16 de febrer de 2015

PASTÍS ESPONJÓS DE LLIMONA I MASCARPONE

Aquest diumenge pastís d'aniversari! El Jesús, el meu marit, n'ha fet 61! i per a celebrar-ho vam fer-li bufar aquest pastís de llimona, després d'un bon dinar.
Després de remenar entre els que tinc a pendents, els que tens pensat o et ronda pel cap de fa temps, els que veus en els blogs...em va costar una mica decidir-me quin fer... i com normalment són de xocolata, serà perquè a mi m'encanta..., vaig optar per aquest, ben diferent! 
Va ser un èxit total!!! ens va agradar molt i molt!, un pastís de llimona, que d'entrada pot semblar que serà molt àcid o amb massa gust de llimona i tot el contrari, el punt just de dolçor i sabor ! 
Un èxit de pastis!
PASTÍS ESPONJÓS DE LLIMONA I MASCARPONE
Ingredients (per a un motlle de 20cm)
Pel pa de pessic
6 ous
180 g de sucre llustre
180 g de farina tamisada ( no cal que sigui de rebosteria)
Pel farcit
400 g de mascarpone o formatge cremós Philadelfia
4 c/s de sucre (segons us agradi més o menys dolç)
La pell ratllada d'una llimona
400 ml de nata per a muntat (35% MG)
Almívar
El suc de dos llimones
Sucre, el matis pes que el del suc de llimona
Pell ratllada de llimona per a decorar
Elaboració
Preescalfar el forn a 180º. Engreixem el motlle o folrem amb paper sulforat.
Muntem els ous amb el sucre durant 10 minuts amb batedor elèctric,fins a triplicar el seu volum i estiguin ben esponjosos.
Afegim la farina tamisada i l'incorporem amb suavitat, amb una espàtula i amb moviments envoltants, de baix a dalt, per tal que la barreja no perdi volum.
Aboquem la barreja en el motlle i coem durant uns 30-35 minuts a 180º. Per saber si ja està cuit el punxem amb una brotxeta o agulla, si surt seca ja el tenim cuit!
El traiem del forn, donem uns copets a la base per a que perdi l'aire, d'aquesta manera el pa de pessic no perdrà volum. Passats 5 minuts desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta. Reservem
Per a fer el farcit posem en un bol el mascarpone, el suc de llimona, el sucre i la pell de llimona y amb batedor elèctric batem fins a tenir una crema fina, hi afegim la nata i muntem fins que tinguem una textura cremosa i homogènia. Reservem
Per a fer l'almívar posem en un bol, apte pel microones, el suc de llimona i el sucre, ho escalfem fins a que bulli i remenem, tornen a escalfar en tandes de 15 segons fins que veiem que la barreja és transparent i lleugerament espès. Normalment el faig al foc, però vaig voler provar tal com deia la recepta original i va quedar molt bé.
Muntem el pastis:
Dividim el pa de pessic en tres parts, si teniu una lira va super bé, sinó amb un bon ganivet de serra.
Suquem d'almívar la part que fa de base, per sobre repartim 1/3 de la crema de mascarpone. Repetim el procés amb les altres dos meitats de pa de pessic. 
Decorem amb la pell de llimona ratllada.

c/c= cullerada sopera
* Podem substituir la llimona per taronja, pomelo, llima...
Dificultat: fàcil
Font: blog Dulces bocados

16 comentaris:

Eva Macià ha dit...

Em sembla fantàstic un pastís de llimona per a rematar un dinar d'aniversari, li dóna un toc refrescant ideal! a més t'ha quedat mol xulo!! un petó!

Fem un mos ha dit...

El pastis de llimona m’agrada molt i em sembla fantàstic posar-hi el formatge. Queda anotat amb el teu permís
Petons

sandra/ josemaria ha dit...

bonissim

Nenalinda ha dit...

Hola Teresa muchas gracias por la visita me ha encantado venir a conocerte .
La tarta espectaculaaaaaaaaaaaaar no lo siguiente ademas de estar de muerte relenta a los ingredientes y fotos me remito, con tu permiso tomo nota.
Bicos mil wapa.

Cristina ha dit...

Quin tros de pastís! el pa de pessic et va quedar ben formós1 Com no vols que us agradés si la combinació d´ingredients és de 10.

Roser Font ha dit...

té una pinta brutal! m'encanta com t'ha quedat, amb el que m'agrada el mascarpone i el toc de cítric li va genial!! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Moltes felicitats al Jesús!!
A casa ens agraden molt els dolços amb llimona, li dona un gust molt refrescant i de ben segur que ens agradaría molt aquest pastís.
Petons.

Miquel ha dit...

Muy buen pastel le hicistes al Jesús,esta combinacion es muy buena y resultona.
Peto

Carmen ha dit...

Hola Teresa, t'ha quedat fantàstic!!!!! m'alegra que us hagi agradat tant el pastís, de fet és un dels meus preferits ;-)
Moltes gràcies per confiar en les meves receptes i per indicar la font
Petonets

VISCalacuina ha dit...

Quin pastís més hermós!!! Per molts anys a l'homenatjat!

Maria Dolores ha dit...

Moltes felicitats, este pastis per la celebració es fantastic i te queda mol bonic.
Un abraç

Isabel ha dit...

Un fantàstic pastís per la celebració de aniversari d'en Jesús.
Felicitats per ell i per la meravellosa pastissera.
Petons

MaryLou ha dit...

Felicitats al teu marit!!! quin pastís més xulo li vas fer!!!!
Petonets

Cuinant a Canet Gemma ha dit...

Felicitats al teu home i a la cuinera. Un pastís que deuria de quedar molt melós i suau

Muas

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Una molt bona combinació Teresa, els dos ingredients m'agraden, tant la llimona com els mascarpone.
Ideal per un aniversari, un acabament de dinar o simplement per que avui és avui.
Salutacions Teresa¡¡ O)

A mossegades ha dit...

Dono fe que està deliciós! L'he fet variant les proporcions per a que no fos gaire dolç i passava com si res. L'he posat al meu blog, aquí us deixo l'adreça. I moltes gràcies! ;)
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es

Seguidors