24 de febrer de 2015

BUNYOLS DE QUARESMA



Qualsevol excusa és bona per a uns bunyols com aquests! i com hem passat la grip i necessitem recuperar-nos, és la nostra bona excusa...i que ara toca...és el dolç per excel·lència de la quaresma! 
Aquest cop he fet uns bunyols de textura més carnosa que no pas els de vent, també molt bons i que podeu trobar AQUÍ, primer blog de comacasa-res, i farcits BUNYOLS DE VENT FARCITS DE CREMA.
El resultat d'aquests bunyols m'ha agradat molt, m'ha sorprès gratament,  no les tenia totes perquè no coneixia la recepta i a més a més he fet la massa amb la Thermomix.
BUNYOLS DE QUARESMA
Ingredients
350 g de farina de força
50 g de mantega
20 g de llevat de forner
60 g de sucre
50 g de llet
Pell de llimona 
2 ous (mitjans)
50 g d'anís
1 c/p de matafaluga
1 c/c de canyella
Un pessic de sal
1 l d'oli de gira-sol per a fregir
Sucre per a arrebossar
Preparació
En el got ben sec de la Tmx posem el sucre i programem 1 minut a vel. 10, afegim la pell de llimona i repetim 1' a vel. 10.
Incorporem la mantega, la llet, la sal, la canyella i la matafaluga i barregem 1 minut, temperatura 37º, vel. 3, ha de quedar ben barrejat.
Seguidament afegim els ous, l'anís i el llevat i barregem uns segons a vel. 3, el llevat s'ha de desfer.
Només ens quedarà afegir la farina i barrejar 20 segons a vel. 6. A continuació amassarem durant 3 minuts, got tancat, vel. espiga. Si veiem que la massa és massa enganxosa podem afegir una mica més de farina. De vegades n'admet una  mica més.Ens ha de quedar una massa fina i tova.
Enfarinem el marbre i hi aboquem la massa, fem una bola i anem agafant pessics d'uns 16 o 18 g ( jo els vaig pesar de 20 i queden una mica massa grans), els peso per a que siguin més o menys iguals, fem una boleta i les anem col·locant en una safata prèviament pintada amb una mica d'oli, tapem amb un drap i deixem reposar fins a doblar el volum, aproximadament una hora i mitja o dues hores. Podem accelerar el procés si ho atansem a prop d'una font de calor.
En un cassó posem l'oli a escalfar, quan es ben calent anem agafant les boletes i fem un forat al mig amb els dits (foto) i els anem fregint fins a que estiguin ben daurats per les dos bandes. Els traiem i escorrem damunt de paper absorvent, els reguem amb anís i arrebossem amb sucre.
c/p = cullera de postres
c/c = cullera de cafè
* Quan feu les boletes unteu-vos les mans amb oli, així la massa no se us enganxarà a les mans.
* recepta de Thermomix recetas

15 comentaris:

Roser Font ha dit...

mira que són bons eh!! llàstima que siguin fregits! ja tinc ganes d'anar al forn a tastar-los com cada any. ja ho diuen...un cop a l'any...petons

Miquel ha dit...

Estos dias de cuaresma apetecen todos los buñuelos posibles, porque estan ricos ricos¡¡
peto

Pebre i xocolata ha dit...

M'enduc la recepta, que aquest any m'he proposat fer-ne si o si!
Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs jo també la vull fer! Me l'apunto! Marts

Eva Macià ha dit...

Són boníssims, els bunyols!! i ara que estem de quaresma tenim l'excusa per a fer-los i gaudir-ne sense remordiments ;). Un petó!

Anna Pigarda ha dit...

A que no arribo a temps per tastar-ne un?? Segur que no, perquè amb la pinta que feien devien desaparèixer en un tres i no res! Una abraçada!

Cristina ha dit...

Tenen un aspecte formidable!.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb aquesta bunyolada de ben segur la grip ha marxat, uns bunyols "curalotodo". Es veuen fantàstics Teresa.
Petons.

Núria ha dit...

Jo sóc més dels de vent, però reconec que aquests bunyols tenen una pinta espectacular!!!

María ha dit...

Mi querida amiga, los dulces de salten me vuelven loca, y estos roscos te han quedado espectaculares. Mil besicos cielo

Gemma ha dit...

jijijij molt bona l'excusa de la grip :)
T'han quedat sensacionals!

Sonia tubau garcia ha dit...

hola! quin llevat de forner utilitzeu? i llevat fresc quin utilitizeu?

Teresa ha dit...

Sònia, és llevat fresc, compro aquestes pastilles, cups, del super, són dos pastilles de 25g cadascuna, ara gairebé a tots en trobaràs. Espero haver-te aclarit el dubte!

marttuki ha dit...

Recepta espectacular, gràcies surten boníssims

Unknown ha dit...

Una pregunta, els 50 g d'anís és Licor? Xq la matafaluga és anís verd n? És q els vull fer i tinc aq dubte, gràcies

Seguidors