Aquests cap de setmana l'he fet llarg, de 4 dies! Amb la Laura hem anat a Sevilla, a fer una visita a la família.
És un regal de Reis que em va fer molta il·lusió, doncs no els veiem tant sovint com ens agradaria. Hem aprofitat per estar amb ells, amb els nebots, nebodets i cunyada. Com omplen la casa la canallona! quin salero té la Martina a més de guapa i simpàtica i el petit Pere Carlos guapo, simpàtic i sol de nen, de moment... perquè encara no camina! En fi, que hem vingut enamorades d'ells!!
Com no he fet res a la cuina, us poso la recepta de la salsa pels calçots que vaig fer la setmana passada. La recepta que us poso és la que faig habitualment, adaptada a la TM. Ja sabeu que de salses pels calçots n'hi ha moltes, gairebé cada casa té la seva! Va quedar molt bona! Si en sobra, aprofiteu-la per a acompanyar tant carn com peix o pasta, hi queda boníssima!
SALSA PER A CALÇOTS
Ingredients
(per a 4-6 persones)
sal/pebre ( o trosset de bitxo)
1 cabeça d'alls (escalivats)
1 all cru
100 g d'ametlles torrades i pelades
30 g d'avellanes
4 tomàquets madurs escalivats
Oli d'oliva (el que admeti, aprox. uns 250g)
1 llesca de pa sec i torrat, mullat amb vinagre
La polpa de 3-4 nyores
Preparació
Posem le nyores en remull amb aigua bullint. Amb l'ajuda d'una cullera rasquem la polpa i reservem
Escalivem al forn, només amb gratinador,els tomàquets i la cabeça d'alls tallada pel mig (desprès ens anirà més bé per a taure'n l'all, amb una cullereta)
En el got de la TM posem le ametlles i le avellanes, programem 10 segons, velocitat 7
Afegim la polpa de nyora, el pa torrat i sucat amb vinagre. Programem 10 segons, velocitat 7. Si veiem que no està prou triturat repetim.
Afegim 30 g d'oli, els alls i els tomàquest escalivats, (pelats i sense llavors) la sal i el pebre o trosset de bitxo. Programem 5 segons, velocitat 5. Amb l'espàtula fem baixar les restes de la tapa i de les parets del got.
Amb el cubilet posat programem a velocitat 4 i anem tirant l'oli a poc a poc damunt la tapa, sense programar temps, fins que tot l'oli s'hagi incorporat. Si veiem que la salsa queda massa espessa, afegim més oli.
* de manera tradicional
Un cop tenim les ametlles i avellanes picades, posem tots els ingredients en el got de la batedora eléctrica, i triturem fins a tenir la textura que ens agradi.
SEVILLA!!
Ja estan assajant els passos de Setmana Santa pel carrer! Amb el mateix pes que portaran llavors, si us hi fixeu porten els pes en bigues!! i marcant el pas a toc de crit! una passada!!
Aquesta plaça, Plaza del Salvador, és el punt de trobada de les 12 del migdia per a beure una bona cervesa, menjar unes olives i una bona paperina de patates!!! boníssim!!