ÍNDEX DE RECEPTES

2 d’abril del 2020

PA (ràpid)


Feia temps que no em posava mans a la massa de pa!!! L'altre dia l'amiga Olga del blog la cuina de l'Olga, AQUÏ, en va fer venir el cuquet de fer pa ... I, avui publico el que hem fet per avui,  no ens ha calgut sortir!!, un pa ràpid, fàcil i d'un resultat excel·lent!!
L'he fet un en forma de trena i l'altre d'espiga, però podem fer-lo com pa de pagès, barra, panets, ...
Està amassat amb la Thermomix però podeu fer-ho a mà o altre robot, a mà costa una mica més però si amasseu uns 10 minuts, estirant i doblegant la massa, fins a que la veieu fina i elàstica, també us sortirà!
Pa ràpid perquè no cal una fermentació llarga, però sí els seus temps de repòs i fermentació. Jo l'he començat a les 10:00h i a les 12:30 estava llest!
PA (ràpid)
Ingredients
250 g de farina de força
250 g de farina de rebosteria
300g d'aigua mineral
20 g de llevat fresc
10 g de sal
Preparació
En el got de la TMX posem l'aigua i el llevat, programem 1minut, 37ª, Vel. 2
Incorporem les farines i la sal, barregem 30 segons, Vel. 6, a continuació amassem 2 minuts, espiga, got tancat.
Traiem del got i fem una bola, la posem en un bol una mica sucat amb oli perquè no s'engangi i deixem reposar durant 1 hora, ha de doblar el seu volum inicial. Tapem amb un drap o film.
 



Quan ja ens ha llevat, aboquem la massa damunt la taula o marbre prèviament enfarinat, i desgasifiquem la massa:


En fem una bola i la dividim segons la forma que li vulguem donar, barra, pa, panets...
Aquí us ensenyo la trena. De l'espiga es fa una porció allargada i abans d'entrar al forn amb les tosores es fant talls sense acabar d'arribar al fons, de manera que un es gira cap a la dreta i el seguent cap a l'esquerra.

 
Un cop tenim com a aquesta última foto, o com hagueu fet vosaltres, tapem i deixem reposar 30-40 minuts.
Quan faltin 15 minuts encenem el forn per a tenir-lo calent... a 250º
Només ens cal fer els talls a l'espiga i cap al forn! jo els he pintat una mica amb aigua.
En el forn posem un bol amb aigua.
Coem 5 minuts a 250º i amb el bol d'aigua, després a 220º 25 minuts.
Penseu que si feu panets o pa més petit, fi... els temps variarant, s'ha d'anar controlant.
Traiem del forn i deixem refredar damunt una reixeta.
Animeu-vos!!







Seguidors