ÍNDEX DE RECEPTES

25 d’abril del 2016

PASTÍS DE ROSES DE POMA

Aquí teniu la recepta d'aquest pastís tant florit!! no en queda ni una engruna, el vam trobar boníssim! la base cruixent, la crema fina i gens dolça i la poma cruixent, a cada mossegada una rosa!. La feinada es va veure recompensada...val la pena!. La recepta la vaig trobar a AQUÍ , també hi podreu veure el vídeo, que us anirà molt bé per a fer el muntatge de les roses.
PASTÍS DE ROSES DE POMA
Ingredients
Per a la base
250 g de farina
125 g de mantega 
100 g de sucre llustre
60 g de farina de nous (vigileu que les nous són olioses i us pot quedar una pasta, no interessa)
1 ou
Elaboració
Barregem la farina amb la mantega, fregant fins a tenir una barreja arenosa, hi afegim el sucre, les nous i l'ou, barregem amb una cullera, quan costi ho fem amb les mans, És una massa que no cal amassar gaire, , si fa calor i us queda molt enganxosa, emboliqueu-la amb film i poseu-la a la nevera uns minuts, per estirar-la us anirà millor. Posem la massa entre dos trossos de fils, amb el corró l'estirem fins a un gruix de 1/2 cm. aprox.
Traiem el film d'una banda i amb compte col·loquem la massa en el motlle, fem que quedi ben posada i traiem l'altre film, tallem la massa que sobresurti. amb una forquilla punxem la base i coem durant uns 25 minuts, o fins que la tingueu ben rosseta. Reservem.
Coulis de melmelada
Melmelada de maduixa
Dos cullerades d'aigua
En un cassó escalfem la melmelada amb l'aigua, retirem del foc i colem bé, i reservem.
Per a la crema
200 ml de lle
4 rovell d'ou
37 g de sucre
14 g de maizena
100 ml de nata líquida
Vainilla al gust
Elaboració
Betem els rovells amb el sucre, amb una mica de llet desfem la maizena i l'afegim als rovells, escalfem la llet restant i l'afegim a la barreja anterior, ho colem i coem a foc mig sense deixar de remenar, quan ha espessit i afegim la nata líquida i la vainilla, remenem bé i retirem del foc. Deixem refredar tapada a pèl amb film.
Preparem la base amb la crema.
Pintem la base de galeta amb el coulis de melmelada., evitarà que la galeta s'estovi, omplim amb la crema.
Per a les roses
8-10 Pomes vermelles (hi ha un tipus de poma que es diu així poma vermella)
125 ml de suc de taronja
105 g de sucre
110 g de mantega fosa
Fonem la mantega i barregem amb el sucre i el suc de taronja. Mantenim la barreja calenta posant el bol al bany maria, si es refreda la mantega solidifica i no hi haurà manera de macerar les pomes per a que siguin flexibles (això no s'explica al vídeo... i és fonamental!)
Rentem molt bé les pomes i les eixuguem. Amb una mandolina tallem làmines fines de poma, per una banda fins a arribar al cor, llavors comencem per l'altra banda, ens quedarà poma pels dos laterals, reserveu-los per a una altra preparació (jo vaig fer-ne compota). Aquestes làmines les hem de macerar durant 8-10 minuts a la barreja de mantega, taronja i sucre, veureu que es tornen flexibles, per a poder fer les roses, per a cada una necessitem 3 rodanxes de poma, les petites les posem per fer la part central de la rosa. Mireu el vídeo per veure com fer la rosa.
Només ens queda anar fent les roses (vídeo) i col·locant-les damunt la crema.
Per donar una mica de lluentor vaig desfer una fulla de gelatina amb una mica de melmelada colada calenta (coulis anterior que va sobrar) i vaig pintar una mica per sobre les roses.

 Després de l'experiència...

- Per a saber el gruix de les làmines de poma primer provar-ho amb una poma que no sigui de les que necessiteu, fins a tenir el gruix que ens cal.
- Manteniu la barreja per a estovar la poma calenta, no que bulli eh! només calenta per a que la mantega no solidifiqui.
- Amb la poma sobrant podeu feu un bona coca de poma, una compota boníssima, melmelada...

Espero que us hagi agradat! animeu-vos!!





10 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Quina feinada, però val la pena, t'ha quedat un pastís molt maco i que a sobre tenía que estar boníssim.
Petons.

Anna Pigarda ha dit...

Quina preciositat de pastís! Quina pena devia fer quan el vas tallar, tan maco que et va quedar! Li faré una ullada al vídeo,però segur que és una feinada! Per cert, Teresa, et volia comentar que estem preparant una trobada. Com no recordo si estàs a facebook, em pots deixar el teu correu en un missatge privat per comentar-te que estem preparant.O pots fer al de retallsdecuina si vols. Ens agradaria molt que vinguessis.Un petonet!

No tot són postres ha dit...

Preciós!!!!
Em miraré bé com el fas....pel proper StJordi heheh
Ptnts
Glòria

Bruixes a la cuina ha dit...

Ostres Teresa quina paciència! Jo també em miraré el vídeo perquè segur que l'acció deixa molt clar com aconseguir aquestes roses tan boniques però, igualment, una mica manetes sí que s'ha de ser i jo no sé... A tu t'han quedat espectaculars!!! :)
Petons

Eva ha dit...

M'encanten els pastissos de poma, i aquest a més de bo és molt vistós i original! un petó!

VISCalacuina ha dit...

T'ha quedat un pastís insuperable, maquíssim!!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quina preciositat de pastís! Quina paciència per fer les roses! Artista!
Petonets,
Olga

Mercè ha dit...

mare meva!, t'has ben lluït amb aquest pastís tan preciós!. Es una feinada!, he vist el vídeo i no sé si tindria tanta paciencia.... Realment queda maquíssim. Felicitats per tenir aquestes manetes.

QUIMA ha dit...

Mare meva quin pastis tan espectacular !!!!!
Petons

MaryLou ha dit...

Nena, quina obra d'art!!!! Una feinada però paga la pena el resultat!!!
Una abraçada!

Seguidors