ÍNDEX DE RECEPTES

8 de juny del 2015

PAVLOVA o "POSTRE OBLIDAT"

Aquest cap de setmana hem estat a Isona, què bé s'hi està!! Ha fet uns dies fantàstics! Hem pogut fer caminades, descansar, menjar i patir amb la Final de la Champions... però al final ho vam ben celebrar!!
Com ahir per dinar només érem dos, no pensava fer postres..., però una què és llaminera, no pot estar-se ni perdona les postres del diumenge, què durant la setmana ja ens n'estem...vaig fer aquesta pavlova, diferent a les que veiem habitualment, de la Nigella Lawson, que l'anomena "postre olvidado" , curiós però té raó...perquè un cop posem la merenga al forn apagat, però escalfat a 250º, ens n'oblidem fins l'endemà!!
Ens va agradar moltíssim, no és gens pesat i amb les fruites tan bones que tenim ara queden unes postres excel·lents!!
PAVLOVA o POSTRE OBLIDAT
Ingredients
3 clares d'ou
125 g de sucre
200 g de nata per a muntar
2 cullerades de formatge cremós
1 beina de vainilla
2 cullerades de sucre
Maduixes, gerds, cireres, mores...
2 cullerades de melmelada de fruites del bosc (jo vaig posar-la de maduixa-casolana-)
* les cireres les vaig  macerar amb conyac i una mica de sucre.
Elaboració
Preescalfar el forn a 250º
Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal, quan ja estan ben fortes, anem afegint el sucre sense deixar de muntar, fins a tenir una merenga forta i brillant.
En una plata de forn folrada amb paper especial o silpac hi aboquem la merenga i l'estenem amb una espàtula o paletina fins a tenir un gruix 1cm i mig. Ho posem dins del forn preescalfat i apagat tota la nit, sense obrir la porta, ni tan sols per a mirar-lo...
En un bol posem la nata, el formatge cremós, les dues cullerades de sucre i les llavors de vainilla i batem molt bé fins a tenir una crema espessa.
L'endemà traurem el paper de la merenga, el girem damunt de la safata de presentació o un altre paper, i amb compte l'anem traient i col·loquem a la safata de presentació (és el mateix que fem amb la base del braç de gitano)
En el moment de servir rentem les fruites i les eixuguem bé, les posem en un bol i les barregem amb les dues cullerades de melmelada.
Muntatge
Amb la merenga col·locada a la safata de presentació repartirem per sobre la crema de formatge i nata i acabaren repartint les fruites per sobre d'aquesta.
Les cireres les vaig macerar amb conyac i una mica de sucre.

Us deixo un tastet de les vistes que tenim a Isona aquesta època calorosa!
Què bé s'està a Isona!!!





12 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Quines postres més suculentes! I les imatges d'Isona, que bonica està!!

Miquel ha dit...

Un postre fácil y excelente el resultado.Y desde luego un domingo sin postre no es un domingo.
Bonita Isona, sin dudas¡
Bona setmana

QUIMA ha dit...

Unes vistes precioses !! I aquestes postres tenen molt bona pinta:
Petons

Eva ha dit...

Què curiós la manera de fer-lo, oblidant-lo al forn, m'agrada ;). I la veritat és que queda un postre d'allò més vistós! un petó!

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmmmm que bo

trifasic de baileys ha dit...

quina entrada! calma absoluta amb un postre ideal!! un postre perdido per un cap de setmana perduts oi? que bé, jo tampoc me'n puc estar dels postres el diumenge, i si és tan lleuger i vistós com aquest encara menys! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un cap de setmana d'enveja, això si es desconectar!!
Quina manera tan original de fer la merenga, molt pràctica. llàstima que a casa no els agrada i m'he de conformar amb mirar aquestes postres.
Petons.

Sussi Abel ha dit...

Uy que fàcil!! me l'apunto, té un aspecte boníssim!!

ISABEL ha dit...

Aquesta ballarina es de categoria, com la del seu nom.
Un postre excel·lent!!!!!!!!!
Petons

Gemma ha dit...

UN clàssic sensacional que té l'èxit assegurat.
M'agrada això de les postres oblidades, tens tota la raó, je je je...
Isona està preciós ;)

BIRALO ISONA ha dit...

HOLA TERESA REALMENT BO , A PESAR DE LES CALORIES JAJA , A ISONA ELS QUE HI ANEM SOVINT JA SABEM LO BONIC QUE ÈS I LO TRANQUIL QUE S'ESTÁ I PER AIXÓ REPETIM
SALUT I BONA CUINA

LLUIS

Teresa ha dit...

Hola Lluís! quina il·lusió m'ha fet que m'hagis trobat i comentat!!! ja veus, una fa el que pot i agrada!! si que s'està bé a Isona, si! a veure si ens veiem a l'estiu, que aquest any tenim piscina nova!!! Una abraçada!

Seguidors