31 de gener de 2014

PASTÍS SALAT


Avui toca salat! Aquest pastís, truita-quiche, no se com dir-li ni quin és el nom original doncs vaig veure com la feia al xef Gordon Ramsay i  vaig parar atenció només a com la feia, i que havia d'estar  molt bona. Aquest xef treballa senzill, amb ingredients molt comuns, i tal com ho explica i fa, ho vols possar en pràctica de seguida. Per això no vaig trigar en fer-la, no fos el cas que se m'oblidés alguna cosa perquè no havia pres nota de res. Ens va agradar molt i molt! en va sobrar un trosset que, fred i tot, estava boníssim!
No sabia com titular aquesta entrada, al final m'he decidit per pastís salat, el resultat que és el que importa, molt bo!
PASTÍS SALAT
Ingredients
2 botifarres crues (llonganissa a Isona)
1 ceba
Un grapat d'espinacs (aprox. 250g)
Una mozzarela
Parmesà ratllat (millor ratllar-lo al moment)
5 ous
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge
Elaboració
Tallem la ceba en juliana i la sofregim en una paella amb una mica d'oli d'oliva, ha de quedar rosseta però no cremada. Hi afegim la botifarra crua esmicolada, sense pell, quan estigui cuita apaguem el foc i reservem.
En un bol batem els ous, hi afegim els espinacs tallats en juliana, el formatge parmesà, siguem generosos, la sal, el pebre, per acabar hi incorporem la barreja de ceba i botifarra, remenem bé. Posem la paella al foc, quan estigui calenta hi aboquem la barreja, deixem uns dos minuts, el temps just per a veure  que es desenganxa de la base, però no deixem que qualli, apaguem el foc i repartim per sobre la mozzarella tallada a rodanxes i repartim per sobre més formatge parmesà ratllat. Seguidament ho posem al forn, preescalfat a 180º, fins que hagi quallat,i el formatge s'hagi desfet i tingui un color daurat.


10 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

òndia, quina pintassa, Teresa! I és que a més a més té de tot! Funciona molt bé com a plat únic, doncs!! I segur que és bo tan fred com calent. Petons!

Kàtia Maier ha dit...

Quina bona pinta que fa!
Realment, què hi ha d'aqui que amb una mica de gana no et menjaries??
Felicitats per aquest pastís salat! A nosaltres ja se'ns fa la boca aigua!

Nosaltres fa molt poquet que tenim un blog, i encara som molt novells, si et vols passar i dir-hi la teva estarem encantats!

Una abraçada!

Gemma ha dit...

Ha de ser bo per força!
M'encanten els pastissos salats i aquest, amb la combinació de verdures, carn i formatges, ha de quedar boníssim.

ISABEL ha dit...

Teresa, quina bona pinta fa aquest pastís salat.
Una abraçada
Isabel

MaryLou ha dit...

Què bo!!!! prenc nota!
Espero que estiguis ben recuperada!
Petonets

QUIMA ha dit...

Dons ha de ser bó aquest pastis salat.
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ets la reina dels pastissos, siguoen dolços o salats.
Ha de ser un bon sopar o dinar amb amics.
Petons.

Núria ha dit...

Quina bona pinta aquest pastís, per a un dia de fred. I no tan fred també jeje
Petons

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Quin bon invent aquest pastis salat!! Fàcil, vistós i nutritiu!! Petonets!

Margarida ha dit...

Doncs vas ser prou llesta per agafar la recepta! Jo l'he vist alguna vegada per al tele i, la veritat, el xef Ramsay va tan ràpid que se m'escapen tots els detalls!!
Molt bon pastís!!!
Petons

Seguidors