ÍNDEX DE RECEPTES

8 d’octubre del 2012

CIGRONS AMB TRIPA DE BACALLÀ

Després dels problemes, no se per què s'han eliminat dues entrades...torno a posar-les. El redactat no serà igual, així que si heu llegit l'entrada al matí ara serà diferent! Em sap greu pels comentaris que heu fet i que no es veuran... aquestes coses fan ràbia!!
Aquest divendres passat ens vam retrobar, després de l'estiu, uns quants blocaires a l'Espai Consum de Bon Preu amb el Pep Nogué. Ens va preparar uns platillos, guisats catalans, aquin més bo! cadascun amb la seva picada, que no tots els guisats porten la mateixa. Aquests cigrons amb tripa de bacallà em van agradar des d'un principi, així que no he trigat massa en fer-los i tastar-los! boníssims! No us podeu imaginar quina oloreta feien! i quin goig de fogons, tres cassoles fent xup xup alhora!! 
Doncs bé, us posso la recepta d'aquests cigrons, que per ara la tardor i hivern és un plat únic excel·lent!
CIGRONS AMB TRIPA DE BACALLÀ
Ingredients
(per a quatre persones)
4 talls de lloms de bacallà 
4 grans d'all
1 ceba
2 tomàquets madurs
300 g de cigrons cuits
200g de tripa de bacallà
brou de peuix suau (o bé aigua)
2 rovells d'ou dur
1 grapat d'ametlles
oli d'oliva
Preparació 
1. Dessalem la tripa de bacallà posant-la unes hores en abundant aigua (mínim 4 hores, sinó l'heu d'escaldar). Traiem el tel negre i tallem a daus regulars.
2. En una cassola feu un sofregit amb un parell d'alls, la ceba tallada ben petita (millor no ratllar-la), la confitem ben tova i rosa, hi afegim el tomàquet i deixem que quedin tot ben confitat.
3. Posem els cigrons, la tripa i els lloms de bacallà fets a daus, i cobrim d'aigua o brou de peix suau. Coem a poc a poc uns deu minuts.
4. Afegim la picada que haurem fet amb els 2 grans d'all restants, les ametlles, l'oli i el julivert, donem una remenada i deixem que faci xup xup uns 5 minuts.

 Els platillos que ens va fer el Pep, ell entre fogons i la colla fent el tastet!! 


6 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquests plats de cullera típics de la nostra gastronomia a mi m'enamoren, tot i que encara fa massa calor... quines ganes de fred!
Petons
Sandra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

I tant que estaven tots bons.
Has sigut ràpida fent els cigrons i t'han quedat molt bé. Jo també els faré, a veure si torna la fresqueta.
Petons.

Fe-i*ká ha dit...

A mi estos potajes que hacen chup chup.... me gustan!!!
Besikos.
Lo que no me gusta nada de nada es la confirmación de palabra que viene ahora......que rabia!!!!
Bueno, allá voyyyyyyy, a ver si acierto.

lacuinadesempre.cat ha dit...

Bon plat!!!

Gemma ha dit...

Aquesta calsse me la vaig perdre, ja veig que va fer unes receptes ben bones!

el taller de cuina ha dit...

A en Jordi li va encantar aquest platillo!!! l'endemà el va voler fer però al mercat no hi havia tripa. Queda pendent!!
petonets

Seguidors