11 de juny de 2014

GELAT DE PRÉSSEC EN ALMÍVAR

Aquest cap de setmana ja ens ha fet molta calor! sobretot al Pallars, que hem arribar a temperatures de ple estiu! Aquest gelat de préssec en almívar ens va anar molt bé per a les postres del diumenge calorós, primer perquè estava boníssim, cremós, gustós...  i  segon perquè ens va ajudar a que la migdiada fos més fresqueta... això és l'excusa...! 
Encara em queda préssec en almívar de l'estiu passat, està perfecte! què bé es conserva, està al punt de dolç, amb una carn forta, boníssim per a menjar-lo sol o com en aquesta ocasió fent un gelat, per a llepar-se'n els dits!
He aprofitat el cap de setmana per a fer la melmelada de maduixa, que amb la calor i no ens enganyem la feina que porta, no venia pas de gust posar-se a la cuina ... però quan la vaig tenir feta, quina satisfacció ! Amb la mica que va sobrar vam acompanyar el gelat, que va combinar molt bé!
Us deixo l'enllaç tant de la melmelada de maduixa, que s'acaben..., com del préssec en almívar, que és molt fàcil de fer i queda boníssim!

GELAT DE PRÉSSEC
Ingredients
2 préssecs en almívar (4 mitats, uns 250g)
300 g de nata per a muntar 35 % MG
50 g de fructosa (o sucre)
3 rovell d'ou
2 c/s de licor de préssec (opcional)
Elaboració
Hem de posar el bol interior de la geladora al congelador, per anar bé el dia abans, si no està ben congelat el gelat no quedarà bé. (sempre el tinc al congelador, a punt!)
Triturem el préssec i reservem
Semimuntem la nata i reservem
En un bol muntem els rovells d'ou amb la fructosa o sucre, ha de quedar una crema blanquinosa.
A aquesta crema hi afegim el puré de préssec, la nata i el licor de préssec i barregem bé, podem fer-ho amb batedor elèctric o amb una espàtula. Tapem amb film i deixem reposar a la nevera tota la nit.
L'endemà aboquem aquesta barreja en el got de la geladora, la tapem i batem el gelat durant 30-40 minuts.
Aboquem en un recipient que puguem tapar i reservem al congelador.
Si el teniu fet de dies, traieu-lo uns 10 minuts abans de servir.
* La font de la recepta és un poti-poti del que vaig trobar i més em va agradar al sr.. google!
* Podem fer dauets de préssec i afegir-los al final.

7 comentaris:

Pilar C. ha dit...

Un gelat boníssim! I amb la calor que fa avui ve molt de gust, m'ho apunto! Un petó guapa.

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

Roser ha dit...

m'encnata!!! els gelats de fruites són deliciosos sempre! petons

Marina A.F. ha dit...

Uau! Sembla molt bo, crec que tornaré a agafar la teva recepta! Vas veure que vaig fer servir la del teu semifred de maduixes? Però un xic diferent i amb cireres, va agradar molt! Gràcies!

Trini Altea ha dit...

Munnnn Teresa que rico tiene que estar.

ISABEL ha dit...

Bo, bo i requete bo!!!!!!!
Mol adequat per els primers calors.
Petons

Cristina ha dit...

Ets la reina dels gelats! tots els que fas es veuen supercremosos...El de préssec crec que és un sabor que agrada a tothom...sí, sí amb dauets com a toppings..genial!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Acabo de menjar-me un gelat, però ni punt de comparació amb el teu que ha de ser un sabor boníssim. A veure si faig un foradet al congelador per començar a fer gelats cassolans.
Petons.

Seguidors