L'amfitriona d'aquest mes de la cita mensual "del blog al plat" és l'organitzadora de la cita! la Mercè, del blog Destapant cassoles. Amb molt de gust hem remenat el seu blog i com que justament havia comprat figues, que m'agraden molt, ho vaig tenir clar al veure-li aquest clafoutis de figa. Molt bo! però quan sigui la temporada de les nostres figues segur que ho serà més!!
Si voleu fer coca per Sant Joan, us deixo alguna proposta de les que hem fet,
Bona revetlla!! Felicitats als Joan, Joanes...
CLAFOUTIS DE FIGUES
Ingredients
125 ml de llet
75 g de sucre
60 g de mantega
2 ous
100g de farina d'ametlla
60 g de farina
2 c/p de llevat químic (tipus Royal)
pessic de sal
5-6 figues
Elaboració
Barregem la llet, sucre, mantega (fosa) i ous per aquest ordre, hi afegim la farina d'ametlla poc a poc i acabem amb la farina, el llevat i el pessic de sal, tamisats.
Aboquem la barreja en un motlle engreixat i enfarinat (traiem l'excés de farina (per a aquestes quantitats un de 18 cm).
Rentem les figues (jo no les vaig pelar) i les tallem per la meitat, les col·loquem damunt la massa al nostre gust. Com aquestes figues no són massa dolces, vaig posar una mica de sucre per sobre.
Enfornem durant 30 minuts (segons motlle, quantitats, forn) a 180º, forn preescalfat.
Deixem refredar i desemmotllem, deixem refredar damunt una reixeta.
12 comentaris:
Una tria magnífica Teresa!
Bona revetlla a tu també!
PTNTS
Dolça
Bona pinta té aquest clafoutis amb les figues i si sont dolces ha de ser una llepolia.
Bona revetlla i felicitats al petit Joan de la casa.
Petons.
Los clafoutis son muy versátiles y quedan muy buenos siempre,como este tuyo con higos.
Bon cap de setmana
Peto
Una recepta molt ben escollida!
Hola!!! Acabo de passejar-me amb calma pel teu bloc i m'encanta!!! I aquest Clafoutis m'ha deixat amb la boca oberta!! No n'he fet mai i en sembla que és hora de posar-m'hi!!
Una abraçada
M'encanta la clafoutís, i de figues no n'he fet mai! M'apunto la idea, has fet molt bona tria.
Quina bona elecció! Tinc pendent d'estrenar-me amb aquesta recepta, la clafoutis permet tantes variants, i ara que també és època de cireres....! Una abraçada!
MOLTES GRACIES TERESA!
He fet vàries cafoutís, un pastís que sempre queda bé i que realça el gust de la fruita que hi poses, però realment, aquest de figues, és per a mi, el millor amb diferència!, moltissimes gracies per participar, com sempre!. bona revetlla!!!
No sóc de figues però es veu tendríssim!!! i amb una presència molt maca.
Tiene una pinta genial!!!!
Encara no n'he fet de clafoutis però li tinc moltes i moltes ganes! Aquesta fa molt bona pinta i encara me n'ha fet venir més ganes ;)
Boníssima! A tenir en compte quan les figues de l'arbre madurin, d'aquí a uns mesos... Bona revetlla!
Marta
Publica un comentari a l'entrada