2 de febrer de 2015

BESCUIT DE TARONJA (Bundt cake)


                                                             Font de la Budellera                                 
Pantà de Vallvidrera

Aquest bescuit o Bundt Cake són d'aquestes receptes que has de tenir a mà, per què?, doncs perquè segur que us agradarà i repetireu més d'una vegada! Tenir-ne per a esmorzar, berenar o un trosset amb el cafè és tot un plaer pel paladar! 
Aquest diumenge al matí, amb la colla que sovint fem caminades, ens vam oxigenar pel Parc de Collserola, vam fer la ruta de la Budellera, un passeig per a gaudir de la natura, una font maquíssima, un racó que si no el coneixeu val la pena apropar-s'hi un dia, i en acabar la ruta ens vam arribar al Pantà de Vallvidrera, que no coneixíem i realment ens va sorprendre gratament, una meravella a tocar de Barcelona!
BESCUIT DE TARONJA (Bundt cake)
Ingredients
150 g de mantega a temperatura ambient
200 g de sucre
6 ous
1 iogurt natural
El suc de 2 taronges grans (aprox. 200 ml)
La pell ratllada d'una taronja
Un pessic de sal
400 g de farina de rebosteria
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Sucre llustre
Preparació
TRADICIONAL:
1. Preescalfar el forn a 180º (dalt i baix, si teniu l'opció)
Batre la mantega i el sucre amb batedor elèctric o a mà durant 5 minuts. Ha de doblar el volum i ser una massa blanquinosa. Incorporar els ou un a un, sense deixar de batre. Afegir el suc de taronja (el colem), i la pell ratllada d'una d'elles i batem bé. Afegim el iogurt i barregem.
Tamisar la farina i incorporar-la a la barreja junt amb el llevar i el pessic de sal. Barregem amb una espàtula, fins que a tenir una massa homogènia.
Engreixem el motlle i l'enfarinem una mica, traiem l'excés de farina donant un copet amb el motlle boca avall.
Hi aboquem la massa, donem uns cops per a que la massa es reparteixi bé pel motlle.
Coem durant 30-35 minuts a 180º  i 15 minuts més a 170º, sempre forn dalt i baix, si és possible i a mitja altura del forn. Passats aquests temps comprovem si està cuit punxant-lo amb una brotxeta, ha de sortir seca, sinó el deixem uns minuts més (dependrà si el motlle és més o menys gran)
Deixar refredar 10 minuts abans de desemmotllar-lo. Quan el traiem del motlle el posem boca avall damunt d'una reixeta.
Quan està fred en posem bé en una safata i empolvorem amb l sucre llustre, ens ajudem amb un colador, sempre queda millor que si ho feu des del pot mateix del sucre.

THERMOMIX
Preescalfem el forn a 180º, (dalt i baix si teniu l'opció)
Posem la papallona al got, hi aboquem la mantega i el sucre i programem 5 minuts, vel. 3. Augmentarà el volum i obtindrem una massa blanquinosa. Tornem a programar l Tmx sense temps a vel. 3 i anem incorporant els ous un a un per la boca de la tapa.
Afegim el suc de taronja, colat, i la pell d'una d'elles. A continuació el iogurt i programem 20 segons a vel. 3
Traiem la papallona, afegim la farina, el llevat i la sal i barregem 15 segons a vel. 6. Acabem de barrejar amb l'espàtula, si fos necessari.

A partir d'aquest punt seguim el mateixos passos que abans.

* Font: blog webosfritos



12 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmm que bo

Miquel ha dit...

Si la verdad es que sorprende tener el Pantà de Vallvidrera al lado de la gran ciudad.Lo conozco.
Y un bizcocho sensacional a la vista y al paladar.
Bona setmana
peto

Fem un mos ha dit...

Quan faig un bescuit sempre el faig de llimona, així de taronja també deu de quedar ben bo. La propera provaré de taronja
Petons

Roser Font ha dit...

m'encanten aquests bescuits casolans amb el toc de fruita, i de temporada! genial a qualsevol hora oi? petons

VISCalacuina ha dit...

Quines fotos més boniques, i el bescuit, espectacular!

ISABEL ha dit...

Molt bo el bescuit de taronja.
Jo el faig a sovint.
T'ha quedat espectacular.
Quina excursió mes bonica.
M'ha portat mols records.
Mira que havíem a nat vegades quan els nostres fills eren petits a la Font de la Budellera!!!!!
Una excursió molt maca.
Petons

mercè ha dit...

Em sembla fantàstic un bescuit de taronja, per a mi, molt millor que de llimona!. Prenc nota, aquest el faig segur!

Sussi Aracuina ha dit...

Té una pinta genial!!!!

Eva Macià ha dit...

Els bescuits de cítrics són els que més m'agraden, juntament amb els de xocolata clar!! un esmorzar ideal per agafar forces i continuar caminant! un petó!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Un bon pastís aquest de taronja, fe la parada per testar-ho i continuar camí. Que bé no?
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Pilar C. Les receptes que m'agraden ha dit...

Mmmm M'encanten els bundt, queden tan esponjosos! Aquest t'ha quedat espectacular, es veu boníssim! Que bé que et decideixis a participar al concurs, em fa molta il.lusió! A veure que em prepares, em moro decuirositat! jejejej Una abraçada guapa!

Gemma ha dit...

T'ha quedat espectacular! I ara que les taronges són tan bones, s'ha d'aprofitar ;)

Seguidors