ÍNDEX DE RECEPTES

18 d’abril del 2016

PASTÍS PEIX DE XOCOLATA I LACASITOS


Dos pastissos per a una celebració molt especial!!! el primer any del nostre net Joan! Què mal està dir-ho, però és un encant, alegre, simpàtic, carinyòs...i guapíssim, clar! Es va quedar molt parat en veure el peix... a l'escola bressol tenen una peixera i a ell li encanta mirar els peixets! amb la boqueta fa el peixet..., en fi que el pastís li va agradar...je, je...
El pastís 1 era especial, sense gluten, per la tieta Montse, però que a tots ens va agradar moltíssim i va volar. Em va sorprendre el pa de pessic, humit i molt esponjós, molt bo!! la recepta és la del iogurt, només vaig canviar la farina i el llevat sense gluten, ah!  la xoco també sense gluten!
Després de molt mirar receptes del pastís de peix, em vaig quedar amb el de la Cristina del blog Bufet de postres , que alhora l'havia vist en un altre blog, i si vas estirant el fil veus les voltes i voltes que donen les receptes!!
Doncs estava súper bo!! Vaig pensar que sobraria molt pastís, els dos eren ben grans..., però vam fer gairebé net!!
PASTÍS PEIX DE XOCOLATA I LACASITOS
Ingredients
Motlle de 26 cm
Pa de pessic
200 g de xocolata per a fondre (Nestlé postres)
200 g de mantega
200g de sucre
180 g de farina de rebosteria
6 ous
Pessic de sal
Pel farcit
Melmelada, crema, trufa...(vaig posar melmelada de préssec casolana)
Almívar t/t (tant d'aigua com de sucre, fer-ho bullir uns minuts i deixar refredar)
Jo tenia almívar de préssec, encara més bo!
Cobertura
150 g de xocolata per a fondre
150 g de nata per a muntar
75 g de mantega
Lacasitos 
Elaboració
Preescalfem el forn a 160º-170º
Fonem la xocolata al bany maria, retirem del foc i hi afegim la mantega trossejada, remenem bé fins que s'hagi desfet. Reservem .
Separem els rovells de les clares. Batem els rovells tot afegint el sucre en forma de pluja, batem fins a tenir uns crema escumosa i blanquinosa. Millor fer-ho amb batedor elèctric, sinó costa bastant...
Un cop la xocolata està tèbia l'afegim a la crema de rovells i barregem bé, a continuació incorporem la farina tamisada i barregem fins a integrar-la.
Muntem les clares amb un pessic de sal, han de quedar ben fortes i les anem incorporant a la barreja anterior de mica en mica, amb moviments envoltants.
Aboquem la massa en el motlle engreixar i enfarinat i coem a 160º (dependrà una mica de cada forn), durant 45 minuts. Comproveu si és cuit punxant-lo amb una agulla o brotxeta, ha de sortir neta.
Traiem del forn i quan hagi perdut temperatura el desemmotllem i deixem que refredi bé damunt d'una reixeta.
Cobertura
Un cop tenim el pa de pessic fred, el partim per la meitat transversalment, el mullem amb l'almívar, el farcim i tapem amb l'altra meitat, en traiem un triangle per fer-li la boca i tenir la cua, col·loquem tot damunt una reixeta, a sota posem un plat gran per a recollir la xocolata que caurà quan el cobrim.
En un casso escalfem la nata, quan arrenqui el bull retirem del foc i hi afegim la xocolata i la mantega trossejada, esperem un minuts i remenem fins a tenir una crema fina, sense grumolls.
Aboquem la crema de xocolata per sobre del pa de pessic, ha de quedar tot cobert, amb moviments suaus de la reixeta ens ajudarà a que vagi quedant tot cobert i uniforme, si pel lateral queda algun lloc sense xocolata, amb una espàtula el cobrim. 
Amb compte el posem a la safata de presentació, si la cua es desenganxa no patiu, poseu una mica de cobertura a la punta (si talleu una mica la punta anirà millor) i s'enganxarà bé. 
Deixem que la xocolata hagi quallat una mica i amb paciència, anem enganxant els Lacasitos. 
Si ho feu en calent no s'aguantaran.
Per molts anys, Joan!!!



10 comentaris:

GEMMA ha dit...

Es veritat que es un pastis que circula per els blocs, però no per això es una idea fantàstica per un aniversari infantil.
Com potser ja saps, jo soc celíaca. Si et pot servir, una idea per quan facis un pastis sense gluten: Afegeix una culleradeta de goma xantana. Li dona una textura molt esponjosa. No canvia el sabor i queda molt be.
Petons

Cristina ha dit...

Ben bonic! Espero que la seva elaboració anés com una seda...

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Els dos pastissos t'han quedat molt macos i tabé ben segur que eren boníssims per això no van quedar ni les molles.
Un peix molt simpàtic, pel Joan que està guapíssim.
Petons.

Merchi ha dit...

Que bonita!! siempre me ha gustado pero nunca se me ha dado por prepararla en casa. Te ha quedado perfecta, quien pillara un trocito ahora, reina.

besines

La Cuina de l'Olga ha dit...

Dos pastissos preciosos! El del peix sempre m'ha fet molta gràcia!!
Petons i bona setmana,
Olga

Eva ha dit...

Aquest pastís peix el tinc ullat de fa temps, la veritat que queda súper vistós i no m'estranya que el Joan es , amb la boca oberta!! i el sense gluten fa molt bona pinta i a més en pot menjar tothom. Felicitats al teu net i un petó als dos!

Amblesmansalamassa ha dit...

Quin goig, xulíssim!!!
Clara

María ha dit...

Que preciosos te han quedado los dos querida amiga, no me extraña que le encantara a el cumpleañero por que olo su colorido ya es de gustar y mucho. Mil besicos cielo

Cristina ha dit...

Quin èxit, eh??

ISABEL ha dit...

Ostras! Teresa, ja ha passat 1 any!!!!
Quina ilu......, aquest mateix pastís, li vaig fer al Pau quan va fer 3 anys.
Els hi fa molta il·lusió i nosaltres necessitem pitets.
Petons

Seguidors