ÍNDEX DE RECEPTES

6 de febrer del 2015

PALMERES DE MOSTASSA I MEL

 Aquesta recepta porta dies a pendents, però no a pendents per a fer sinó a pendents de publicar. Abans de marxar de vacances (de l'estiu, eh? vaig veure-les a la Gemma, La cuina de casa,  em van fer dentetes... i en un plis plas ja les havia fet! La pasta de full mai falta a la nevera de casa i de mostassa i mel n'acostumo a tenir, així que com són fàcils de fer en les vam poder menjar un amb el vermut obligat del diumenge, vam tenir un aperitiu diferent i molt bo!
Bon cap de setmana! i a abrigar-se toca, que farà fred!
PALMERES DE MOSTASSA I MEL
Ingredients
1 làmina de pasta de full
100 g de mostassa l'antiga
25 g de mel
1 ou (per a pintar les palmeres)
Almívar TPT
Elaboració
En un bol barregem la mostassa i la mel, repartim la barreja, amb l'ajuda d'un pinzell, per tota la superfície de la làmina de pasta de full. Visualment fem la meitat de la làmina i pleguem una banda fins una mica menys d'aquesta meitat, i aquesta la tornem a plegar per la meitat, farem el mateix amb l'altra banda. Només ens cal ajuntar les dues meitats i tallar-ne rodanxes d'un cm per a tenir les palmeres. Abans de tallar-les, com ens aconsella la Gemma, va bé posar uns minuts la massa al congelador, i després tallar-la per a formar les palmeres. Les pintem amb ou batut amb un pessic de sal i les col·loquem planes en una safata de forn. Coem durant 15-20 minuts a 190º (forn preescalfat).
Opcional: fem un almívar TPT (50 aigua-50 sucre) i pintem les palmeres per a que brillin una mica.
* quan pinteu la pasta de full, o altra cosa, si hi poseu un pessic de sal quedarà més brillant (aprés del Xavier Barriga)


5 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm que bones

Miquel ha dit...

Facil y ademas muy buenas con esta combinacion atrevida.
Bon cap de setmana
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tinc varies receptes amb mel i mostassa, aquesta em falta i es que no se m'hauría acudit i ara sé que em tocarà fer aquestes palmeres.
Petons.

asj ha dit...

Pues sí que tienen una pinta bien rica ehh me gustan un montón.

besos

Núria ha dit...

M'he vist identificada amb el que dius de tenir-la pendent de publicar,això crec que ens passa a tots jeje
No hagués pensat aquesta combinació mai, però ho provaré. Segur que l'aperitiu va sorprendre a tothom!
Petons

Seguidors