11 d’abril de 2016

CAKE DE GALETES I XIPS DE XOCOLATA

Aquest cap de setmana no hem estat massa per la cuina... de tant en tant ja toca, que també agrada que t'ho facin!, però com m'agrada, sempre troba un moment per a preparar alguna coseta, com aquest cake de galetes i xips de xocolata que vaig veure al blog Food and Cook i hem va cridar l'atenció això de substituir la farina per galetes triturades, i com tenia els ingredients nom'ho vaig pensar dues vegades... i el resultat ben bo! un gust de galeta molt bo!. Per fora és cruixen i tot, no és massa esponjós però tampoc resulta sec, al contrari és ben humit. Si us ha de durar un parell de dies és recomanable embolicar-lo amb paper d'alumini, perquè s'asseca de seguida, i és conservarà perfectament!
Amb aquestes mides surt un cake petit, jo tenia el motlle una mica massa gran, per això va quedar més baix, si el teniu més petit millor perquè us quedarà més alt.
CAKE DE GALETES I XIPS DE XOCOLATA
Ingredients
200 g de galetes (jo vaig fer-ho amb Marbú Dorada, que tenen un gustet molt bo)
150 g de xips de xocolata 
100 g de mantega (a temperatura ambient)
75 g de sucre
3 ous (a temperatura ambient)
2 c/p de llevat (tipus Royal)
Elaboració
Triturem les galetes fins deixar-les ben fines, amb textura de farina. Si no teniu cap robot poseu-les dins una bossa i amb el corró les aixafeu fins que tingueu la textura de farina.
En un bol posem la mantega i el sucre i batem molt bé fins a tenir una consistència esponjosa, afegim els ous un a un i els anem integrant amb la batedora elèctrica, si no en teniu amb batedor manual. A continuació afegim els ingredients secs i batem bé fins a tenir una barreja homogènia, primer costa una mica però a mesura que la farina de galeta s'humiteja ens queda més fina i sense grumolls.
Afegim les xips de xocolata, barregem bé i aboquem en el motlle prèviament engreixat.
Coem a 180º , amb el forn prèviament escalfat, durant uns 30 minuts. El punxem per a comprovar si està cuit.
El traiem del forn, deixem que perdi una  mica de temperatura, desemmotlles i deixem refredar damunt d'una reixeta.
La textura que té quan està tebi és genial! i per si en sobra, el que us he dit, embolicat per a que no es ressequi.
* c/p= cullera de postres

10 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Els xips de xocolata li donen un punt especial molt bo. Dius d'embolicar-lo perque no es resequi, segurament no dura gaire quan el fiques a taula.
Petons.

Cristina ha dit...

A mi no em fa falta que embolicar-lo...no em dura tant. Jejeje.

Dolors Besalu ha dit...

Allà on hi hagi xocolata... 😉 Si una esponja per si sola ja em torna boja, amb aquestes xips seria impossible resistir-me!!!! 😃
Petons i bona setmana guapa

Eva Macià ha dit...

Què curiós això de substituir la farina per galetes triturades, m'agrada la idea i m'agrada molt la pintassa que fa!! un petó ;)

Marina A.F. ha dit...

Teresa, fa molt bona pinta! Ideal per fer un bon esmorzar. Petons!

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

A casa no tindria temps d'assecar-se! Molt curiòs això de fer servir galetes en lloc de farina... una idea que hem de fer a casa!
petons
Palmira

Amb les mans a la massa ha dit...

Fa temps que he vist aquest bescuit, i tinc ganes de fer-lo, perquè ha de ser ben bo, veritat?? MOlt bona pinta!!
Clara

GEMMA ha dit...

Una bona idea que segur que esta boníssima!!
Petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mira....avui he fet jo un bundt cake amb farina de galeta! No l'havia fet mai! I també amb galetes maries.
Aquest teu....deu estar de vici!
Petonets,
Olga

VISCalacuina ha dit...

Un cake boníssim, segur!!!

Seguidors