12 de febrer de 2015

COCA DE MAGDALENA CLÀSSICA

Avui és dijous gras! i a comacasa-res no hi falta la truita, la botifarra d'ou i la coca!!! Comença Carnaval!!! La recepta de la coca de llardons la trobareu . Aquest any però, he estirat més la pasta de full amb llardó, perquè aquest s'integrés bé i l'he plegat dues vegades, passant-t'hi el corró fins deixar-la fina. Els ingredients i el procés de plegat és el mateix que trobareu a les receptes que podreu veure si remeneu pel blog, us deixo els enllaços: Coca de llardons i cabell d'àngel ,Coca de llardons amb TMX ,Coca de llardons
El resultat d'avui m'ha agradat molt, més diria, perquè ha quedat una textura més compacta i no s'ha desfullat. Molt bona!
La coca de magdalena clàssica és del llibre Coques del Xavier Barriga, que em van portar el Reis,  així que no falla! boníssima! Ja l'he fet dues vegades...
Canço de Dijous Gras (la podeu cantar amb la música del Gegant del Pi...)
Per Dijous Llarder botifarra, botifarra
Per Dijous Llarder botifarra menjaré.
Per Dijous Gras botifarra, botifarra
Per Dijous Gras botifarra fins al nas.
COCA DE MAGDALENA CLÀSSICA
Ingredients
Amb aquestes quantitats em van sortir dues coques ben maques, d'uns 350 g cadascuna.
125 g d'ou (2 o 3 ) a temperatura ambient
150 g de sucre
60 ml de llet
190 d'oli d'oliva
210 g de farina fluixa (de rebosteria)
7 g de llevat químic (tipus Royal)
Pell de llimona ratllada
1 c/c de canyella en pols
Pessic de sal
Elaboració
Batem els ous i el sucre amb batedor elèctric, a marxa mitjana. els estris han d'estar molt nets i secs, sinó no munten bé. Els ous a temperatura ambient munten millor.
Incorporem la llet a marxa lenta per evitar esquitxades, a continuació l'oli.
A banda barregem la farina amb el llevat i tamisem, afegim la sal, la canyella i la pell de llimona ratllada. Incorporem a la barreja d'ous a marxa lenta, quan està tot integrat batem 2 minuts a marxa ràpida.
Tapem la barreja amb un drap i deixem reposar a la nevera durant 1 hora. Podem guardar-la tota la nit, fins i tots 2 o 3 dies.
Passat el temps de repòs remenem enèrgicament amb batedor manual o cullera de fusta.
Escalfem el forn a 220º.
Amb l'ajuda d'un cullerot o màniga pastissera omplim els motlles fins a 3/4 part (puja bastant).
Coem a 210º durant 25 minuts, punxem per a comprovar-ho (ha de sortir l'agulla seca).
Deixem refredar.
Podem empolsinar-la amb sucre llustre
Aquesta és la primera que vaig fer



9 comentaris:

Eva Macià ha dit...

Em demano un tallet de cada, de la de llardons i de la de magdalena, perquè no sabria escollir només una!! un petó!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Queden molt bones les coques de llardons i un dia com avui no poden faltar.
I la coca d'en Xavier Barriga també està molt bona, ja em menjaría un bon troç.
Comença la disbauxa!!
Petons.

Alfons ha dit...

jo també m'apunto a un tall de cada... i amb dret a repetir!! que bones i quina pinta tan deliciosa que fan les dues!!

ISABEL ha dit...

Un tall de cada per a mi.
Estas feta una super repostera.
Quina producció!!!!!!
I tot boníssim!!!!!!!!!
Petons

Miquel ha dit...

Viva el carnaval y mas en tu casa, venga un trozo de cada y súper feliz me dejas.
Peto

Gemma ha dit...

mi també m'agrada més ben estirada i primeta.
La coca de magdalena t'ha quedat sensacional. M'apunto la recepta.
Ah! I ja he vist les palmeres de mostassa i mel ;)

Cristina ha dit...

No pares! què celebres els quilos que has perdut? jejeje. Una passada de dolços últimament.

M Glòria ha dit...

M'sgraden les coques i m'entusiasma aquest coc de magdalena. T'ha quedat perfecte!
Ptnts
Dolça

M Glòria ha dit...

M'sgraden les coques i m'entusiasma aquest coc de magdalena. T'ha quedat perfecte!
Ptnts
Dolça

Seguidors