2 de juny de 2014

PASTÍS D'ALBERCOCS

 Ara que tenim els albercocs tant bons hem d'aprofitar! Això em fa pensar que he de fer la melmelada...
Aprofito per a deixar-vos l'enllaç de la melmelada, animeu-vos, a l'hivern ho agraireu!
Melmelada d'albercoc
Un Pastís molt bo, no és gens dolç ni pesat i que va tenir molt d'èxit. El podem fer amb la fruita que més agradi, només heu de tenir en compte que la fruita no ha de ser molt madura, ha d'estar al punt.
PASTÍS D'ALBERCOCS
Ingredients
70 g de sucre llustre
80 g d'ametlla molta
1 c/s de Maicena (20 g)
1 ou gran
50 g de mantega
50 g de nata per a muntat
1 c/p d'extracte de vainilla
1 planxa de massa brisa
1/2 k d'albercocs (no han d'estar molt madurs)
Motlle de 25 cm, que sigui baix
Elaboració 
Preparem la base
Preescalfem el forn a 200º
Engreixem el motlle amb una mica de mantega. Cobrim amb la massa brisa, traiem la que sobresurt amb un ganivet, el passem a ran del motlle, premem una mica tot el voltant fen les ones del motlle. Amb una forquilla punxem per a que no pugi. Cobrim amb paper de forn (va molt bé humitejar-lo una mica i arrugar-lo), col·loquem damunt el paper els cigrons (crus) o boletes d'acer que ja són especials per a aquest ús, això farà que la massa no pugi.
Coem durant 20 minuts. Traiem del forn, retirem els cigrons i el paper, vigileu que no us cremeu. Reservem
Preparem el farcit
Abaixem la temperatura del forn a 160º
Rentem els albercocs tallem per la meitat i retirem els pinyols. Reservem
En un bol tamisem el sucre llustre, l'ametlla molta i la Maicena, barregem i hi afegim la nata, sense muntar, i l'extracte de vainilla. Amb el batedor, millor elèctric, batem bé durant uns 2 minuts.
Un cop tenim la base cuita hi aboquem aquesta crema d'ametlla, per sobre d'aquesta repartim els albercocs.
Coem durant uns 50 minuts, anem mirant de tant en tant i comprovem si està al nostre gust.
Traiem del forn i quan s'hagi refredat una mica la traiem del motlle i deixem refredar damunt una reixeta.
Quan estigui freda podem pintar una mica la fruita amb melmelada d'albercoc, li donarà un aspecte brillant.
* font de la recepta: bloc Webos fritos
c/s  cullera sopera
c/p  cullera de postres





13 comentaris:

ANNAFS ha dit...

Es veritat que són molt bons ara els albercocs! Trobo que aquest pastís és una gran idea, ha de ser boníssim

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa: Una molt bona recepta, per un pastís, també, molt i molt bo.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Miquel ha dit...

Mol bona idea Teresa un pastis ben bo¡¡
Peto

M Glòria ha dit...

Però que boooooo!!!!!!!
PTNTS
Dolça

starbase ha dit...

Bonissims, una de les meves fruites preferides per sabor, textura i perque a veure... no s'ha de pelar i el pinyol surt facilíssim jejejeje

Gemma ha dit...

ostres, m'apunto la recepta, que els meus pares tenen un nesprer moooolt productiu i segur que pot quedar igual de bé.
Té una pinta deliciosa!

Marina A.F. ha dit...

Caram, sí que fa molt bona pinta, sí! A mi, l'albercoc m'encanta, i també m'has fet pensar en la melmelada, ja triguem!! M'alegro que agradés tant, el pastís! Petons

Marta C. ha dit...

QUINA PINTA! Aquesta recepta l'haig de fer, queda preciós, amb fruita de temporada segur que és boníssim!
Marta

Pilar C. ha dit...

Que bona pinta que fa aquest pastís, Me l'apunto! Una abarçada maca,

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

Roser ha dit...

m'has donat una idea fantastica pels futurs pressecs que m'arribaran! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina bona pinta tenen aquests albercocs. El pastís genial, donen ganes de agafar un bon troç.
Petons.

MaryLou ha dit...

Què bona pinta!!! prenc nota de la recepta!
Petonets

Cristina ha dit...

Quina fila! la foto de tall és preciosa i...bona! me la guardo perquè amb préssec deu quedar també molt bona.

Seguidors