Amb aquestes quantitats surten 8 panets petits, però molt bons! Si nou més colla, dobleu les quantitats dels ingredients.
PANETS
Ingredients
250 g de farina de força
10 g de sucre
15 g de mantega
4 g de sal
15 g de llevat fresc
150 ml d’aigua
Preparació
La massa la vaig fer amb la TM, en el got de la TM posem l’aigua tèbia, afegim el llevat perquè es desfaci, tot seguit afegim la farina, la sal i el sucre i la mantega. Amassem programant, 8 minuts, velocitat 1. Tornen a programar 8 minuts, got tancat, mode espiga.
Acabat el temps deixem reposar la massa fins que dobli el volum, aproximadament 1 hora, en el mateix got de la TM i sense traure’l de la màquina.
* Si ho fem a mà, barregem els ingredients secs (farina, sucre, sal i llevat), incorporem la mantega i l’aigua (en reservem una mica i l’afegim si veiem que la massa la necessita, hi ha farines que n’admeten més que d’altres). Amassem i colpegem fins tenir una massa homogènia i elàstica. Fem una bola , la tapem i deixem reposar durant una hora, ha de doblar el volum. Passat aquest temps, seguim els mateixos passos que hi ha a continuació.
Quan la massa ha doblat el volum, l’aboquem a la taula enfarinada i amassem per traure’n tot l’aire, ben amassada, fins tenir una massa elàstica. Dividim en 8 porcions, amassem una mica i els donem forma rodona. Els posem a la safata del forn, sobre paper de forn o silpat. Empolvorem per sobre amb farina, tapem amb un drap i deixem reposar 30 minuts.
Abans d’enfornar-los, amb unes tisores els fem un tall esbiaixat a dalt. Dins del forn posem un bol amb aigua per tal que hi hagi més humitat i ens quedi un pa ben cruixent.
Coem a 200º durant uns 20 minuts, forn preescalfat (quan tinguin un color torradet i comprovem que sonen a buit, serà senyal que ja estan cuits).
Bon profit !!
21 comentaris:
Ja els vaig veure al seu blog, tenen una pinta fantàstica i ara m'està entrant molta gana... que arriba l'hora de berenar!!
Petonets,
Sandra
Hola Sandra, ens haurem de conformar amb una poma...! ara que, ahir em vaig cruspir aquest panet ben farcidet!!! Prova'ls!
Petonets!
Quins panets més xulos!! T'han sortit fantàstics semblen de forn de debó....i sucats amb oli tomàquet i pernil dolç..mmmmmmmmm!
Que macos t'han quedat! Un bon entrepà per berenar amb aquests panets.
Una abraçada
Teresa uns panets molt xulos i un bocata uhmmmmmmmmmmmm
de un bon berenar.
peto
miquel
Guau quina passada de panets. L'entrepà té una pinta bufffff,
Gràcies per la recepta. Un petonàs
Hola Teresa, guapa tu
uns panets de 10x10,...i que divertit es de fer-los a casa , veritat?
com molt be dius , coma casa res,...de res,de res
mil petonets Susanna
A la carpeta de pendents!! M'agrada, m'agrada! un petó, Paula
Que pinta!!!.No se si podré ir, de que va este mes, el cursillo?. A mi no me han mandado la programación del trimestre.
Jo també els vaig veure, t'han quedat molt saborosos, per provar-los demà per esmorzar, ara ja és massa tard... o no!
Qué bons, ja em van tentar quand els vaig veure al bloc de la Sònia.
Petons.
Teresa, quins panets més bonics!!! I amb tomata i embotit, una llaminadura!
Petons!
Hola Teresa,
Quins panets... i els has convertit en uns "bocatas" de luxe. ja imagino l'oloreta que feian. es que fer el pa a casa és una autèntica delícia! Petonets,
Fantàstics els panets, m'han entrat ganes de menjar-los :D
Eiii aquests enprepans tenem més tall que pa!!!!
Una pregunta, mira, si ho deixes a la Th. fins que puji la masa i desprès els amases per treure l'aire, no ho podries fer a la TH. això d'amar? desprès treus la masa i fas les divisiosn, dic jo, no se.
Tenen una pinta Espectacular!!!
i L'olor del pa a casa.. ummmmmm
Petons
Fer pa a casa és molt gratificant, oi? L'oloreta que surt del forn mentre es cou és deliciosa....
Dolorss, segur que es pot fer però no ho he fet mai amb la TH,sóc novata, no em vaig atrevir...ho esbrinaré!
Us animo a que els proveu, no necessiten massa temps d'espera, no són complicats, això si, la massa ha de quedar molt elàstica, al amassar-la l'hem de maltractar... en el bon sentit de la paraula!!
Gràcies a tots, que tingueu bon dia!
tenen una pinta tan maravellosa, puc anar a berenar???
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Quina bona pinta! No sé com us vau poder esperar fins a l'hora de sopar!!!!!!
Petonets.
T'han quedat perfectes, Teresa....estic contenta q t'hagin agradat...
Una abraçada,
El pan recién horneado será de las cosas mas buenas, con un poco de aceite de oliva y sal es suficiente.
Te han quedado de panadería de las buenas ehhhh.
Saludos
Publica un comentari a l'entrada