ous i la clara junt amb el sucre i programem 6 minuts, 37º, vel. 3 1/2
En una gerra tenim l'oli i en una altra la llet. Programem 6 minuts, 37º, vel. 3/12, amb el cubilet posat anem afegint poc a poc damunt la tapa del got l'oli i a continuació la llet.
Afegim la meitat de farina amb el llevat i programem 30 segons, vel. 3
Acabem de posar la farina restant i programem 1 minut a vel. 3.
Acabem d'integrar amb una espàtula.
Aboquem en una mànega pastissera, i reservem 1/2 h a la nevera.
Preparem els motlles de papar de magdalena, els posem dins d'un altre motlle o dins de flameres, d'aquesta manera el motlle no s'obrirà i la magdalena tinbdrà més volum.
Tellem la punta de la mànega i anem omplint els motlles 3/4 parts. Repartim unes perles de xocolata en unes quantes, i una mica de sucre en unes altres. Si voleu posar-hi melmelada, posem una mica de massa, una cullerada de melmelada i acabeu de posar la massa.
Tindrem el forn preescalfat a 200º. Posem les magdalenes al forn i coem durant 20 minuts (segons forn). Passat aquest temps comprovem si ja estan cuites.
Les deixem refredar damunt una reixeta.
Les guardem tancades en un pot o bosa.
18 comentaris:
T'han eixit precioses aquestes magdalenes!!! Quin pecat no tenir-ne un parell ací prop!
Una besada!
És veritat que les magdalenes casolanes sempre seran més bones! I les de perles de xocolata han de ser boníssimes ;)
Como cambian las magdalenas caseras!!!buenisimas
Que bones, cada setmana en faig, pot ser faré aquestes per variar!!!! t´han quedat molt maques! Petons
Teresa ara mateix t'en agafaria un parell pel café amb llet. T'han quedat precioses. i es veritat que on hi hagi unes madalenes casolanes..... les del super ja es poden retirar:
petons
Ara mateix em vindria molt bé una per esmorzar :)
La masa t'ha quedat molt esponjosa i tenen una pinta deliciosa!
Jo no tinc Thx i la veritat és que em fa mandra :-P
delicioses si son casolanes!! petons
Teresa, que ricas te han quedado!, me gusta mucho el cambio, las pepitas en casa gustan y la vainilla ni te cuento, así que la próxima vez las hare como tu.
Un besito
Veure aquestes fotos a mig matí em fa entrar una gana terrible! ja m'imagino la bona olor que et va quedaar a tota la cuina, maquissimes!
Quines magdalenes!!!!!
les millors les fetes a casa i per a mi, les fetes amb oli sempre millors que les de mantega, per tant les teves per a mi són de 10!
PTNTS
Dolça
Hola Teresa estimada i guapa tu
que bones, anoto la teva formula magistral, a casa soms tots molt i molt magdalaneros,per tant aquesta sera provada aquest cap de setmana segur,..
mil petonets Susanna
Tenen molt bona pinta i m'ha encantat el paper de les papallones!
Petons!
Anna
Tenen un aspecte fantàstic, i tens tota la raó, les magdalenes casolanes no tenen res a veure amb les comprades!
El chocolate ya lo tengo preparado ahora me faltan las magdalenas te han quedado con una pinta riquísimas.
Saludos
Ja no te'n deuen quedar, no? D'aquí poc en faré d'aranyons! Ja t'explicaré.
Besets,
Roger
Justament avui pensava que algun dia hauria de fer-ne, perquè m'és molt pràctic endur-me'n una per berenar a la feina. M'apunto la recepta!
Teresa,
He fet magdalenes inspirant-me en la teva recepta. Les vols veure? http://pimpampa.blogspot.com/2012/03/magdalenes.html
Boníssimes!
Publica un comentari a l'entrada