ÍNDEX DE RECEPTES

10 de febrer del 2013

PASTÍS DE FORMATGE (Lorraine Pascale)

Quantes receptes de pastissos de formatge no haurem vist i fet, però sempre n'hi ha unes més bones que les altres, com en tot. La textura del pastís és molt particular, a uns agrada més fina, a altres més esponjós, amb base o sense base, en fi gustos per a tothom. Ara que, si sou formatgers com a casa nostra, els pastissos de formatge acostumen a durar poc. Aquest d'avui és una recepta de la Lorraine Pascale, que m'encanta com cuina, amb delicadesa, elegància i una cuina assequible a tothom. Tenia melmelada de mores que m'havia regalat l'Eulàlia i la veritat és que ha combinat molt bé, estava boníssim!
El pastís ha resultat molt bo! a tots ens ha agradat molt!
Si no us voleu complicar fent la base com diu la recepta, podeu fer-la amb geleta, la que fem sovint, aquesta d'ametlla porta més feina perquè s'ha de coure, algú ha dit que millor la de galeta.
PASTÍS DE FORMATGE (de Lorraine Pascale)
Ingredients
Per a la base
50 g d'ametlla molta
105 g de farina
55 g de sucre llustre
90 g de mantega, a daus petits
Pel pastís
330 g de formatge cremós, tipus Philadelphia
500 g de ricotta (com no en vaig trobar ho vaig fer amb mató (Cadí)
4 ous
250 g de sucre llustre
60 ml de suc de llimona
1 cullerada sopera de pell de llimona (només la part groga)
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1 i 1/2 cullerades de farina (jop vaig posar maicena)
1 i 1/2 cullerades d'aigua
* 1 cullerada sopera= 15 ml / 1 culleradeta= 5 ml
Elaboració
Preescalfem el forn a 150º.
Per la base, posem l'ametlla molta, la farina, el sucre i la mantega en un bol, amb les mans barregem fins que tinguem una massa homogènia. Folrem amb paper de forn la base del motlle, d'uns 20 cm, lleugerament engreixat i repartim la massa tot lo uniforme que puguem, ens ajudem amb una cullera (humitejada perquè la massa no s'enganxi). Coem al forn uns 15 minuts, fins que tingui un color dauradet. Traiem del forn i reservem.
Pel farcit, dins un bol posem el formatge cremós, la ricotta, els ous, el sucre, el suc i la pell de llimona i la vainilla. A banda barregem la farina ( o maicena) amb l'aigua, quan estigui desfeta l'afegim a la resta d'ingredients. Amassem amb màquina o a mà, jo ho vaig fer amb el túrmix, fins que tinguem una barreja fina i suau.
Engreixem una mica les parets del motlle, hi aboquem la barreja, donem uns copets per a traure'n l'aire i enfornem durant 1 h, a 180º. Deixem reposar el pastís 1 h més dins del forn amb la porta tancada. Passat el temps el traiem i deixem refredar.
Combina molt bé amb melmelades, fruits del bosc, de mores, de nabius...

19 comentaris:

Neus Garcia ha dit...

Té una pinta estupendda!! Sembla molt suau i gustós!! he provat diverses receptes de pastís de formatge però aquesta sembla ideal!! L'haurem de provar!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Recepta de la Lorraine? Me l'apunto, m'encanta com cuida aquesta noia i el pastís fa venir salivera!
Petons
Sandra

asj ha dit...

Pues sí que hay un montón de recetas difenerentes para la tarta de queso pero esta me gusta mucho, además, nunca le he puesto almendra molida en la base!

besos

Fórmules Culinàries ha dit...

T'ha quedat molt bé!
Ben pujadeta! Me l'apunto! que m'agraden molt els pastissos de formatge!
ptns!!

Tapa't de tapes ha dit...

Un pecat, Teresa, deliciós. El pastís de formatge és el meu preferit. La base amb ametlla no l'he provat mai, i ara que tu ho has dit deu quedar boníssima!! Ho provaré!

trifasic de baileys ha dit...

M'agrada aquesta cuinera, ho explica tot molt bé amb unes ganes que fan venir ganes de posar-te el davantal!! doncs aquest pastís t'ha quedat genial!! quina pinta, i que pujat....m'encanta!! petons

Gemma ha dit...

A mi m'agraden TOTS els pastissos de formatge, amb totes les textures i totes les bases possibles, je je je...
Amb la melmelada de móra ha de quedar boníssim!

starbase ha dit...

Uau, es veu dolçament contundent :)

QUIMA ha dit...

Te molt bona pinta !! Mira que ens agrada el formatge I en canvi no n'he fet mai de pastis de formatge:
petons

Cristina ha dit...

Quin tall! i quina combinació de formatge més deliciosa, almeny per a mi..Últimament estàs que te sales amb els pastissos!.

Joaquina ha dit...

Un tall deliciós!! jo també soc una fan del pastis de formatge. Però en faig menys del que voldria per la maleida dieta... Molttt bona recepta!!! petons,

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Yo tambien soy quesera, y poco duran estos pasteles. Se ve muy suave
Bss

ISABEL ha dit...

Ostres, Teresa i quina pinta fa aquest pastís!!!!!
M'agradat,l'idea de la base amb ametlles.
Petons

Fem un mos ha dit...

A casa els pastissos de formatge ens encanten, son tan bons
Petons

Chez Silvia ha dit...

Jo es que el veig i ja em cau la baba!!! com m´arriben a agradar!!! molt i molt!!! Petonets

Miquel ha dit...

que bueno este pastel de queso el corte lo dice todo.
Peto

GEMMA ha dit...

Tot i que no soc amant del formatge, aquest pastis fa una pinta fantàstica!!!çM'encanta la Lorraine...
Petonets.

crismas ha dit...

Soy a la única en casa que le gustan éstas tartas, y aunque sea para mi solita, pienso hacerla :) te ha quedado preciosa :)
Besos

Joana Roch ha dit...

Hola, Teresa.
Ahir vaig fer aquest pastís a casa i vaig triomfar. Me'n van demanar la recepta per poder-lo fer i els vaig adreçar al teu blog.
A la recepta, però, parles d'un motlle "d'uns 20 cm de diàmetre". Jo vaig utilitzar el de 24 i em va quedar ple fins a dalt.
Pel que fa a la resta, tot ho vaig fer igual i em va quedar molt i molt bé.
Ah, i la base d'ametlla és genial.
Moltíssimes gràcies!

Seguidors