ÍNDEX DE RECEPTES

5 de juny del 2015

BESCUIT DE CLARES I XOCOLATA


Per aquest cap de setmana us deixo una bona recepta d'aprofitament! Si no sabeu què fer amb les clares que us han sobrat d'alguna altra preparació, us recomano aquest bescuit! És tan fàcil de fer i necessita tan pocs ingredients que en un moment tindreu preparat un bon berenar o esmorzar i fins i tot en podem preparar unes bones postres, cobrint-lo amb un glassejat de xocolata, llimona, obert en capes i farcit...
Aquest cap de setmana havia preparat unes natilles de xocolata amb cireres macerades en Amaretto, i com no havia congelat les clares i m'havien sobrat cireres macerades, ahir mirant receptes d'aprofitament vaig trobar aquesta, que a banda d'aprofitament, porta xocolata... molt del meu gust...
Queda un pa de pessic molt flonjo, esponjós, molt bo, i posar-hi per sobre les cireres va ser un encert!
Al no portar greixos és un pa de pessic que es resseca amb més facilitat, però no crec que sigui un problema perquè s'acabarà volant...
Us deixo l'enllaç on podeu veure com traure els pinyols de les cireres fàcilment perquè quedin senceres! 
Que gaudiu del cap de setmana!!
BESCUIT DE CLARES I XOCOLATA
Ingredients
6 clares d'ou
150 g de sucre
30 g de cacau en pols
75 g de farina
Un pessic de sal
1 beina de vainilla
Cireres macerades
250 g de bona cirera (ara estan espectaculars de bones!)
30 g d'Amaretto
2 c/s de sucre
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º (si teniu l'opció, d'alt i baix)
En un bol gran muntem les clares a punt de neu, quan comencin a escumar afegim 1/2 del sucre i mentre van muntant seguim afegint la resta. Queden ben muntades, fortes i brillants.
En un altre bol barregem la farina amb el cacau en pols i el polsim de sal, tamisem i afegim a poc a poc a les clares muntades, Incorporem també les llavors de vainilla i barregem amb una espàtula amb moviments envoltants de dalt a baix, procurant que les clares no perdin volum.
Engreixem un motlle, el que ens agradi o bé individuals, hi aboquem la barreja i coem a 180º durant uns 30 minuts, dependrà del forn, punxeu-lo per saber si està cuit (l'agulla o brotxeta ha de sortir seca).
Desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Macerar les cireres
Traure els pinyols de les cireres i posar-les en un bol amb l'Amaretto i el sucre, deixar macerar mínim dues hores.

Font: Directo al paladar



9 comentaris:

Eva ha dit...

D'aprofitament, i amb xocolata... doncs un bescuit ideal! a més aquests fets amb clares queden ben lleugers, i la molla es veu genial! un petó i feliç i dolç cap de setmana!

sandra/ josemaria ha dit...

te questa de vici

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Molt bona idea per aprofitar les clares, es veu molt esponj`0s i bo amb les cireres.
Ara mateix no tinc clares al congelador, només una a la nevera que la guardo per cremades, va molt bé si et salpica l'oli o aigua bullent per exemple.
Petons.

María ha dit...

Mi querida Teresa, haces cosas tan ricas que es un placer pasar a verte, lo unico malo es que solo ase pueden ver, y no probar este bizcocho tan chocolateado es una maravilla, y la coca de la receta anterior he ha vuelto loca. Mil besicos Princesa

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Veus que ben aprofitades que estàn aquestes clares d'ou per fer aquest aprofitat bescuit i fer-l'ho servir per esmorzars, berenars...
Salutacions Teresa¡¡ :O)

trifasic de baileys ha dit...

es veu molt suau i esponjós!! bona proposta per demà esmorzar seria ideal! petons

lolines ha dit...

Que bó i esponjós. hummm

Gemma ha dit...

Una bona recepta d'aprofitament. Amb les clares ha de quedar un pa de pessic molt flonjo i esponjós. I les cireres confitades, mmm...

ISABEL ha dit...

Amb aquestes clares, ha de quedar un bescuit boníssim!!!!!
Petons

Seguidors