Quan en faci a casa, jo soleta, us posaré la recepta. Ara us ensenyo la que vam fer al taller. Per a les tallarines vaig fer aquesta salsa pesto, que si tenim els ingredients és ben fàcil de fer i queda molt bona. Tenia un test d’alfàbrega, la de fulla ampla i més gran, que ja havia comprat feia uns dies per a fer pesto, uns pinyons, parmesà i oli... i de seguida vam tenir la salsa preparada!
SALSA PESTO
Ingredients
50 g de fulles d’alfàbrega
2 grans d’all (jo vaig posar-ne un)
100 g de formatge parmesà
50 g de pinyons
250 g d’oli d’oliva
Sal
50 g de l’aigua de bullir la pasta (si no en tenim posem aigua)
Preparació (Th)
Primer ratllem el formatge, al got de la Th Posem el formatge i fem 5 cops de turbo, programant 15 segons. Afegim els alls, el pinyons i les fulles d’alfàbrega, i repetim com abans, perquè ens quedi triturat, afegim poc a poc l’oli, sense traure el cubilet, d’aquesta manera entra a poc a poc i la salsa es va lligant, a continuació afegim l’aigua i barregem. Tastem i rectifiquem, si cal, de sal. Reservem en un bol tapat a la nevera. *Com que m’agrada torbar algun pinyó sencer, quan ja està feta la salsa, n’hi afegeixo uns quants de sencers torrats.
Preparació convencional
Triturem els alls, el formatge i l’alfàbrega, salem, hi afegim els pinyons, triturem, a continuació anem afegint l’oli a poc a poc, si veiem que queda massa espessa hi afegim l’aigua. Tastem i rectifiquem, si cal, de sal.
Reservem a la nevera tapada amb film o bé en un pot tancat
12 comentaris:
La salsa pesto es una maravilla! Jo tb tinc una recepta publicada amb ella i la veritat es que lliga amb moltes coses :) Té una pinta molt bona!
Fer pasta a casa porta feina, però el resultat val la pena, oi? El farcit d’espinacs amb formatge Gorgonzola i nous ha de ser boníssim ;)
La salsa pesto és deliciosa, una de les millors maneres de degustar una bona pasta!
La salsa pesto és boníssima i t'ha quedat amb un aspecte fantàstic. Al veure la teva m'han agafat ganes de fer pasta casolana, que bona és!
Petons
Deu estar molt bona la pasta acabada de fer i el pesto li escau molt a la pasta.
Petons.
Quina textura que té aquesta salsa, jo encara no m'he estrenat amb la pasta a casa, o sigui que ja va essent hora de posar-s'hi!
Aquesta salsa torna boja la meva filla gran, si tastés la teva no sortiria de casa teva!.Realment les coses -com a casa,res- !El taller de pasta ha hagut de ser interessant, és una de les coses que tinc pendents, fer la pasta jo mateixa. Una abraçada Teresa!
Ostres, fer la pasta a casa és una cosa que tinc pedent... i si a sobre l'acompanyes amb aquest pesto meravellós, es fa la boca aigua! Té un color preciós!
Caram, un taller de pasta!! Aquí si que s'ha de gaudir amb tota la farina, pastant en grup, fent-la passar per la màquina,... jo en tinc una d'aquestes maquinetes i m'ho passo pipa!! :)
Molt bona la salsa pesto, ni cal dir que com la feta a casa, res!!!!
Quina sort el taller de pasta oi? jo ting la maquineta, he fet pasta unes quantes vegades i és una canya!!
Petonets
felcitats!!.. fer la pasta fresca a casa ja és de tot un professional ... tens tota la raó, el sabor i aroma del pesto casolà no té comparació
Un a abraçada
Aquesta pasta fresca es fabulosa!! t'ha quedat genial! i acompanyant la salsa pesto, fa un plat exquisit!!
Molts petonets
Esta salsa m'agrada molt tant que la tinc congelada amb porcions.
Molt bona recepta.
Publica un comentari a l'entrada