ÍNDEX DE RECEPTES

11 de novembre del 2012

CANYA DE NATA AMB MELMELADA DE PRUNA

Sempre tinc massa de pasta de full a la nevera a punt perquè en un moment donat tant en fas un plat salat com unes postres delicioses, i aquest ha estat el cas d'avui, unes canyes farcides amb nata i melmelada de pruna fàcils i sencilles!. La melmelada és casolana, una de les que vaig fer a l'estiu amb una caixa de prunes clàudies que ens van regalar a Siall, la Trini, que com sempre, quan anem a veure'ls alguna cosa ens cau, són la generositat en persona!!
Si heu fet les canyes i us sobra massa o en teniu a punt de caducar  a la nevera, feu-ne ulleretes o palmeres, queden molt bé i estan de vici, aquí trobareu com fer-les ulleretes. La recepta de la melmelada de pruna la trobareu AQUÍ, és amb una latra classe de pruna, però la mateixa recepta.
Unes canyes que han fet unes postres boníssimes!
CANYA DE NATA AMB MELMELADA DE PRUNA
Ingredients
(per a quatre canyes o cinc, depenent de la mida que les fem)
1 planxa de massa de pasta de full (per mi la de Lidl la millor)
1 ou
400 ml de nata per muntar (35% MG)
Melmelada de pruna
Sucre llustre
Elaboració
Preescalfem el forn a 200º
Tallarem la planxa de massa de pasta de full en 8 rectangles iguals, quatre els punxem amb una forquilla i pintem amb l'ou batut, seran la base de les canyes, damunt de cada base hi col·loquem un dels altres rectangles, seran les tapes de les canyes, i pintem també per sobre amb l'ou batut.
Coem uns 20 minuts, depenent del forn. Si teniu dalt i baix millor (i si podeu amb aire)
Veureu que la massa és va inflant, fent les fulles o diferents capes i agafant un color daurat. Quan ja les tenim cuites, les traiem del forn i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Muntem la nata, com tingueu costum de fer-ho, jo ho he fet amb la Tmx, posant la papallona, vel. 3 i 1/2, el temps dependrà de la quantitat, vaig mirant i vigilant perquè si et passes en lloc de nata tindrem mantega.
Posem la nata en una mànega pastissera i reservem a la nevera.
Quan les canyes són fredes, les tallem pel mig, omplim amb la nata i per sobre posem la melmelada de pruna, en el meu cas, tapem i empolvorem una mica amb sucre llustre.

 - Aquestes canyes les podem farcir amb qualsevol altra melmelada, posar-hi fruites del bosc, en lloc de nata una trufa de xocolata... Ja veureu com triomfareu!!!




17 comentaris:

QUIMA ha dit...

Aquestes canyes t'han quedt genials. Jo també faig com tu sempre tinc una làmina de pasta de full a la nevera per a cualsevol imprevist.
Petons

Neus Garcia ha dit...

Quines postres més genials!! Jo també en tinc sempre pasta de full i pasta brisa, per si de cas, així que potser cauen aquestes canyes algun d'aquests dies!

Anònim ha dit...

Ho provaré! Vaig comprar pasta de full ahir i mai m'acaba de sortir tan inflada. Provaré el teu mètode, sobretot això de farcir-ho després, sobretot el farcil de crema, que sempre ho posava tot al forn i em quedava una mica crua la pasta de full.
Ho provaré!!!
Moltes gràcies, ja et diré el resultat.
Una forta abraçada, i bona setmana!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin encert possar-hi la melmelada!
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

com m'agradara aquesta reposteria tan simple, una massa de pasta de full i una mica de nata muntada...i sóc la més feliç del món!!! t'han quedat de vici! petons

Gemma ha dit...

Jo també tinc sempre pasta de full al congelador, et treu d'un compromís i e tpermet preparar unes postres tan bones com aquestes en un moment.

Miquel ha dit...

quedan muy bien estas cañas y con el releno asi es irresitible.
buena foto llena de luz y color
bona setmana
peto

Teresa ha dit...

Gemma, ja veuràs com et queda bé, després s'obren amb facilitat, només cal vigilar que no es trenqui, però no acostuma a passar!
Gràcies a tots/es i bona setmana!

Cinta ha dit...

Oohhh quina gana! m¡'encanten aquests dolços, i encara més si són amb nata!!! Una abraçada

Laia* ha dit...

Buf! Han de ser una delícia!
Les pastetes fetes amb pasta de full em tornen boja, són tan fàcils i tan bones... ^^ Provaré de fer-ho

Petons :)

La Cocinera Mileurista ha dit...

Pero que rico estas cañas con nata y mermelada, muy rico Teresa,besos guapa.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Me encantan los postres con hojaldre por lo facil y ricos que son y encima si lo acompañas con esta mermelada, un postre 10.. Bss

rhuandsam ha dit...

Quina bona pinta té aquesta pasta de full! Sembla molt cruixent ummm

María ha dit...

Teresa tiene un aspecto delicioso, y ademas te han quedado preciosa, con un color doradito, que da gusto ver. Besicos amiga

Chez Silvia ha dit...

Buf!!!! quina maravella!!!! amb la salsa que cau, em fa caura la baba en a mi!!! Ummm! petons

Neus ha dit...

Uiii aixo per berenar ara mateix m'aniria de peli.

Teresa ens tornem a veure aviat. Veig q coincidim al taller de Caprabo.

Un petonet

ANNAFS ha dit...

Mmm qué bones, amb la melmelada i a més casolana..

Seguidors