ÍNDEX DE RECEPTES

21 d’octubre del 2010

SALSA PESTO

Una bona pasta amb el pesto fet a casa no té color! I si la pasta l’hem fet nosaltres no hi ha color! L’altre dia vaig anar a un a taller de pasta fresca i vaig passar-m’ho molt bé! Vam fer la pasta des del principi, barrejar, amassar, i fer les diferents pastes, raviolis, tallarines... el que vam voler!. Com que s’ha de deixar reposar una estoneta, ja en tenien de preparada i reposada perquè poguéssim treballar, i amb l’ajuda de la Graciela, que és qui ens feia el taller, anava estirant la massa amb la màquina, érem colla, (a casa si no en tenim ho fem amb el corró i una mica de paciència), vam anar fen les diferent formes de pasta que volíem i que serien les que ens emportàvem a casa...! tanta com en volíem... van ser molt generosos! Per a farcir els raviolis tenien el farcit preparat, un d’espinacs amb formatge Gorgonzola i nous, i un altre amb verdures i anxoves... boníssimes les dues!!! Així que vaig tenir pasta fresca per a dos dies! A casa la van trobar molt, molt bona. Per fer la pasta hi ha tantes maneres com cuiners la fan... com en tot... El tipus de farina és molt important, però entre elles ja són diferents, unes que necessiten més líquid que d’altres, d’altres fan barreja de farines, uns posen aigua, d’altres no...
Quan en faci a casa, jo soleta, us posaré la recepta. Ara us ensenyo la que vam fer al taller. Per a les tallarines vaig fer aquesta salsa pesto, que si tenim els ingredients és ben fàcil de fer i queda molt bona. Tenia un test d’alfàbrega, la de fulla ampla i més gran, que ja havia comprat feia uns dies per a fer pesto, uns pinyons, parmesà i oli... i de seguida vam tenir la salsa preparada!
SALSA  PESTO
Ingredients
50 g de fulles d’alfàbrega
2 grans d’all (jo vaig posar-ne un)
100 g de formatge parmesà
50 g de pinyons
250 g d’oli d’oliva
Sal
50 g de l’aigua de bullir la pasta (si no en tenim posem aigua)
Preparació (Th)
Primer ratllem el formatge, al got de la Th Posem el formatge i fem 5 cops de turbo, programant 15 segons. Afegim els alls, el pinyons i les fulles d’alfàbrega, i repetim com abans, perquè ens quedi triturat, afegim poc a poc l’oli, sense traure el cubilet, d’aquesta manera entra a poc a poc i la salsa es va lligant, a continuació afegim l’aigua i barregem. Tastem i rectifiquem, si cal, de sal. Reservem en un bol tapat a la nevera. *Com que m’agrada torbar algun pinyó sencer, quan ja està feta la salsa, n’hi afegeixo uns quants de sencers torrats.
Preparació convencional
Triturem els alls, el formatge i l’alfàbrega, salem, hi afegim els pinyons, triturem, a continuació anem afegint l’oli a poc a poc, si veiem que queda massa espessa hi afegim l’aigua. Tastem i rectifiquem, si cal, de sal.
Reservem a la nevera tapada amb film o bé en un pot tancat

12 comentaris:

Anniki ha dit...

La salsa pesto es una maravilla! Jo tb tinc una recepta publicada amb ella i la veritat es que lliga amb moltes coses :) Té una pinta molt bona!

Gemma ha dit...

Fer pasta a casa porta feina, però el resultat val la pena, oi? El farcit d’espinacs amb formatge Gorgonzola i nous ha de ser boníssim ;)
La salsa pesto és deliciosa, una de les millors maneres de degustar una bona pasta!

cocina con sabor ha dit...

La salsa pesto és boníssima i t'ha quedat amb un aspecte fantàstic. Al veure la teva m'han agafat ganes de fer pasta casolana, que bona és!

Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Deu estar molt bona la pasta acabada de fer i el pesto li escau molt a la pasta.
Petons.

Visc a la Cuina ha dit...

Quina textura que té aquesta salsa, jo encara no m'he estrenat amb la pasta a casa, o sigui que ja va essent hora de posar-s'hi!

mercè ha dit...

Aquesta salsa torna boja la meva filla gran, si tastés la teva no sortiria de casa teva!.Realment les coses -com a casa,res- !El taller de pasta ha hagut de ser interessant, és una de les coses que tinc pendents, fer la pasta jo mateixa. Una abraçada Teresa!

Anònim ha dit...

Ostres, fer la pasta a casa és una cosa que tinc pedent... i si a sobre l'acompanyes amb aquest pesto meravellós, es fa la boca aigua! Té un color preciós!

starbase ha dit...

Caram, un taller de pasta!! Aquí si que s'ha de gaudir amb tota la farina, pastant en grup, fent-la passar per la màquina,... jo en tinc una d'aquestes maquinetes i m'ho passo pipa!! :)

MaryLou ha dit...

Molt bona la salsa pesto, ni cal dir que com la feta a casa, res!!!!
Quina sort el taller de pasta oi? jo ting la maquineta, he fet pasta unes quantes vegades i és una canya!!
Petonets

Alfons ha dit...

felcitats!!.. fer la pasta fresca a casa ja és de tot un professional ... tens tota la raó, el sabor i aroma del pesto casolà no té comparació
Un a abraçada

Ingrid ha dit...

Aquesta pasta fresca es fabulosa!! t'ha quedat genial! i acompanyant la salsa pesto, fa un plat exquisit!!
Molts petonets

Maria Dolores ha dit...

Esta salsa m'agrada molt tant que la tinc congelada amb porcions.
Molt bona recepta.

Seguidors