23 de juny de 2014

PLÀTAN ESPECIAT I GELAT DE PLÀTAN

Aquest mes HMC està dedicat al plàtan, per això les postres d'aquest diumenge van ser aquests plàtans especiats amb una salsa especiada, caramel·litzada boníssima! de pecat...! I per acabar-ho d'arrodonir els vam acompanyar amb un gelat ràpid, també de plàtan, el contrast del plàtan calent amb el gelat resulta exquisit!
No és un plat difícil però si que l'hem d'acabar al moment de servir-lo per a tenir les dos temperatures, calent-fred. La salsa de caramel·litzar els plàtans queda molt bona, si en sobra, la podem guardar a la nevera, ens pot anar bé per a humitejar o regar qualsevol postres, un gelat, un bescuit, unes magdalenes... 
Doncs bé, aquesta és la meva aportació a hemc #62 - El plátano., que aquest cop l'organitza la Cristina, del bloc LeBonVivant.

Encara sou a temps de fer coques per avui!!! les trobareu per aquí...COQUES DE SANT JOAN
COCA DE LLARDONS  (la podeu fer sense el cabell d'àngel, seguin els mateixos passos)
BONA REVETLLA !!!! 

PLÀTAN ESPECIAT I GELAT DE PLÀTAN
Ingredients
2 plàtans
50 g de sucre (jo vaig posar la meitat blanquilla/meitat de canya)
Un grapadet de panses
30 g de mantega
10 ml de suc de llimona
100 ml de suc de taronja
1/2 copa de rom
1 anís estrellat
Una branca de canyella
Una beina de vainilla (oberta longitudinalment)
Pel gelat de plàtan
Plàtans madurs
Elaboració
Farem el gelat de plàtan i el reservarem al congelador, encara que podem fer-lo al moment doncs queda una textura perfecta per a menjar-lo.
Pelem i tallem a rodanxes els plàtans, els posem en una bossa i els congelem.
A l'hora de fer el gelat posem els trossos de plàtan dins el got de la Tmx i programen 30 segons a vel. 5. Comproveu que tingueu la textura de gelat, sinó programeu uns segons més. Posem en un recipient i reservem al congelador. Com és tant ràpid el podem fer al moment, com he dit queda una textura ideal!
Preparem els plàtans especiats
En una paella gran posem el sucre i el desfem, quan comenci a tenir color (que no es cremi!) afegim el suc de taronja i llimona  i desglacem, remenem per a que el sucre es desfaci amb els sucs. Afegim el rom i deixem reduir una mica, que perdi l'alcohol. A continuació afegim les panses, la beina de vainilla oberta, la branca de canyella (la trenquem una mica), l'anís estrellat i la mantega, deixem que cogui uns minuts. Amb un ganivet que talli bé, escapcem els plàtans, tallem la pell de la part superior i una mica de carn, la justa per a que ens quedi el plàtan obert per dalt sense pell. Els posem a la paella on s'està fent la salsa especiada, la part oberta del plàtan cap a baix, després ja els girarem. Deixem coure uns 8 minuts, els donem la volta i apaguem el foc.
Podem fer-ho abans i deixar-ho preparat a la paella mateix, a l'hora de servir només ens cal escalfar-ho una mica i emplatar-ho.
Servim acompanyat d'una bola de gelat de plàtan, una galeta... això sí regueu-los amb salsa, que està molt bona!!!
És menja a cullerades, (la part que hem deixar de pell fa de recipient) cullerada de plàtan calent amb una mica de gelat! Exquisit!!
*Font dels plàtans especiats: xef Bruno Oteiza

Per la tarda va tocar fer les coques! aquí una mostra!
COQUES DE SANT JOAN 2014 !!

9 comentaris:

Cristina ha dit...

Suposo que l'energia que vas agafar amb el plàtan especiat i gelat la vas gastar fent les coques, no?? Tot plegat fa una fila...i el caramelet...també.

Miquel ha dit...

Un postre lleno de energia y sabor,perfecto para ahora mismo.
Bona revetlla
Peto

Alfons ha dit...

tot un homenatge al plàtan... segur que com dius sorprenent!!

Roser ha dit...

postre de platan en dos textures!! quina pinta! el gelat em sembla tan facil que l'he de fer!! feliç sant joan! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un 2 x 1 en plàtan, especiats i gelat, ha de ser un contrast molt bo.
Les coques per arrodonir la festa.
Petons.

Gemma ha dit...

Recordo unes postres de plàtan a la vainilla que fèiem a l'Alkímia... allà el servíem amb gelat de cafè.
Una recepta sensacional, m'encanta!!!!!!

Cristina ha dit...

Quin pecat de postres!!! Fa una pinta espectacular i la combinació fred-calent m'encanta! Segur que a casa ens agradaria molt!

I per cert, les coques, genials! ;)

Molts petons!

Pilar C. ha dit...

Aquest postre de plàtan ha de ser un escàndol de bo! jo se d'un a casa que em faria l'onada! jejeje Apuntat queda! Una abraçada!

"Les receptes que m'agraden"

Dolors Besalu ha dit...

Teresa!! Gràcies per aquesta recepta! Ha estat la meva inspiració al repte de la Mercè!! :D
Petons bonica!!
P.S - tens un bloc de luxe!! Ja ho sabia de fet, però al passar les pàgines més a poc a poc amb motiu del repte, he quedat admirada!

Seguidors