En almívar no se com resultaran, no n'he fet mai, però vaig pensar que potser quedarien bé, encara que el color segur que el perden perquè ja veig que l'almívar té color de cirera, però bé, s'ha de veure'n el resultat! Les he fet seguint els mateixos passos que faig amb el préssec en almívar, que queda espectacular de bo, fort i gustosíssim.
I la melmelada està més que provada, per tant garantit el resultat!! Però, a tenir en compte, com més bones siguin les cireres més bona serà la melmelada! Ja en tenim uns quants pots preparats per a l'hivern... espero que hi arribin!
El que porta més temps en aquestes preparacions es treure el pinyol de les cireres, més a baix us deixo dues fotos perquè mireu què fàcil és... i sense cap maquineta!
CIRERES EN ALMÍVAR
Ingredients
1/2 kg de cireres (textura forta)
Sucre
Aigua mineral
Pots de vidre hermètics (esterilitzats)
Preparació
Rentem i traiem els pinyols a les cireres. En els pots nets i esterilitzats posem una capa de cireres, dues cullerades de sucre i cobrim d'aigua, repetim fins que tinguem el pot ple. El tapem ben fort, anem omplin tots els pots.
Omplim d'aigua una olla alta i la posem al foc, quan arrenqui el bull hi posem els pots separats entre ells, i deixem que bullin 10 minuts. L'aigua els ha de cobrir. Passat el temps, traiem els pots, compte amb les cremades...i els deixem refredar, quan són ben freds els reservem en lloc sec i fosc.
MELMELADA DE CIRERES
Ingredients
Cireres
Sucre
Suc d'una llimona
Pots de vidre hermètics (esterilitzats)
Elaboració
Rentem i traiem els pinyols a les cireres, les pesem i passem a la cassola on farem la melmelada. Hi afegim el sucre, la meitat del pes que tinguem de cireres, i el suc de la llimona. Remenem una mica i deixem reposar al menys dues hores, també podem deixar-ho macerar tota la nit.
Coem a foc mig, remenant de tant en tant, hem d'anar escumant de tant en tant. Com que les cireres eren grans, quan va començar a espessir vaig triturar-ho una mica, podeu fer-ho al vostre gust, segons us agradi la textura. A partir d'aquí s'ha de remenar sovint per evitar que s'enganxi. Quan la tenim espessa segons el gust, omplim els pots, en calent, els tapem bé i els posem en una olla amb aigua bullent i que els cobreixi, els fem bullir durant 10-15 minuts, per tal de fer el buit. Hi ha qui per a fer el buit, un cop emplenats i ben tapats, no els bull, els posa cap per a ball fins a que estan freds.
PER TRAURE EL PINYOL DE LES CIRERES
Queden senceres, perfectes!!
Amb aquesta melmelada i un iogurt la Fageda, un berenar 10!!
6 comentaris:
Teresa a mi també m'encanten les cireres, com tu si tinc un plat al costat ......poc durarà. Melmelada de cireres no n'he fet mai. M'agrada el resultat, hauré de probar-la:
petons
Molt bona aquesta melmelada i amb el iogurt de La Fageda un 10.
En almívar no les he fet mai, amb licor si, pero imagino que quedaràn bones.
Petons.
Dos maneras fantásticas para seguir disfrutando de las ricas cerezas todo el año.
peto
De les cireres el que mes m'agrada es lo cromàtiques que son!!!!
M'encanta veure-les, mes que menjar-les.
Aquest any les faré amb almívar...
Encara tinc un parell de pots de melmelada de cirera.
Genial!!!!!
Petons
No l'he provada mai, la melmelada de cireres! però estic segura que ha de ser bona bona, és impossible que no hi sigui, i així barrejada amb el iogurt fa venir salivera! un petó!
Boníssimes idees per conservar i "allargar" les cireres! Aquest any, no sé per què, el cirerer de casa no ha fet ni una cirera i ni una fulla! S'ha quedat congelat, a punt de brotar. Quina cosa més rara... i jo que esperava les cireres amb candeletes! Aparentment no s'ha mort, així que la propera temporada espero poder venir aquí i robar-te algunes d'aquestes idees tan delicioses... Bona revetlla!
Marta
Publica un comentari a l'entrada