ÍNDEX DE RECEPTES

12 de març del 2015

CALÇOTS AMB SALSA ROMESCO

Ens agraden molt els calçots i no sempre tens la oportunitat de menjar-los com cal , fets amb llenya i a l'aire lliure...Per a provar el resultat de fer-los a casa, aquest dissabte em vaig decidir prepara-los amb la recepta del llibre de receptes de la Thermomix, amb alguna modificació, al meu gust. Doncs bé, el resultat molt, molt acceptable, de notable! no serà pas l'últim cop que en faré! vam gaudir molt d'uns calçots al vapor amb salsa romesco, boníssima, i fets a la cuina de casa...! Un bon descobriment, que si us agraden els calçots, animo a què proveu!
CALÇOTS AMB SALSA ROMESCO
Ingredients
Calçots
Sal
Pebre negre en gra
Oli d'oliva verge extra
Salsa romesco
180 g d'oli d'oliva verge extra
50 g d'ametlles torrades
50 g d'avellanes torrades (afegides per mi)
2 nyores sense llavors
1/2 ceba petita
Un trosset de bitxo (traieu les llavors que és el que més pica)
4 o 5 grans d'all (jo vaig escalivar-ne una sencera, la resta els guardem per altra ocasió)
4 tomàquets vermell (de pera que són més carnosos)
20 g de vinagre
1 llesca (de barra) de pa fregit
1 c/p de carn de pebrot (ho podem trobar al supermercat en pots de "carne de pimiento choricero)
Preparació
En una safata de forn posem els tomàquets, la cabeça d'alls, la ceba i ho escalivem, a 200º forn d'alt i baix.
Preparem els calçots netejant-los de la part de les arrels i la més verda, els traiem també una o dues capes, ens quedaran ja uns calçots nets i que gairebé es pot menjar tot. Els posem en una bossa apta per a rostir, la sal, el pebre i l'oli. Lliguem la bossa i la dipositem dins del recipient varoma. Aboquem l'aigua al vas, posem la tapa i situem el recipient varoma al seu lloc. Programem 30 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Deixem reposar mentre preparem la salsa.
Salsa de romesco
Posem al vas les ametlles, les avellanes, les nyores, la llesca de pa i el bitxo. Triturem programant 15 segons, vel. 7. Comprovem que estigui ben triturat, sinó repetim uns segons més. Ho traiem del vas i reservem.
En el vas posem 30 g d'oli i 4 o 5 alls escalivats i pelats, programem 5 segons, vel. 5. Amb l'espàtula fem baixar les restes d'all de la tapa i l'interior del vas. Afegim els tomàquets pelats i sense llavors, programem 5 segons vel. 7. A continuació afegim el vinagre, la carn de pebrot vermell, la barreja d'ametlles i avellanes, nyores, pa i bitxo reservada, el pebre i la sal. Triturem tot programant 15 segons, vel. progressiva 5-10. Amb l'espàtula, fem baixar les restes de la tapa i de l'interior del vas. Amb el vas de la tapa posat i a vel. 4 anem abocant poc a poc l'oli sobre la tapa. Quan l'oli hagi caigut del tot dins el vas, parem la Tmx.
Aboquem la salsa en un bol i reservem.
Traiem els calçots de la bossa, els escorrem una mica, en coure's al vapor tenen una mica d'aigua. Posem la planxa a foc fort, quan és ben calenta, hi posem els calçots i els deixem 5 minuts, els girem i deixem 5 minuts més, fins a tenir-los amb un color torrat. Preparem paper de diari, hi posem paper d'alumini, per a que no toquin directament al paper de diari ja que d'aquests calçots es menja tot, hi posem els calçots i emboliquem. Si ho fem 1/2 h abans de menjar-los anirà millor perquè s'acabaran de coure.
Servim els calçots amb la salsa i a gaudir d'uns bons calçots!!







8 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No sempre tenim l'oportunitant de menjar-los fets a les brases i al aire lliure, però estàn molt bons i la salsa es per no parar.
Petons.

Miquel ha dit...

Despues de los clasicos a la brasa, es tambien una buena opcion esta manera y la base tambien para triunfar es la buena salsa¡¡
petons

Amblesmansalamassa ha dit...

Ohhh calçots!!!! M'encanten i amb salsa romesco...mmm!Quina bona pinta!!!!!!
Salutacions, Clara

El pare ha dit...

La salsa és bàsica per a l'èxit del plat. Aquesta té molt bona pinta.

Eva ha dit...

Molt bona idea per poder menjar-ne ben sovint, i amb la salsa són èxit segur! un petó!

esborrar ha dit...

Amb thermomix! M'emporto la recepta, ja no hi ha excusa per no menjar calçots! Bon cap de setmana!
Marta

La cuina de la Isabel ha dit...

Tenim que aprofitar la temporada dels calçots.
Son boníssims..........
Petons

Margarida ha dit...

Jo sóc de d'aquelles persones que no troba cap gràcia al fet de menjar calçots. Potser és perquè no he trobat una bona salsa d'acompanyament, així que, Teresa, prenc nota de la teva recepta!!!
Petons

Seguidors