19 de febrer de 2011

HOMENATGE A SANTI SANTAMARIA (recepta del dia)

Després d'un dia estressant, culinàriament parlant, però també molt gratificant, arribo junst a temps de publicar la recepta en homenatge al Mestre Santi Santamaria, sumant-nos amb la proposta del bloc De cuina, tal com explicava a l'entrada anterior. Aquesta recepta és simple i sencilla, però no per això deixa de ser un plat excel·lent. La recepta original és Ventresca de peix espasa o bonítol a la plaxa. Jo l'he fet amb lloms de llobarro, que avui és el que tenia. La combinació dels ingredients i el resultat és excel·lent !
Pel mestre!!
VENTRESCA DE PEIX ESPASA O BONÍTOL A LA PLANXA
(Llobarro a la planxa amb amanida de ruca)
Ingredients
4 filets de llobarro ( sense espina)
olives negres d'Aragó sense pinyol
Tomàquests secs en oli
Ruca
Sal
Pebre negre molt
Oli d'oliva vetge
Vinagre de Xerés
Preparació
Demanarem a la nostra peixatera, o peixater, que ens prepari els llobarros en dos filets sense espina.
Amb la planxa ben calenta, amb una mica de sal, courem el peix, una mica salpebrat.
Muntem el plat amb els filets acompanyats per una amanida de ruca, el tomàquet sec i les olives negres. Amanim amb l'oli i el vinagre i sal.

21 comentaris:

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa, guapa tu

un plat deliciós, gràcies per compartir

mil petonets Susanna

Mai ha dit...

Teresa, has arribat a temps perquè poguem gaudir del magnífic llobarro, senzill i deliciós.
una abraçada

debuencomeryalgomas ha dit...

un plat molt bo,segur que estaria molt content,petons

Gemma ha dit...

Un plat senzill i saborós, amb ingredients de luxe. L'amanida amb la ruca i el tomàquet sec ha de quedar molt gustosa.

Miquel ha dit...

un gran plato ideal para saborear la sencilles de muchas recetas del Santi que lo primordial es la materia prima y lo mas cercana posible
peto
miquel

QUIMA ha dit...

Un plat sencil, sà i deliciós ¡ que més es pot demanar?
Petons

Cristina ha dit...

Un bon homenatge a Santi Santamaria. Felicitats pel plat.

Anna ha dit...

Un plat senzill, saborós i molt de casa. Segur que el Santamaria se'n sentiria orgullós!

Salutacions!
La Taula d'en Bernat

Els fogons del pare ha dit...

Teresa,
El peix, si és fresc, com menys elaborat millor, i a la planxa és, sens dubte, una de les bones alternatives.
Bons productes i ben treballat, l'esència de la cuina d'en Santi... i de molta més gent.
Salut.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Deliciós el llobarro fet així.
Un bonic homenatge.
Petons.

La cuina de l'Eri ha dit...

Un bon homenantge el que s'ha fet!! Un plat amb bons ingredients... el millor! Petons

xisca ha dit...

Molt bo , aquest llobarro!!!! Un bon homenatge Teresa. Fa molta mengera. Una besada

Visc a la Cuina ha dit...

Una recepta ben deliciosa per a aquest homenatge tan sentit!

mercè ha dit...

Una bona manera senzilla i exquisita de fer un peix de per sí boníssim i una bona manera d'homenatjar un gran cuiner. A reveure!

marisabel ha dit...

Amb un producte de bona qualitat tot surt mol millor...
Estupenda elaboració

Fem un mos ha dit...

Aquest plat de peix es la millor manera de fer-li un bon homenatge
Petons

starbase ha dit...

No hi ha horaris per a fer un comiat, i aquest és un gran comiat amb aquest llobarro!! Merci per posar el teu granet de sorra :)

Mercè ha dit...

Teresa, un gran homenatge amb aquest llobarro!
Petons!

E chef ha dit...

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Hola Teresa, gracias por compartir esta receta, que descanse en Paz...en fin teresa quería con tu permiso, reiterarte la invitación e invitar a tus seguidores al Concurso de Tu E Chef de Hierbas y Especias, concursar es muy fácil, sólo tienes que preparar una receta cuyo toque principal sea una Hierba o Especia (de uso alimentario), como por ejemplo "Pollo al romero" o "Bizcochuelo de Canela", hacerle una foto y seguir las instrucciones del concurso…quieres saber más del concurso?? Visítame pinchando sobre el Enlace del Concurso .
Un Beso muy gordo!! Te espero!!
Pili
Tu E Chef
http://tuechef.blogspot.com
Enlace del Concurso

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa, guapa tu

me ha semblat lleig per algùn lloc, que estàs pasan per un molt mal moment personal, si es així, et desitjo, lo millor, i que la pena que t´en volta , es desfaci en tot el possible,...sigui el que sigui, o sento molt, a millorar, cuida´t molt preciosa

mil petonets Susanna

ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

HOLA, VENGO A PEDIRTE AYUDA, SIGO PIDIÉNDOLA,REALMENTE LA NECESITO.
YA HE OBTENIDO MUCHOS DATOS A TRAVÉS DEL BLOG,PERO NECESITO MÁS.
VETE A MI BLOG Y LO ENTENDERÁS.
GRACIAS POR AYUDARME.
NOMBRE: ELENA ZULUETA DE MADARIAGA
BLOG:
cuatroespecias.blogspot.com

MUCHAS GRACIAS POR COLABORAR

Seguidors