ÍNDEX DE RECEPTES

30 d’abril del 2010

PA D'ESPELTA


PA D’ESPELTA

Ingredients:
320 ml d’aigua tèbia
300 g de farina de força
200 g de farina d’espelta
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
2 cullerades d’oli d’oliva
1 sobre de llevat sec per a pa

Si el fem amb panificadora:
Posem a la cubeta de la panificadora els ingredients per aquest ordre, programem segons la màquina, en el meu cas, vaig posar el programa de pa integral i d’un pes de 750 g.. També podem afegir-hi qualsevol llavor, fruit sec...

Si no tenim panificadora també podem fer-lo, serà una m ica més laboriós. Posarem la farina sobre la taula, farem un forat al mig, volcà, hi afegirem l’aigua, el llevat (millor si és fresc, 20 g), el sucre, la sal i l’oli. Anirem integrant la farina amb els dits, amassem bé uns 5 minuts, fem una bola, la tapem i deixem que dobli el seu volum, aproximadament dues hores (fora de corrents d’aire). Passat aquest temps, aixafem la massa amb les puntes dels dits, per desgasificar la massa. Donem forma segons el tipus de pa, barra, pa rodó, panets.... anem col•locant a la safata del forn, deixant separació si en fem més d’un, tirem una mica de farina per sobre, tapem de nou i deixem que llevi durant una hora aprox., coem al forn, preescalfat, a 200º , el temps dependrà del tipus de pa, si només en fem un, estarà uns 45 minuts, s’ha de vigilar. La prova per si ja el tenim cuit, és donar-li uns copets a la base del pa amb el puny, si sona a buit vol dir que ja el tenim cuit.

3 comentaris:

Xavier ha dit...

Uep!
Com estem?

Veig que t'has apuntat a la moda de la panificadora... Jo faig pa a mà, am massa mare, un dia, per ventura, penjaré la recepta!

Té una pinta increïble aquest panet!

Besades rossejadetes!

MaryLou ha dit...

Quin pa amés xulo!!!
Aquest blog t'està quedant tan acollidor...
Petonets, guapa

Teresa ha dit...

Hola Xavier!ja fa temps que tinc la panificadora, però de tant en tant, quan hi ha més temps m'agrada fer-lo a mà, com tu dius, amb massa mare... he fet algun taller i em va engrescar molt! i quina flaireta que deixa el pa acabat de fer!
una abraçada!

Seguidors