Les postres d'avui no estaven pensades, però com ens hem trobat amb una hora de més ens ha donat temps, aquest matí, per a fer aquest braç de gitano amb crema i gerds. La base i la crema pastissera l'he fet amb la Thermomix, encara que la crema pastissera m'agada més feta a mà, la textura queda diferent, encara que està molt bona. El toc dels gerds li ha donat un punt agradable d'acidesa que contractava amb la dolçor de la crema. El resultat, unes prostres molt bones! Ens hem llepat els dits!
BRAÇ DE GITANO AMB CREMA I GERDS
Ingredients per al bescuit genovès
4 ous
120 g de sucre
1 culleradeta de vainilla en pols
120 g de farina de rebosteria
1 pessic de sal
Ingredienta per a la crema pastissera
100 g de seucre500 g de llet sensera (jo l'he posat semidesnatada)
50 g de maizena
3 ous
1 culleradeta de vainilla
Fem la crema pastissera
Posem tots els ingredients en el got de la Tmx i programem 7 minuts, 90º, vel. 4.
L'aboquem en un bol, tapem amb film, pel a pel, i deixem refredar.
De manera tradicional: aquí
Fem el bescuit genovès
Col·loquem la papallona en el got, aboquem els ous, el sucre i la vainilla en pols. Programem 6 minuts,37º, vel. 4.
Acabat el temps tornem a programar el mateix però sense temperatura.
Traiem la papallona, aboquem la farina i la sal i barregem 4 segons a vel. 3. Traiem la papallona i acabem de barrejar amb l'espàtula.
Teneim la llauna del forn preparada amb paper especial de forn o silpac, hi aboquem la massa repartim bé i donem uns copets per a que les petites bombolletes d'aire que es fan es petin i ens quedi una superficie ben llisa.
Coem, amb el forn preescalfat, a 180º durant 20-25 minuts.
Quan el tenim cuit (si n'està molt es trencarà quan l'enrotllem), li donem lña volta damunt d'un drap una mica humit, l'enrotllem i deixem que refredi una mica.
El desenrotllem i farcim amb la crema, repartim els gerds i tornem a enrotllar-lo. L'empolvorem amb sucre llustre i reservem a la nevera.
16 comentaris:
Ostres, mira que no m'agraden massa els braços de gitano, però amb gerds..mmm, me'l menjaria!!!
Una abraçada!
T'ha quedat un braç genial ........ ara hem recorda que fa molt que no en faig. Jo avui m'he decantat pels panellets.
Petons
Me encantan los brazos gitanos y si son de cremas más todavía!! Bss
Unes postres de diumenge!!! t'ha quedat ben bonic i segur que boníssim!!!!!
Petonets
El contrast del dolç amb l'acidessa dels gerds té pinta de ser molt bo.
Petons.
Teresa unos de mis postres favoritos el brazo de gitano, este tuyo esta de cine, tiene que estar delicioso. Besicos querida amiga
A mi marido le hubiera gustado comer en tu casa Teresa,es de sus postres favoritos y nunca se lo hago.te quedó bárbaro.
Un besito
Carai, Teresa, t'ha quedat espectacular. Això del bescuit genovès no és pas fàcil, no. I l'has farcit amb el meu ideal, la crema. Trobo que queda molt més bo que amb chantilly, és clar que això són els meus gustos personals... i me'n menjaria un bon troç, d'aquest braç! petons
a mi sempre se'm trenca el braç de gitano!!! t'ha quedat fabulos! petons
Que bo aquest braç de gitano!!! M'encanten els gerds i la crema també així que per mi és un postre 10!!! T'ha quedat perfecte!
teresa un señor brazo d egitano y muy bueno con este interior,un postre divino para un dia de fiesta
bona setmana
peto
Que maravilla de brazo Teresa!! Y ademas de crema mi favorito! me apunto la receta y si no me sale bien ya se donde ir a buscarlo! jjejeje Ptnsss maca.
Un farcit exquisit!
T'ha quedat perfecte!
M'encanta el canvi d'horari quan gaunyem l'hora, je j eje...
Que rico que se ve y con esa crema más, te ha quedado estupendo.Besos guapa.
Publica un comentari a l'entrada