I la podem fer amb la fruita que més ens agradi!
COCA DE XOCOLATA I MADUIXES
Ingredients
1 base de massa brisa
180 g de xocolata negra (vaig fer-ho amb Nestlé Postres)
180 de nata per a muntar (35%)(és pot fer també amb llet evaporada)
Un pessic de sal
Coulis de maduixa
Melmelada de maduixa
4 cullerades d'aigua
Elaboració
Per a fer aquestes coques van molt bé els motlles que tenen la base separada de les parets.
Folrem amb la massa brisa tot el motlle, a la banda dels laterals no ho talleu molt arran perquè quan es cou sempre encongeix una mica. La punxem amb una forquilla perquè no pugi en coure-la i reservem a la nevera uns 15 minuts. Preescalfem el forn a 200º. Coem la massa uns 15 minuts o fins que veurem que està ben daurada. La traiem del forn i deixem refredar.
En un bol posem la xocolata tallada a trossos petits i
En un cassó posem la nata i quan estigui calenta, no ha de bullir, l'aboquem per sobre la xocolata, deixem un parell de minuts i amb una espàtula remenem fins a tenir una crema ben fina, primer sembla que no es lliga, però ja veureu que a mesura que la xocolata es fon va agafant la textura de crema brillant.
Aboquem la crema de xocolata dins el motlle i deixem que refredi a la nevera perquè agafi consistència.
Per últim, rentem i tallem pel mig les maduixes i les anem col·locant per sobre la xocolata,
Fem un culis amb melmelada de maduixa, que ens donarà una brillantor molt maca al pastís.
Hidratem en aigua freda una fulla de gelatina.
Per fer el coulis de maduixa posem melmelada de maduixa en un got amb quatre cullerades d'aigua i ho escalfem un minuts al microones. La passem per un colador fi, ens ajudem amb una cullera, quedarà una melmelada molt fina. L'escalfem uns segons, escorrem la fulla de gelatina i l'afegim a la melmelada tot remenant perquè es desfaci. Amb un pinzell pintem les maduixes.
Reservem a la nevera.
Font: Gastronomia&Cia
17 comentaris:
ostres quina temptacio!! encara que jo soc més de crema o xocolata blanca o crema de baileys..ufff tantes variants!! jejej fantastic postre per impresionar! petons
Teresa... quina coca més bona!!!
Me'n porto un tros.
Ptns
Quina bona idea, Teresa, això de la xocolata! Jo que sempre hi poso la crema amb les coques de fruita i així queda fins i tot més vistosa! Queda apuntat!
Pero qué delicia de coca, el choco y la fresa me encanta.
besazos
Madre mia mi querida Teresa, es un lujo pasar un domingo por tu casa, por que esta tarta es de las que enamoran, que cosa mas rica y mas bien hecha, todo un manjar. Mil besicos cielo
Quina bona pinta!! i quina combinació tan encertada, xocolata i maduixes no falla mai!! me l'emporto!!
La combinació de la xocolata amb les maduixes es molt romàntica i molt bona, per llepar-se els dits ben llepats.
Petons.
oh, quina passada, queda espectacular! Precisosa, amb la banda tan ben feta...
I la combinació de maduixa i xocolata és de les meves preferides.
Que bona pinta Teresa, m'apunto al café, a veure si aconsegueixo fer les maduixes al meu hort! jejeje
tota una delicia... xocolata i maduixes:per no aturarse fins acabar totoa la coca
Quina pinta! La combinació maduixes i xocolata m'encanta! T'ha quedat molt bonica, tan brillant ;)
Fresas y chocolate menuda combinación. Estas tartas son de las que salen a la mesa y se terminan enseguida.
Saludos
NO t´has pogut resistir a les maduixes, oi? Molt bona combinació.
Una combinació perfecta, t'ha quedat molt bonica!
Xoco i maduixes!!!! Un pecat dels grossos !!!!
Petonets.
Mmmmmm!! Quina delícia més temptadora!! Petonets!
Perfecte!! sempre l'havia fet amb crema, amb xocolata deu ser perfecte!!
Publica un comentari a l'entrada