Aquest pa de pessic d'avellanes ha fet que l'esmorzar d'avui fos de Festa Major!!! Molt gustós, esponjós, amb gustet d'avellana, humit... molt bo!!
Jo l'he acompanyat amb un trosset de xocolata negra... i us asseguro que està superior!!
L'he tret del llibre de Rebosteria i pastisseria de la Thermomix, que per ara, tot el que he fet i provat ha estat un èxtit! PA DE PESSIC D'AVELLANES
Ingredients
200 g d'avellanes (pelades)
12 galetes, tipus Maria o torrades (jo vaig posar 10 Campurrinas-galeta torrada)(aprox.100g)
6 ous
1 pessic de sal
1 culleradeta de vainilla
200 g de sucre
1 sobre de llevat (Royal)
50 g de rom
40 g d'oli d'oliva suau
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
En el got de la Tx posem les avellanes i les galetes, triturem 30 segons, velocitat progresiva 5-10
Incorporem els ous, barregem 15 segons, velocitat 3
Afegim la sal, la vainilla, el sucre i el llevat, barregem 15 segons, velocitat 3
Afegim el rom i l'oli, tornem a barrejar 20 segons, velocitat 4
Amb una mica de mantega engreixem el motlle, d'uns 24 x 5, i l'empolsinem amb farina, hi aboquem la preparació i l'enfornem durant un 50 minuts aproximadament. Per comprovar si és cuit, punxem en el centre amb una agulla o pal de botxeta, si surt seca ja el tenim cuit.
El deixem refredar una mica, desemmotllem i el posem damunt una reixeta perquè s'acabi de refredar.
* De manera tradicional no l'he fet, pero seguint els mateixos passos, amb una batedora elèctrica segur que ha de quedar bé.
16 comentaris:
Sempre que faig un pa de pessic amb fruits secs aquests solen ser ametlles; però aquest amb avellanes m'ha arribat a la fibra!! El faré segur. Un petó, Paula
Que bó, una maravella aquest pa de pessic, jo no tinc la maquineta, pero probare a la manera tradicional.
Un abraç
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Quina manera tan bona de començar el dia ¡¡¡¡....Mare meva amb la bona cara que fa segur que estaba per llepar-se els dits I com tu dius amb un trosset de xocolata negra .......divi¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Caram jo amb avellanes no l'he provat de fer mai, amb lo bo que ha de ser segur que no trigo a fer-lo, que ens encanta tenir pa de pessic per esmorzar!
Petonets
Sandra
Una coca d'avellanes té aquell sabor tan característic que personalment a mi m'encantaaaa!
me falta hacerlo con avellanas, asi que intentare hacerlo porque viendo la receta me dan muchas ganas, ahora falta el momento aDECUADO
PETO
MIQUEL
Té molt bona pinta i segur que les avellanes li donen un gust diferent, però molt bo.
Petons.
Hola, bon dia!
Amb el que m'agrada a mi el pa de pessic, aquest amb les avellanes, que no tastat mai, ha d'estar de fàbula!! I si, amb una mica de xocolata per acomapanyar.. ummm Petons
Si és humit, hi estic molt i molt a favor. M'encanten els pans de pessic humits!!
Per a mi es dels favorits i si li poses chocolate damunt es tot un bombó.
Un abraç
Teresa; és un pa de pessic, diferent els altres, i per tant d'un gust també diferent, quina passada... ¡¡¡ ben bo, de segur que sí¡¡ :-D :-D :-D
Teresa que vagi de gust¡¡
Avellana i xocolata... m'encanta!
Ara amteix me'n menjaria un bon tall per esmorzar!
Si que és veritat que solem fer-los amb ametlla, però si us agraden les avellanes, proveu-ho, queda molt bo! Tinc problemes per deixar-vos comentaris als vostres bllocs...a veure si puc en un altre moment, ahir ja em passava.
Que tingueu bona setmana!
Petons
Mmm que delicia! me llevo un par de porciones!
Un besito
Que rico me llevo un trocito para la merienda.
Un abrazo.
No tinc, ni vull cuinar amb la Tx. Al final les receptes seran un algoritme.
Publica un comentari a l'entrada