ÍNDEX DE RECEPTES

15 de maig del 2011

PUDIN D'ENCENALLS TORRATS

El budin o pudin és un postre originari de la cuina anglesa. La massa és una barreja de diferents ingredients, depenent de la recepta, de pa, de pa de pessic, d'arròs, barrejat amb ous i llet, i també pot portar fruites.
Tan si el fem de pa com de pa de pa de pessic va més bé que no siguin del dia. Aquest que he fet per a les postres d'avui, està fet amb encenalls que vaig comprar a la pastisseria, que acostumen a fer-los amb les pastes que els han quedat, les tallen a trosso i les torren, per això ha quedat amb més color i estava més gustós.
No m'he recordat que avui era 15!!! i tocava la recepta del 15! proposta dels blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta .M'ha sabut greu! així que ho he arreglat una mica perque no faltés la maduixa a les postres d'avui, que és la protagonista de la recepta del 15 d'aquest mes. La nata, encara que no s'aprecia a la foto, també portava maduixa, l'últim pot que em quedava de melmelada de l'nay passat! Sort que ara les tenim aquí i tornarem a fer-ne, i al rebost per a tot l'any! Podeu trobar la recepta de la melmelada de maduixa AQUÍ .
 
PUDIN D'ENCENALLS TORRATS
Ingredients
400 g de llet
100 g de sucre
100 g d'ensenalls ( o de pa)
4 ous
1 culleradeta de vainilla líquida
30 g de panses (opcionals) ( jo hi vaig posar trossets de nous)
1 l d'aigua per al vapor
Un motlle rectangular
Caramel líquid (sucre amb unes gotes d'aigua)
Preparació
Fem el caramel. En una paella posem el sucre i les gotes d'aigua, sense remenar deixem que es vagi fonen, quan veiem que ja té un color torrat i està totalment fos, l'aboquem per tot el motlle, pels laterals també. Reservem
Posem en el got la llet i el sucre, programem 2 min/90º/vel.2. Afegim els ensenalls i les nous (i si voleu les panses) i programem 30 seg/vel 3. Aboquem la barreja en un bol i reservem.
Sense rentar el got, posem els ous i la vainilla, programem 15 seg/vel 3
Incorporem la barreja de llet i ensenalls, programem 15 seg/ vel 3
Aboquem la barreja en el motlle que tenim preparat amb el caramel. Tapem bé amb paper d'alumini i posem en el recipient varoma, cobrim amb paper de cuina perquè absorveixi l'excés d'humitat.Tapem el recipient varoma amb la seva tapa.
Aboquem el litre d'aigua en el got, posem la tapa, el recipient varoma preparat en el seu lloc i programem 50 min/Varoma/vel 2. Passat aquest temps comprovem que estigui fet (el punxem amb una agulla o brotxeta, ha de sortir net) si no està ben quallat, tornem a  programamr  5 o 10 minuts més.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Jajajaja Teresa, ets una crack! Ho has arreglat a l'últim moment per poder participar i t'ha quedat de luxe el postre!
Moltes gràcies!
Petonets
Sandra

Chez Silvia ha dit...

Aquest pudin ha de tenir un gustet molt bo!!!petonets

María José Andreu Granados ha dit...

un puding fascinante, que pinta, seguro que estaba delicioso.
besos guapaaa

Marina ha dit...

Ben i ben bo aquest púding. No ho he fet mai, però vull provar-ho. M'apunto aquesta recepta que fa una cara...Nyam!
Petonets i gràcies per participar!

A peu coix. N. Sagués ha dit...

No he fet mai puding però veient el teu cal que posi fil a l'agulla

Cristina ha dit...

Els púdings i flams són la meva predilecció... Ambuna mica d´imaginació s´arriba a l´objectiu.

MaryLou ha dit...

Boníssim!!!! jo no utilitzo gaire el varoma. T'ha quedat preciós amb les maduixes!
Petonets

Teresa ha dit...

Maria, per a fer coses al vapor i les que fem al bany maria, va molt bé!!
Cristina, són molt bons, a mi també m'agraden molt! i pots aprofitar rampoines i afegir-les, que quedarà boníssim!
A peu coix, Marina,proveu-los segur que agraden!!´són com flams però amb una mica més de consisitència!
Donibaneko, Mª José, Silvia, si que nèstava de bo!!!
Sandra, si que se'm va passar!! aix!!
Bona setmana!

starbase ha dit...

Jo comfesso que m'agrada més el púding que el pa de pessic... o sigui que per a mi no es pas 'aprofitar' encenalls sino 'acabar' de fer una cosa que s'ha quedat a mitjes hehehe.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb els encenalls té més sabor que amb pa, però de totes maneres es prou bo i amb aquest ornament de nata amb maduixes es delicios, segur.
Petons.

GEMMA ha dit...

A mi m'agraden els pudins, en faig a sovint i en tinc pendents de penjar al blog...Decorats com ho has fet tu, queden molt be a taula.
Petonets.

Gemma ha dit...

Crec que ja sé quins encenalls vols dir ;)
Amb el toc de torrat estic segura que ha de quedar molt més gustós!

Cristina ha dit...

Fantàstic púding amb un toc de maduixes!!

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Amb els encenalls ha de quedar super gustós!! I la nata amb les maduixes.. li van de meravella! Petons

Fem un mos ha dit...

Un pudin molt ben presentat, i segur que igual de bo
Petons

Fem un mos ha dit...

Un pudin molt ben presentat, i segur que igual de bo
Petons

Agnès ha dit...

ostres que bo i ademes perfecte per reciclar alguna coseta ,l'apunto,petonssss

Alfons ha dit...

magnifica la recepta... y magnifica l' adaptacio al 15... si es que una maduxeta sempre queda bé a tot arreu....!!
Una abraçada

Seguidors