27 de gener de 2014

PASTÍS DE POMA I NABIUS



Aquest cap de setmana, a Isona, vam celebrar la festa de Sant Sebastià, que va ser el passat 20 de gener. Sant Sebastià és el patró d'Isona, i per a celebrar-ho anem a la Posa, ermita molt venerada i estimada per a tots els Isonencs/ques, on tenim la Verge de La Posa, Sant Sebastià i Sant Antoni. Després de la Missa i els cants dels Goigs, és beneeixen els panets que reparteixen i tot seguit a preparar el tiberi!!! cadascú al seu lloc familiar, gran foc, graelles amb carn, llonganissa, cansalada...i que no faltin les postres!! Les d'aquest any després de les reglamentàries taronges i mandarines, van ser aquests pastissos-coques que us ensenyo, el pastís de poma i nabius i el de préssec invertit.
Ah! també vaig fer roques de xocolata i carquinyolis, recepta de la Gemma del bloc La cuina de casa, aquí, que van tenir molt d'èxit! per cert Gemma, les vam batejar com a Roques de Sant Sebastià! ja veus on ha arribat la fama de les teves roques! Estaven boníssimes!
Avui us poso la recepta de la de poma i nabius, recepta de Donna Hay,, la recepta del pastís de préssec és la mateixa que la del de pinya aquí  , que, com no tenia pinya, vaig obrir un pot de préssec en almívar del que vaig fer a l'estiu, i què bona estava, bé, totes dues bones, bones !!!
PASTÍS DE POMA I NABIUS
Ingredients
225 g de farina de rebosteria
165 g de sucre (de gra fi)
125 g de mantega (en pomada)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous (grans)
125 de llet
1 poma
Un grapat de nabius
2 cullerades de sucre moré
Elaboració
Preescalfem el forn a 160º
Preparem un motlle d'uns 20-22 cm, l'engreixem i empolsinem amb farina.
En un bol posem tots els ingredients, la farina, el sucre, la mantega, la vainilla, els ous i la llet. Amb la batedora elèctrica (podeu fer-ho a mà) barregem bé fins a tenir una massa homogènia.
Tallem la poma en galls fins (jo els vaig fer una mica massa gruixuts i llavors al pujar la massa queden dins d'aquesta), traiem el cor.
Aboquem la massa en el motlle i col·loquem la poma i els nabius. Repartim el sucre moré per sobre la fruita.
Enfornem durant 45 minuts, o bé el punxem amb una agulla i surti neta.
Deixem refredar una mica i desemmotllem.

Pastís invertit de préssec
Roques de xocolata i carquinyolis

LA POSA !


12 comentaris:

Cristina ha dit...

Quin repertori més dolç!. El pastís és d´aquells que es desfan a la boca...m´agraden molt.

Marta C. ha dit...

Té un tall preciós! La fruita deu quedar-hi molt bé...

Maria Dolores ha dit...

Un fi de semana molt festiu.
El pastís de poma sempre queda sucos el de presecs també estará molt bó.
Un abraç

Romescaire ha dit...

Que buen corte tiene ese bizcocho seguro que estaba delicioso con té a media tarde! cualquier dia me presento en tu casa! Bsss wapa

Gemma ha dit...

caram, quina festassa!!!
Són bones les roques de carquinyolis, oi? M'agrada el nom que li vau posar :)
La coca té una pinta boníssima, ben carregada de fruita com a mi m'agrada!

Maryar ha dit...

El pastís es veu deliciós. M'agraden molt aquest tipus de pastissos amb fruita.
Muacs

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué bé us ho passeu, que no falti una bona graellada i es clar els postres tampoc.
Un pastís ben esponjós i les roques pel café.
Petons.

Roser ha dit...

ostres quina pinta, es veu mmolt rustica com a mi m'agrada!! es perfecte per agafar forçes oi? petons

Marta CuinaDiari ha dit...

El pastís té una pinta que fa salivera i a més si el vareu fer per una festa tant especial a Isona per compartir, què millor que això! Marta

VISCalacuina ha dit...

Quin pastís més esponjós!

Ramon Juanola ha dit...

Fan molt bona pinta, segur que deu ser boníssims!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Llàstima que aquestes festes s'hagin perdut a les grans ciutats... El pastís té una pinta tremenda! Acabo de dinar però me'n menjaria un bon tall!

Salutacions!!!

Seguidors