Avui és diumenge de Pascua! ben diferent d'altres anys, confinats, sense poder estar amb els que estimes més...sense poder compartir taula, festa, però bé, no ens queixem, no podem, no ens falta de res, estem bé, hi ha molta gent que pateix, i molt.
Com no podia ser en un dia com aquest, la mona no ha faltat, és tradició! Aquest any però ne'm fet només una perquè els fillols no han vingut pas a buscar-la... queda pendent!
Us deixo la recepta perquè podem adaptar la recepta a qualsevol pastís, d'aniversari, de festa...
MONA DE XOCOLATA
Ingredients pa de pessic
4 ous
125 g de farina (de rebosteria)125 g de sucre
Pell de llimona ratllada
Melmelada (aquesta de taronja, casolana)
Almivar
50 g de sucre100 g d'aigua
Un rajolí de suc de llimona
Cobertura
150g de xocolata fondant (% de cacau que us agradi)
50 g d'aigua
50 g de mantega
Preparació
Amb el robot que tingueu (jo ho he fet amb la KA) batem els ous amb el sucre, ha de quedar una barreja blanquinosa i escumosa, ha de triplicar el volum inicial. Hi anem incorporant la farina tamisada, poc a poc i barrejant amb una espàtula, amb moviments envoltants, de baig a dalt.
Aboquem la barreja en un motlle engreixat i enfarinat, jo també poso paper sulforat al cul del motlle.
Amb el forn preescalfat, coem uns 30 minuts a 180º. Punxem per a comprovar que és cuit, l'agulla ha de sortir seca.
Traiem del forn, deixem refredar uns minuts abans i desemmotllarem, deixarem sobre una reixeta per a que refredi completament.
Va bé fer-lo el dia abans, i l'endemà només caldrà decorar la mona.
També el podeu fer dies abans, posar-lo en una bossa o film i congelar-lo.
Quan ja és ben fred el dividim en dos capes, per la meitat, i el reguem amb l'almívar, repartim la melmelada i tapem.
La part del cul del motlle la poso a dalt, així queda súper plana ... (és a dir, girem el pa de pessic, la part de dalt serà la de baix)
Almívar
En un cassói posem l'aigua i el sucre, ho fem bullir uns 4 minuts i reservem.
Cobertura
L'he fet amb la Thermomix. La podem fer també al microones o en un pot al foc, baix però.
En el got de la TMX posem la xocolata trossejada, programem 20 segons a vel. 5-7, fem baixar la xocolata de les pareds del got, posem l'aigua i programem 4 minuts, 37º, vel. 2. Afegim la mantega i programem 4 minuts, 37º, vel. 2. Ens quedarà una crema fina i homogènia.
L'aboquem damunt el pa de pessic i sense tocar-la fem que vagi caien per tot el voltant, la part de dalt no es pot tocar, així quedarà ben llisa.
Decorem com ens agradi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada