Aquest any he repetit de fer els ous de xocolata per la mona a casa! la veritat que m'ha resultat més fàcil que l'any passat... tret que algun de petit de xocolata blanca se'm resistia en desemmotllar-lo... però bé, al final tots han arribat a bon port!!
És molt important temperar la xoxolata, primer per a que desemmotlli bé i segon per a que quedi brillant, però bé, fer-los fa molta gràcia i quan elsmtens fets et satisfà...
Doncs bé, aqueta vegada he temperat, desfet, la xocolata amb la Thermomix, a 37º i m'ha anat súper bé!! Podeu mirar per internet com es tempera la xocolata, i a la temperatura que cada tipus ha de desfer-se, peròi és més complicat, això si, més professional...
Ara queda fer el pa de pessic i guarnir la mona, aquest any, però, em sembla que no portarà plomes... les tinc a Isona, i la papereria on les compro no en té, no n'ha pogut demnar... bé, l'haurem de fer també...
OUS DE XOCOLATA
Ingredients
250 g de xocolata per a fondre (el % de cacau que us agradi, o blanca)
Motlles especials
Preparació
Trossegem la xocolata en trossos regulars, no cal que siguin massa petits
En el got de la TMX posem la xocolata trossejada i programem 10 segons, vel. 7
Programem 4 minuts, 37º, vel. 3. Obriommel got i fem baixar les retes de xocolsta de les parets
Tapem el got i programem 1 minut, 37º, vel. 3
I llestos, s'ahura desfet! amb una espàtula li donem unes voltes per assegurar-nos-en.
Omplim els motlles i els aboquem per traure l'excés de xocolata, l'aboquem en un recipient perquè aquesta xocolata en val per acabar d'omplir la resta de motlles.
Amb una rasqueta traiem la xocolata que s'hagi quedat pels costats, la silueta del motlle ha de quedar neta...
Ho posem a la nevera uns 15-20 minuts
Ho traiem de la nevera i ppoc a poc, donant copets amb el motlle damunt el marbre, amb paciència s'anirà desemmotllant... si veiem que no cau, no forceu, torneu-lo a la nevera i proveu de nou...
Els de xocolata blanca em van costar més que es desemmotllessin... però ja veieu al final cauen!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada