ÍNDEX DE RECEPTES

22 de maig del 2012

POLLASTRE MARINAT AMB GINGEBRE, SÈSAM I MEL

Quan vaig veure aquesta recepta em va agradar molt, i no he trigat gaire en fer-la, una manera diferent i  també  sortir de la rutina del pollastre de sempre, guisat, al forn o la planxa!, no us puc dir si està bo perque no l'he provat, els hi he deixat preparat per avui dinar (en aquest cas hagués anat millor menjar-lo acabat de fer, però no pot ser, s'ha d'anar a treballar!  per sort...) Així que espero que el trobim molt bo! La recepta és ben fàcil, només cal pensar en preparar-lo unes hores abans, que com recomanava la Sònia del bloc l'exquisit, on la vaig veure, s'hauria de deixar marinar tota la nit, però jo nomès li vaig poder deixar unes sis horetes, i també hem fet algun petit canvi. No us podeu imaginar l'oloreta que feia mentre s'estava coent al forn! tot i que ja havíem sopat i era tard vaig estar a punt de provar-lo!
POLLASTRE MARINAT AMB GINGEBRE, SÈSAM I MEL
Ingredients
40 g de gingebre fresc, tallat a rodanxes fines
4 grans d'all, pelats i tallats en làmines fines
1 bitxo sec (guindilla), sense llavors
Un raig d'oli de sèsam
Un pessic de pebre mòlt
75 g de Jerez sec
100 g de mel
80 g de salsa de soja
dos cullerasdetes de sèsam
Cuixes de pollastre
Preparació
En una bossa posem tots els ingredients del marinat gingebre, alls, mel ..., rentem les cuixes de pollastre i les introduim a la bossa, sacssegem bé la bossa perquè el pollastre s'impregni bé. Deixem reposar tota la nit a la nevera. (jo el vaig preparar a la tarda, 16:00 h, i a les 10 el vaig posar al forn).
Posem el pollastre en una safata apta pel forn i hi aboquem la marinada. Coem a a 180º durant 60 minuts (jo li vaig deixar una estoneta més, ben bé 90 minuts, heu de mirar que estigui ben cuit, veureu que la marinada es va evaporant alhora que el pollastre es va caramel·lizant)
Podem acompanyar-lo amb un  flam d'arròs, cus cus...

18 comentaris:

esborrar ha dit...

Oh, aquest pollastre sembla molt "medieval", amb la mel, el sèsam... tornaria a dinar, sembla boníssim!
Marta

Gemma ha dit...

Ha de quedar motl gustós, la combinació de condiments m'agrada molt.

Maryar ha dit...

Ha de estar bonísim amb tantes especias i sabors.
Muacs

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Té molt bon coloret, segur que quan tornis de treballar no t'han deixat res, es la millor manera de saber si era bo.
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

uns sabors explosius i un aspecte deliciós! m'encanta el color torrat! jeje petons

Patry ha dit...

Què bó! Aquesta combinació no falla, a casa sempre cau tot ;)
Petons

orquidea59 ha dit...

Lo he preparado yo así, pero no le puse sésamo. Y está riquísimo.
Besets

QUIMA ha dit...

Hummmmmm amb la pinta que té ha de ser bonissim. Segur que no en trobes ni les engrunes:
petons

Visc a la Cuina ha dit...

Ha de ser molt saborós, i ben senzill!

Fem un mos ha dit...

Una combinació de sabors que al pollastre li deu d’anar molt bé, amb el coloret que te per força a d’estar molt bo
Petons

starbase ha dit...

està bó segur, perque deixant a banda la foto que ja fa bona pinta, si mires la recepta ja es veu clar que aquest agradolç ha de ser boníssim :)

Cristina ha dit...

Em sembla que hi haura baralles avui per rifar-se l´última cuixa...És d´aquells per llepar-se els dits.

Tapa't de tapes ha dit...

Que bo, Teresa! Fa poc vaig veure una recepta semblant però amb aletes de pollastre, em sembla una proposta fantàstica que espero no trigar a fer! Una presentació ben bonica qeu t'ha quedat! Petons

Cuinera ha dit...

Mmm que cosa más rica! me comería un buen trozo de este pollo, el toque de la miel tiene que estar impresionante. Besos

ISABEL ha dit...

UM...!! BONÍSSIM.
Aquesta setmana vaig publicar un de semblant.
Petons

Su ha dit...

Pues a mí me parece que tiene un punto aún más oriental, yo le pondría un arroz basmati!!! Un besote.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Me encanta con esta mezcla de sabores..Bss

Sonia ha dit...

Teresa, m'alegra q us animessiu a fer-lo, espero q us agradés! :-)

Seguidors