ÍNDEX DE RECEPTES

20 de febrer del 2015

ROMANESCO AMB BEIXAMEL


Aquest mes ens ha tocat remenar el bloc de la Maria, Pa amb tomàquet-marylou , a proposta de la Mercè del blog Destapant cassoles, en la seva convocatòria mensual Del blog al plat .
Vaig tenir clar què fer quan la Maria, fa pocs dies, va fer un romanesco amb beixamel, primer per la curiositat que ja em feia aquesta mena de bròquil... que es preciós! sembla mentida que puguin ser tant perfectes cada un dels seus ramets o piràmides, pagodes com diu la Maria, i per altra banda tenia curiositat per saber el seu gust i textura, que si bé el bròquil m'agrada, la coliflor gens!. Quan el veus crida força l'atenció, pel color verd brillant tant bonic que té i la seva forma, oi?. Segons he llegit el romanesco ja apareix documentat a Itàlia al segle XVI, però el seu conreu i consum és molt recent a tot el món. És un híbrid del bròquil i la coliflor. Ric en vitamina C i fibra.
Doncs bé, fet i provat està, i el resultat molt satisfactori, molt bo! ens ha agradat moltíssim! Molt fi, gens fort de gust, fins i tot quan el bulls no molesta ( la coliflor no la suporto...), així que més d'una vegada anirà a la cistella de comacasa-res!
ROMANESCO AMB BEIXAMEL
Ingredients
Un romanesco
Bacon fumat (o pernil salat)
Beixamel
1/2 l de llet
80 g de farina
Sal, nou moscada ratllada
1/2 ceba
50 g de mantega
Un raig d'oli
Una pastilla de brou (opcional)
Formatge emmental ratllat
Preparació
Tallem el romanesco i rentem bé. En una olla posem aigua i sal , quan bulli tirem el romanesco i deixem bullir 15-20 minuts, si us agrada al dente una mica menys, el podem punxar per comprovar-ne el punt.. El colem i reservem.
Fem la beixamelEn una paella sofregim el bacon fumat o pernil tallat petit, afegim la mantega i l'oli, quan s'hagi desfet hi afegim la ceba ratllada, sofregim fins tenir-la ben rosseta. Afegim la farina, donem unes voltes perquè perdi el gust a farina crua i seguidament hi afegim de cop la llet, remenem bé (podem fer-ho amb el batedor de mà, si veiem que fa algun grumoll), afegim la nou moscada ratllada i la pastilla de brou, i deixem coure durant uns 10 minuts, la tastem per si necessita una mica de sal, remenem de tant en tant, si veieu que us queda massa espessa hi podem afegir-li sempre una mica més de llet. 
En una safata que pugui anar al forn posem el romanescu ben escorregut, repartim el formatge emmental i gratinem. Llest per a servir vi menjar!




12 comentaris:

Unknown ha dit...

Una de molt bona, estem tenint totes les varietats
Muas

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es tan maco que fa llàstima menjar-lo, però amb aquesta recepta tan bona toca omplir la panxa.
Petons.

Miquel ha dit...

Asi es una gozada poder comerlo, hasta los niños.
Bon cap de setmana

Cristina ha dit...

Jo tampoc suporto la coliflor! em ve tos! jeejje. L´he vist molt en les verduleries. A la vista és preciós...Caldrà provar-lo.

Anna Pigarda ha dit...

M'has animat a provar-lo! Jo no l'he tastat mai perquè la pinta és maca, però no m'atrau gens; però si dius que té un gust suau, i fent-lo amb aquesta recepta, doncs sí que ho provarem!Ja t'informaré del resultat! Un petó

mercè ha dit...

Realment preciós aquest bròquil. N'he vist a les parades, i crec que a la vist de la teva recepta, el probaré ben abiat. Merci per participar!

Júlia Salort ha dit...

Molt bo! A casa ens agrada molt el romanesco. Segur que el faré.
Una abraçada,
Júlia

Júlia Salort ha dit...

Molt bo! A casa ens agrada molt el romanesco. Segur que el faré.
Una abraçada,
Júlia

MaryLou ha dit...

M'alegra que t'hagi agradat el romanesco, tan cuqui, oi?
Petonets

Gemma ha dit...

Jo també trobo que és una verdura preciosa, oi? Sembla impossible que la naturalesa pugui fer una cosa tan perfecta!
Amb la beixamel ha de quedar boníssim.

Joaquina ha dit...

Una recepta molt ben triada!! aquest ROMANESCO amb beixamel ha de saber mooooolt bo. Una abraçada!!!

Maria Jesus Novillas Mancho ha dit...

Te ha quedado genial, no lo he hecho nunca asi la coliflor si , ahora lo probare debe ser buenisimo. Un abrazo.

Seguidors