El cap de setmana passa volant! no se si us passa a vosaltres, però acaben faltan hores... les postres d'avui ha estat aquest flam de quallada i formatge que és fa en un moment, si. si, d'aquests que 1 minut per a preparar els ingredients, 1 minut per fer-lo i això si, com a mínim 2 hores de nevera!!! Millor fer-lo el dia abans. No l'havia fet mai, vaig pensar que potser no sortiria, i per si de cas, tenia un gelat de plàtan preparat... però no ha calgut pas, està molt bo!! fresquet, suau de gust, la textura entre flam i quallada, i amb el culis de maduixa que li ha donat el toc afruitat perfecte! Ens ha agradat moltíssim!
FLAM DE QUALLADA I FORMATGE
Ingredients
Pel caramel:
- 100 g de sucre
- unes gotes de llimona
- 100 g d'aigua
Pel flam:
- 2 sobre per a preparar quallada (tipus Royal)
- 2 ous
- 180 g de sucre
- 20 g de sucre avainillat (jo vaig posar 1/2 culleradeta de vainilla en pols)
- 400 g de formatge cremós ( tipus philadelphia)
- 500 g de llet
Culis de Maduxa
- 500 g de maduixes
- 90 g de sucre
- 60 g d'aigua
Preparació
Primer farem el caramel, en una paella o cassó posem el sucre i les gotes de llimona, quan s'hagi desfet una mica i hagi agafat color, retirem del foc i anem movent (moviments circulars) la paella, incorporem l'aigua i tornem a posar al foc, quan veiem que es va espessint i enfosquin, remenem amb una cullera de fusta perquè no cristal·litzi. Quan tingui el punt de caramel retirem del foc i l'aboquem en el recipient, respartint bé per la base i els laterals. Reservem
En el got de la Tmx posem tots els ingredients per al flam, programem 10 minuts, 100º, vel. 3.
Omplim el motlle amb aquesta barreja i deixem refredar a la nevera. Millor si el fem d'un dia per l'altre.
Per a fer el culis, fem un almívar amb el sucre i l'aigua, el posem en un pot al foc, quan arrenqui el bull deixem que bulli durant uns dos o tres minuts.
Rentem les maduixes i les posem en el pot del pimer, afegim l'almívar i triturem molt bé. Ho colem amb un colador fi, ens ajudem amb una cullera. Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.
(Recepta de Thermomix)
15 comentaris:
Me gusta la combinación de ingredientes.Nunca utilicé el philadelphia para hacer flan,y se ve cantidad de cremoso.
Me lo llevo,a mis hombres les gustará.
CAriños
Hola Teresa!
Et pots creure que no he menjat mai quallada? Sí, potser sóc una mica rara... En canvi, a l'Andy li agrada moltíssim! Em dónes l'excusa perfecte per donar-li una sorpresa i de pas...estrenar-me amb la quallada!
Una abraçada!
uuaaa la quallada és el meu postre preferit, però si a més dius que dur formatge....ja es un vici!! petons
Em recorda a un flam que em feia la reina del meu cor quan la visitava a les terres galegues :) Boníssim!
Em recorda a un flam que em feia la reina del meu cor quan la visitava a les terres galegues :) Boníssim!
Aquest flam ha de ser molt bo i si l'acompanyes amb el culis de maduixa .un plaer pels sentits.
petons
Quina pinta!!! no l'he fet mai. m'emporto la recepta a,n el teu permís!
Petonets
Aquests flams quallats en fred són molt resultons, oi? i queden boníssims, amb el colís encara millor.
Xuclant,xuclant! Aixi m´agraden els flams que passin xuclant com aquest tan deliciós i fresquet que ens presentes.
Uns postres de 10, ben combinat amb el coulis.
Petons.
Uiiiii! jo m´apunto a aquest flam tant bo!!!! petonets
mmm... delicios!! He de tastar-lo ja mateix!!! M'encanta!!
Aquesta és una gran recepta per quedar d'allò més bé, la provaré!
Mmmmm, m'agradat molt i a més queda molt maco.
ÉS una d'aquelles postres agraides de veure i sobretot de menjar-se-les.
Gràcies per compartir.
Tinc una cosa per tu al meu blog:
http://menjarigaudir.blogspot.com.es/2012/05/va-de-premis-va-de-premios.html
a ver a quien no le gusta un rico flan como este¡¡
peto
Publica un comentari a l'entrada