ÍNDEX DE RECEPTES

27 d’abril del 2020

GALETES DE LLIMONA


Aquests dies de confinament hem pogut gaudir de molts directes per les xarges de varietat de coses, cuina, gimnàstica, manualitats, música... La setmana passada vam poder gaudir una estona amb la Gemma, del blog La cuina de casa, gràcies també a la Revista Cuina.cat. La Gemma ens va fer unes galetes delicioses! L'endemà les estava fent... jo no sóc de fer galetes però aquestes es queden a casa nostra!, han triomfat!!
Com no tenia gaira xocolata blanca per a fer la ganache de llimona, també vaig fer-ne amb xocolata negra i suc de taronja, que va resultar també súper bé!, ah! i unes quantes amb melmelada de maduixa, que van quedar ben xules a la vista i boníssimes de menjar...
Proveu de fer-les, us encantaran!!
GALETES DE LLIMONA
Ingredients
200 g de mantega a temperatura ambient
110 de sucre llustre
350 g de farina (de blat normal)
60 g d'ou (a temperatura ambient)
1 g de sal
Pell de llimona ratllada
Sucre per arrebossar
Ganache de llimona
100 g de suc de llimona
250 g de xocolata blanca
25 g de mantega
1 fulla de gelatina
Ganache de taronja
30 g de suc de taronja
100 g de xocolata negra
35 g de mantega
Preparació
Per al sable, la galeta: barregem la mantega pomada amb el sucre. Incorporem l'ou, la farina tamissada, la sal i la pell de llimona. Barregem bé fins a tenir una massa homogènia. És una massa que no cal que l'amassem, quan està integrada fem una bola.
Posem aquesta bola entre dos papers sulforats i amb el corró l'estirem a un gruix de 3 mm i congelem, aquest és un pas imprescindible si volem que les galetes no es deformin quan les coguem...
Un cop congelada la planxa de massa, la traiem delcongelador i tallem les galetes ambel tallador que us agradi, l'arrebossem amb sucre d'una banda i coloquem a la safata del forn coberta amb paper de forn.
Coem uns 12 minuts a 160 º, no més temperatura perquè es couríen massa. Han de quedar cuites però blanquetes. Deixem refredar damunt d'una reixeta
Per a fer la ganache de llimona, hidratem la gelatina en aigua freda, escalfem el suc de llimona hi desfem la gelatina ben escorreguda, remenem i reservem.
Fonem la xocolata blanca al microones, a baixa temperatura,  o al bany maria, hi barregem el suc de llimona amb la geletina desfeta, remenem bé, incorporem la mantega i remenem fins a tenir una crema homogènia. Posem la ganache en una mànega pastissera amb una boquilla punta rodona i deixem refredar a la nevera.
Per a fer la ganache de taronja farem el mateix, però aquesta no porta gelatina.
Per muntar les galetes, en una galeta (part no ensucrada) posem ganache i tapem amb una altra galeta,la part ensucrada que quedi a dalt, a la vista.
Per a fer les de melmelada, quan les vaig tallar en una vaig fer un forat al mig (amb una boquilla mateix) i la vaig superposar en una sensera, de manera que quedava una petita cavitat per a posar la melmelada, i cap al forn!! 





2 comentaris:

Bet Carbonell ha dit...

Es nota que estem molt més temps a casa, em sembla que a tots ens hem posat a cuinar més del que fem normalment. Fer galetes si tens nens a casa, és una manera entretinguda de passar una bona estonar i que no es faci tant pesat. Però sobre tot, quant et demanen alguna cosa dolça, saps el què mengen.


petons

Palmira POM ha dit...

No sé si cuinem més però si que tenim més temps per fer dolços i galetes ;o)
Ben bones i xules les teves!
Una abraçada,
Palmira

Seguidors