Quan s’han provat les croquetes casolanes, ja no se’n compren mai més!!! Quina diferència! Ja siguin fetes amb les sobres d’algun rostit que hem fet, de la carn d’algun brou, d’un peix, o bé les fem d’entrada amb un pernil, formatge, pollastre..., que hem comprat per a fer-les, tingueu per segur que l’èxit està assegurat!!
En aquest cas, les vaig fer amb la carn d’olla del brou de Nadal, que tot i que ens agrada menjar-ne després de la sopa, sempre en sobra, i no es pot tirar res!! També hi vaig afegir una mica de suc del rostit que també havia fet, així que van quedar amb un gustet extraordinari!!! En van sortir una bona colla, i per sort... encara en queda alguna!!! Tindrem unes croquetes que seran la delícia de grans i de petits, ja siguin presentades com a plat acompanyades d’una bona amanida, o bé com a tapa per a un bon aperitiu.
Amb aquesta recepta participo en el concurs Aprovéchame organitzat per Laura del bloc “Sano y de rechupete”, que recomano visiteu! aquí
CROQUETES D’APROFITAMENT (de carn d’olla)
Ingredients
300-400 g de carn d’olla (pilota, vedella, pollastre, botifarra...si voleu pastanaga, verduretes))
50 g d’oli d’oliva
50 g de mantega
30 g de ceba
85 g de farina
400 ml de llet
Sal
Nou moscada
Ou
Pa ratllat
Farina blanca
Preparació
En el got de la TM posem la carn d’olla, n’haurem tret els ossos , pells, i greix. Programem 6 segons, velocitat 5. Reservem
Sense netejar el got, posem la ceba i la piquem, 4 segons, vel. 4, si ens agrada més picada, repetim. Afegim l’oli i la mantega. Programen 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 3 ½.. a continuació incorporem la farina, programem 1 minut, temperatura 100º, velocitat 2 ½., incorporem la llet i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Quan faltin 2 minuts, sense parar la màquina, pel bocal, anem afegim la carn d’olla que hem triturat i reservat.
Acabat el temps, deixem reposar un moment sense traure el got de la TM. Aboquem la pasta en un recipient i deixem refredar. Cobrim amb paper film, pel a pel, es a dir, fent que aquest toqui amb la pasta, així evitarem que es faci una capa dura.
Quan la pasta és ben freda, anem formant les croquetes, amb l’ajuda de dos culleres, un mànega pastissera, o bé amb les mans els donem forma. Anem passant les croquetes primer per la farina blanca, després per l’ou batut i finalment pel pa ratllat.
Un cop fetes, si no les hem de gastar totes, les congelem, i quan les necessitem les fregim directament congelades.
A l’hora de fregir hem de tenir en compte fer-ho amb oli abundant i que estigui ben calent.
*A mi em va molt bé fregir-les en un cassó, que té menys base que la paella però més alçada, així ja no em cal donar-los la volta, com menys les toquem millor!.
*Abans, no les passava per farina blanca, però ara ho faig, trobo que absorbeix més bé l’ou i fa que no s’obrin al fregir-les, i l’arrebossat queda més cruixent
15 comentaris:
Las croquetas siempre serán uno de mis platos preferidos me encantan!! y son la solución por excelencia para usar esas sobras que siempre andan quedando por casa, tu propuesta es magnífica!!
Aprovecho el comentario y te invito a visitarme, yo pondré un merengado de frutas que he preparado, y unos refrescos, de finas hierbas que combinan estupendamente!!
Un Beso muy gordo!!
Pili
Tu E Chef
http://tuechef.blogspot.com
Tens tota la raó!! Una vegada que has provat les que es fan a casa, les altres que no et semblen igual de bones!! La compararé amb la meva recepta i la pròxima vegada que en faci la tendré en compte! Un petó, Paula
Hola Teresa,
Com les fetes a casa, res!! Jo no puc amb les congelades, ni les que fan als restaurants... només les que fem a casa i les de carn d'olla, les meves preferides juntament amb les de bacallà!! Em menjaria unes quantes d'aquestes teves ara mateix!! Petons,
Qué razón tienes! éstas son las típicas de mi casa de toda la vida y son de escándalo! a mi me da pereza todo lo que implica freír pero cogerme un par de las tuyas me encantaría!
besos
Demà faré escudella i carn d'olla, i amb la que carn que sobri les provaré,saps que no n'he fet mai amb carn d'olla?
Què bones!!! i amb la th què còmode de fer! oi?
Petonets
Quina pinta que tenen aquestes croquetes!!!! Es del meus plats preferits, les teves segur que no em decepcionarien! Visca l'aprofitament!!
És veritat, les croquetes de casa són les millors! I sempre són una bona opció per aprofitar les restes d'altres plats. Han de ser boníssimes!
Teresa, soy de tu misma opinión. Una croqueta comprada no se puede comparar con una beuna croqueta casera. No hay color. Además, es que las croquetas nos gustan a todos y nos sirven para aprovechar como bien dices cualquier alimento (carne, pescado, pollo, verduras, jamón...). Todo está rico en una croqueta... Y las tuyas con toda esa carn d'olla y el juguito... ummmmm. Qué buenas por favor!.
Un besote preciosa y gracias por participar (y chiquilla, qué traductor, si se entiende todo perfectamente).
Por cietro, me olvidaba... El logo con el enlace debes colocarlo en la barra lateral, vale???
Un besoteeeeeee
Croquetes cassolanes, fa temps que no les faig...
Molta sort al concurs!
tienes toda la razon desde que uno prueba las croquetas caseras ya no compras nunca porque la diferencia en sabor es notable.Yo taqmbien las hago en la TX y la misma receta que la tuya hoy.
un peto
miquel
Qué bones son les croquetes cassolanes i prenc nota de fregir-les en un cassó em sembla una bona idea.
Petons i bon cap de setmana.
De croquetes de carn d'olla no n'he fet mai i veig que no trigaré gaire a provar-les perquè aquest post me n'ha fet venir ganes de veritat. T'han quedat unes croquetes estupendes i aquesta que es veu partideta per la meitat... Mmmmmm! Ara mateix li clavaria mossegada!
Petons!
La Taula d'en Bernat
Tenen molt bona pinta, a mi m'agraden moltíssim les croquetes però em fa certa mandra fer-les, al congelador hi tinc gall d'indi de Nadal per fer-ne.
Publica un comentari a l'entrada