ÍNDEX DE RECEPTES

13 d’abril del 2010

PANADONS


PANADONS
Ingredients (massa)
- 1 ou
- una tasseta d'oli (tassa de cafè)
- 1 i 1/2 tassa de llet (tassa de cafè)
- pessic de sal
- culleradeta de llevat (Royal)
- farina ( la que admeti)
Farcit
- espinacs (aprox. un quilo i mig)
- panses (150 g)
- alls (4 o 5)
- julivert (un bon ramet)
Preparació
Primer que res, preparem els espinacs. En una paella gran hi posem els espinacs nets i tallats, donem unes voltes, reduirant molt de volum, i reservem en un escorredor. No s'han de fregir estona, amb dos o tres minuts n'hi ha prou. Com que tenem molt volum ho anem fent en dos o tres vegades. Quan ja els tenim tots cuits, el escorrem ben escorreguts amb les mans, per treure'n tot el suc. quan ja els tenim ben escorreguts els posem en una paella amb una mica d'oli amb els alls tallats ben petits i el julivert picat, donem unes remenades, hi afegim les panses i reservem.
Fem la massa. En un bol barregem tots els ingredients, l'ou, l'oli, la llet, sal, llevat, anem afegint la farina i remenant amb una espàtula, quan ja ens costa, aboquem la barreja sobre el marbre enfarinat i continuem afegint farina i amassant, fins que tinguem una massa que no s'enganxa i fina.
Agafem porcions de massa, l'estirem amb el curró i farcim amb espinacs. Tanquem en forma d'empanadilla i anem col·locant a la safata del forn (que tindrem preparada amb paper sulforitzat), quan tenim la safata preparada enfornem a 180º (forn preescalfat) durant uns 20 minuts, o fins que ja estiguin rossets. Quan els traiem del forn tirem per sobre un raxet d'oli. Deixem refredar sobre una reixeta.
Els fem de la mida que ens agradin, a mi particularment, m'agraden petits.

1 comentari:

No tot són postres ha dit...

Només puc dir una cosa...te'ls copio!!!
Ptnts
Dolça

Seguidors