Amb aquest pastís hem celebrat l'aniversari del Jesús, el meu marit, que va ser fa uns dies i encara no l'havíem pogut celebrar. És un pastís de llimona molt suau i refrescan i com no, boníssim! A la recepta original cobreixen la crema de llimona amb una merenga suaument gratinada, quedava super bé i segur que també bo, però ho has de fer en l'últim moment, ja que perd volum, i pot fer una mica d'aigua. És per aixó que he decidit fer una trufa ràpida, que també ha quedat molt bona amb el contrats de la llimona.
Aprofito per a participar la proposta del bloc Memories d'una cuinera , dedicada als pastíssos d'aniversari!
PASTÍS DE LLIMONA
Ingredients
Per a la massa sablé
300 g de farina de rebosteria
150g de mantega freda i tallada a daus petits
1 pessic de sal
70 g de sucre llustre
2 rovells d'ou
25 g de llet freda
1 culleradeta de llevat (tipus Royal)
1 ou batut per a pintar la massa
Per a la crema de llimona
100 g de sucre
La pell d'una llimona, sense la pasrt blanca
350 g d'aigua
150 g de suc de llimona
3 rovells d'ou
50 g de maicena
Per a la trufa
500 g de nata per a muntar (35% MG), ben freda
Cacau en pols
Dos cullerades de sucre llustre
Preparació de la massa sablé
Posem en el got de la Thx tots els ingredients seguint l'ordre en que estan posats. Programem 20 segons, velocitat 6.
Traiem del got, fem una bola i la posem en una bosa de plàstic i deixem reposar 30 minuts a la nevera.
És una massa que no s'ha de treballar gaire.
Posem la massa entre dos fulls de paper vegetal o plàstic, i amb el corró l'estirem. Folrem un motlle baix, d'uns 28 cm., el de les quiche va bé, o bé tartaletes individuals. Punxem amb una forquilla perquè no pugi i pintem amb l'ou batut. Deixem reposar a la nevera uns 15 minuts.
Enfornem durant 20 minuts, forn preescalfat, a 180 º. Deixem refredar abans de posar el farcit.
Fem la crema de llimona
En el got de la Thx posem el sucre i la pell de llimona, programem 30 segons, velocitat progresiva 5-10
Afegim l'aigua, el suc de llimona, els rovells i la maicena. Programem 6 minuts, 100º, vel. 4. Un cop feta la crema la deixem que perdi temperatura en el mateix got.
Trufa
Posem la papallona en el got, aboquem la nata, muntem a vel. 3 i 1/2, sense temps, anem mirant i quan veiem que la nata ja és consistent afegim el sucre i el cacau, amb uns segons més estarà llesta la trufa. Vigileu perque si us passeu, la nata és torna mantega.
Muntem el pastís
Aboquem la crema de llimona a la base i repartim bé. Deixem refredar a la nevera tapada amb paper film.
Posem la trufa en una mànega pastissera i anem cobrint la crema pastissera.
19 comentaris:
Felicitats al Jesus!!! t'ha quedat ben maca!!!!
Petonets
Felicitats al jesus !! T'ha quedat una tarta preciosa i deu estar riquissima.
petons
Feliciitats al cumpleanyer!!! aquest pastís ha de ser deliciós!!! m'encanta el toc de llimona! petons
Felicitats al Jesus! Aquest pastís de llimona amb merenga pel damunt com tu dius el tinc pendent des de fa temps, però m'ha cridat l'atenció el toc de trufa. M'agrada molt com l'has decorat pel damunt, queda xulíssim!
Hola! que buenas tus recetas. He descubirtos esta página, www.cazarecetas, aquí puedes poner tus recetas, promocionar tu blog y ganar algún dinerillo con ellas. Echale un ojo por si te interesa.
Un saludo.
Una bona alternativa al clàssic amb merngue, amb trufa també ha de quedar molt bo.
Que buena pinta tiene este bizcocho, uhmm
Besos
La foto del tall és tremenda!!! No he provat maig la llimona amb trufa, sempre amb merenga...Una altra idea per descobrir!
quin pastís més complert Teresa!!! m'agrada moltíssim la combinació quehas fet. moltes gràcies per participar a Memòries. petonets
Aquest pastis fa molt bona pinta
Petons
Teresa que delicia!! felicidades al cumpleañero, besos
moltes felicitats al Jesus i una tarta divina i molt bona
peto
Amb merenga o trufa ha d'estar bo igual!
Felicitats al Jesús i moltíssimes gràcies per participar.
La xocolata i la llimona juntes m´agrada molt, t´ha quedat molt xulo!!!Petons
Gràcies a tots/totes per les felicitacions al Jesús!!! petonets!!!
Estic segura de que és una convinació genial, llimona amb xocolata, mmm... mooolt bó!!!
Felicitats Jesus!!!
Felicitats a Jesús i a tu per el pastís!
Petonets
Per molts anys al Jesús! Jo vaig haver de fer el pastís sense aniversaris a la vista, veig que tothom en té al febrer! jejejeje
Petonets
Sandra
Molts d'anys pel teu marit , Teresa. Una pinta boníssima tant la tarta com la coca de poma.
Trobo que el toc de trufa el fa diferent del típic pastís de llimona. Ests una artista.
Una abraçada
Xisca
Publica un comentari a l'entrada