20 desembre de 2012

PERES AL VI



Feia temps que no menjàvem peres al vi i com en aquest bloc no les tenia publicades, aquest diumenge les vaig fer i aquí les teniu! queden unes peres amb un  color molt bonic i fan un plat molt atractiu i no cal dir que unes postres molt bones!!
PERES AL VI
Ingredients
4 peres blanquilla o conference
3/4 de vi negre (com més bo, més bones!)
150 g de sucre (si us agrada molt dolç posseu-n'hi més)
Una branca de canyella
Anís estrellat
Pell de llimona
Pell de taronja
Preparació
Pelem les peres deixant-los la cueta (aquestes d'avui no en tenien...) i els escapsem una mica el cul per a que s'aguantin bé. Les col·loquem en una olla i cobrim amb el vi, afegim la resta d'ingredients i deixem coure fins que estiguin cuites, el tems dependrà de les peres, del tipus i de si són més o meny madures. Aquestes eren un pèl fortes, les hi vaig tenir 3/4 d'hora. Veureu que agafen aquest color tant maco del vi, i aniran deixant una aroma boníssima per tot arreu!
Un cop cuites, les traiem del vi i deixem en un plat. El vi l'hem de reduir fins a tenir una consistència de xarop.
A l'hora de servir preparem els plats posant una pera, una mica de nata i si sou de xocolata regueu-les amb un rajolí de xocolata negra, que només cal desfer-la al bany maria o microones.

9 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

M'encanten, teresa, no me'n cansaria mai, de les peres al vi. El que no he fet encara és acompanyar-les amb nata com tu. Ho provaré! Bones festes

Montse Cartanyà ha dit...

Segur que també són molt bones!!! Jo les faig amb meitat moscatell i meitat vi ranci i també queden boníssimes!!!

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmmmmmm bonissimas

Cristina ha dit...

Sí que són boniques, sí...i menjades també ;-D

Rhu and Sam ha dit...

Ja tens raó, un dia les vaig fer a casa i em van encantar! Crec que les tornaré a fer aviat, m'has fet venir ganes amb aquesta bona pinta que fan!

asj ha dit...

Buenísimas! a mi me gustan mucho y es cierto que ese colorcito lo hace de lo más atractivo.

Besos guapa y felices fiestas

Fem un mos ha dit...

Ummmm que bones, no les he acompanyat mai amb nata, la propera vegada provaré
Petons

Gemma ha dit...

Un clàssic de tota la vida que no passarà mai de moda. Amb la salseta reduida, queden delicioses!

La Cuina Violeta ha dit...

Aquestes peres, per més que passi el temps, sempre triomfen.
Unes molt bones festes,
Nani

Seguidors

Traductor: