Tenia la recepta a pendents des de feia temps, des del dia que vaig veure la Lorraine Pascale fent-lo vaig pensar de seguida que el faria per a aquesta celebració i així ha estat!
És un pastís contundent, amb un tallet petit n'hi ha prou, sobretot després d'un bon dinar, ara que si sou xocolaters us encantarà! està super bo!!
PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA
Ingredients
200 g de galetes integrals de xocolata
80 g de mantega
800 g de formatge cremós (jo vaig posar mascarpone)
2 cullerades de sucre llustre
200 g de xocolata negra
200 g de xocolata amb llet
100 g de xocolata blanca
Elaboració
Primer picarem les galetes, jo ho vaig fer amb la Tmx, podeu fer-ho amb qualsevol picadora elèctrica o bé poseu-les en una bossa i passeu-hi el curró per sobre fins que les galetes estiguin ben esmicolades. Afegim la mantega pomada o desfeta però no calenta i barregem bé.
En un motlle d'uns 20 cm cobrim la base amb aquesta barreja, la repartim bé, amb una cullera premem perquè quedi una superfície llisa i compacta. Reservem a la nevera
En un bol barregem el formatge amb les dues cullerades de sucre llustre, si teníu batedor elèctric millor, sinó amb l'espàtula.
Fonem la xocolata negra i la xocolata amb llet, al microones o al bany maria, a mi m'agrada més al bany maria.
Separem una quarta part d'aquesta xocolata per a la cobertura. Reservem
Quan la resta de xocolata s'ha refredat una mica hi anem afegint la barreja de formatge, barregem amb batedor elèctric o espàtula, anem afegint el formatge poc a poc fins a tenir-lo tot integrat i sigui una barreja homogènia.
Aboquem la barreja de formatge i xocolata en el motlle, repartim bé i procurem que quedi una superfície llisa. Reservem a la nevera un mínim de dues hores. (va molt bé fer aquesta primera part el dia abans)
Passat aquest temps, desfem al bany maria la xocolata que havíem reservat (que ja estarà freda i haurà tornat a solidificar-se), un cop desfeta l'aboquem per sobre del pastís, movem el motlle per tal que es repartixi per un igual a tota la superfície.
Desfem al bany maria la xocolata blanca, fem una paperineta, un quadrat de paper especial de cuina, fem un cucurutxo, doblem la punta superior cap a dins perquè ens quedi tancat, l'omplim amb la xocolata, tallem amb una tissora la punta, per a fer el dibuix ,dibuixem línies paral·leles per sobre el pastís, separades uns dos cm. Amb l'ajuda d'un palillo o brotxeta anen unint lers línies, de la primera a l'última, seguint una línia recta, (sembla difícil però no ho és, ara, es necessita pràctica, jo he de millorar...)
El guardem a la nevera.
Per a desmotllar-lo passeu un ganibet calent per tot el voltant, encara que va molt bé posar-hi acetato, o feu tires d'algun plàstic amb una mica de cos.
19 comentaris:
Per xocolaters i de la Lorraine? Tot per mi! Ha de ser boníssim!
Petons
Sandra
Aquesta a la carpeta!, ha de quedar una textura molt suau i cremosa!, una presentació preciosa Teresa.a reveure,
Xocolata i formatge,hummmm
Teresa, segur que amb un petit tall de pastis hi ha prou.
Però, te una pinta super impresionant.
El teu marit, segur que va quedar encantat.
Felicitats per tots dos(un p'els anys i l'altre per aquest fantàstic pastis.
Petons
oh que bo! Amb formatge!! I xocolata!! El teu marit devia quedar ben content! I vosaltres també. T'ha quedat preciós, a més de bo, segur!!Petons
sii vaig veure la recepta al canal cocina!! uauuu t'ha quedat igual! i quina pinta mare meva, amb formatge i xoco...mmmm.....això ho he de fer! ptons
Quin pastis més bo i molt maco, aquesta barreja xocolata i formatge queda molt bé.
Felicitats per tots dos.
Petons
uff quina bona pinta fa el pastís, xoco i formatge, la combinació dels meus ingredientes preferits!!
Espectacular!!! Doncs i, per una ocasió ben especial havia de ser aquest pastís!!!
Quina pinta!!!! felicitats al teu soci!!
Petonets
Uau, aquesta va per a la reina del meu cor. Adicta a la xocolata :D
per lleparse els dits
Chapeau!!! Amb el teu permís, la faré algun dia...Jo no tinc tanta traça com tu amb la mànega però ho provaré. Et pots creure que no he provat mai la mescla xoco-formatge...:-C
Pues le encantaria porque tiene una pinta riquisima
Bss
Aquesta és una gran proposta per a un aniversari, ha de ser exquisit!
Té una pinta tremenda! i jo que sóc molt xocolatera, molt tipa hauria d'estar per dir que no a un tall d'aquest pastís!
La combinació de la xocolata i el formatge no falla mai! T'ha uqedat molt bé!
ptns!!
Segur que ereu una bona colla, es un pastís gran i m'agrada com t'ha quedat amb aquests dibuixos. Per llepar-se els dits.
Moltes felicitats al teu marit.
Petons.
Ha de ser un pastís contundent, per a xocoaddictes de veritat.
La decoració de la cobertura t'ha quedat preciosa!
Quina pinta!, m'encanta la decoració. Perfecte pel proper aniversari. Petons, Pilar.
Me l'apinto!
Publica un comentari a l'entrada