11 d’abril del 2013
PASTÍS SUEC DE POMA
Aquesta recvepta la vaig veure a Canal Cocina, la feia la xef Amanda Laporte, que fa postres casolanes que estan força bé. Aquest pastís em va semblar que havia d'estar molt bon i l'altre dia els hi vaig portar als catadors oficials, després dels de casa, els companys de feina! Va volar, així que es de suposar que va agradar, si. si, van confirmar que estava molt bona!
PASTÍS SUEC DE POMA
Ingredients
1/2 kg de pomes
100 g d'ametlla molta
50 g de farina
150 g de mantega (pomada)
150 g de sucre
2 ous (a temperatura ambient)
1 culleradeta de llevat (tipus Royal)
1 cullerada de canyella en pols
Sucre llustre
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
En un bol barregem la meitat del sucre amb la mantega, si teniu batedora elèctrica millor, quan ja tenim una pasta fina hi afegim els ous i seguim batent. A continuació hi afegim l'ametlla molta, la farina i el llevat, barregem bé fins a tenir tots els ingredients ben integrats, primer costa una mica, però poc a poc la mssa s'humiteja, de tota manera queda una massa compacta.
Pelem les pomes i les ratllem.
Tenim preparat el motlle, agafem la meitat de la massa i cobrim la base del motlle, repartim per sobre la poma ratllada, per sobre d'aquesta repartim la resta de sucre i la canyella. Tapem per sobre la poma amb l'altra part de massa resevada. Costa una mica estendre-la, a mi em va anar molt bé fer-ho amb una cullera mullada.
Enfornem a 180º durant uns 45 minuts
Deixem que refredi una mica abans de desemmotllar-la
Decorem amb sucre llustre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
16 comentaris:
Tiene una pinta fantástica y ya el corte es para rematarlo jajaaj
besos
Aquesta recepta la vai fer fa anys i panys i donc fe que queda bonííííssim!!! Oi que la melmelada del mig dóna un gustasu tremendo? T'ha quedat genial, em venen ganes de repetir-lo ;)
Què bo Teresa, vaig veure com ho feia l'Amanda i vaig pensar que ho faria!
Petonets
pasara de ser suec a ser de casa meva! quina pinta te, l'he de fer si o si! petons
Qué pinta más jugosa y más rica tiene. Un besote.
molt bo, Teresa! A més, t'ha quedat preciós! Les masses amb ametlla molta sempre deixen anar aquell oli deliciós... i no pots parar!! ha ha ha. Petons
Me gusta muchísimo Teresa. De verdad,que como no suceda nada que lo impida,lo hago este fin de semana.A mis madre y cuñada les encantará.
Mil gracias.
Un besito y feliz fin de semana ;))
Me gusta muchísimo Teresa. De verdad,que como no suceda nada que lo impida,lo hago este fin de semana.A mis madre y cuñada les encantará.
Mil gracias.
Un besito y feliz fin de semana ;))
Bon dia,
Dius que cal posar-hi farina, però a la llista d'ingredients no hi consta la quantitat.
És que té tan bona pinta que voldria mirar de fer-lo.
I tant que té molt bona pinta, quina sort tenen els teus catadors oficials, deuen estar desitjan que el tornis a fer.
Petons.
Gràcies a totes/tots!!!
joana, gràcies per dir-m'ho! ara poso els 50 g de farina, si no li poses pots ingrementar 50 g la quantitat d'ametlla.
Bon cap de setmana!!!
ja l'havia vist abans aquesta tarta, i, com tú, parlaven de que era difícil estendre l'última capa, però també que era una tarta bonísima
queda bonito y con lo que lleva muy bueno,el corte divino
peto
Fa una fila fantàstica!!! Així amb la poma al centre ha de ser humidet i boníssim!!!
LA tengo en el horno ya Teresa.LA masa a mi me quedó la mar de suave,no me costó nada extender ni la segunda capa.
Que ganas tengo de ver el resultado final,huele que no veas.
Un besito
Que n'ha de ser de bo aquest pastís de poma suec!!! El faré, i tant que el faré!
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada