ÍNDEX DE RECEPTES

29 d’abril del 2010

BESUC AL FORN

Aquest dissabte passat al mercat hi havia unes bones paneres de peix!, és una de les meves debilitats! fa molt de goig veure aquelles parades plenes de peix!. Hi ha dies que em dic, avui no necessito peix, no en compraré, que en tinc del que vaig congelant... però quan veig aquell peix tant fresc, i segons quin viu, no me’n puc estar i pico! Doncs bé, aquest besuc em va cridar l’atenció, què fresc,! quin color gris tant brillant!... així que com aquell que no vol, ja el tenia al cistell!
El vaig fer ben senzill, al forn, amb poques floritures!, ell per sí mateix ja tenia totes les gràcies!
Va quedar molt requetebó!

BESUC AL FORN

Ingredients:

1 besuc
2 patates
1 ceba
1 tomàquet
1 llimona
Sal
Pebre
Oli

Direm al peixater que ens el prepari per fer al forn, ens el netejarà, escatarà i marcarà els talls.

Pelem les patates, d’un mig cm, la ceba i el tomàquet, i ho col•loquem a la safata del forn, salpebrem, com ho tallem prim, no ho coem una mica, amb el temps que s’ha de coure el peix també se’n faran la resta d’ingredients.

Salpebrem el besuc, a cada tall hi posem mitja rodanxa de llimona, el col•loquem damunt les patates, tirem un raig d’oli d’oliva i coem a 180º. El temps dependrà del pes del besuc, aquest pesava un quilo i ¼ , li vaig tenir uns 50 minuts, no ens agrada el peix que estigui cru, però tampoc sec, i estava bé.

                                       (quina cara més tristota!!)

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Es un dels peixos que m'agraden mes, el trobo molt agrait... com l'has fet tu al forn, amb cebes, patates, tomaquet i llimona tambe el faig sovint, senzill i molt bo!!!! Requetebo :)

Fem un mos ha dit...

Besuc al forn nomes pensar-hi, s`em fa la boca aigua, ja sento la flaira Ummmmmmm.
Petons

xisca ha dit...

Trob que així sense floritures , així de senzill no necessita res més . A mi també se'm fa la boca aigua .

Una abraçada

Teresa ha dit...

Ara es el temps que volem perdre ràpidament el que hem anat guanyant durant l'hivern... i aquest plats són ideals, i alhora bons!
Bon cap de setmana a totes!

Palmira ha dit...

Una recepta molt senzilla pero perfecta per aquests dies !
Gracies per participar al HEMC d'aquest mes i contenta de descubrir el teu blog!
Palmira

Seguidors