13 de novembre de 2020

FELAFEL

 


N'havia fet alguna altra vegada però no la vaig publicar, m'adono que s'ha de publicar tot... desprès no trobes res...
Per a preparar els felafels el que hem de saber per a quan els volem menjar doncs perquè hem de tenir en remull el cigrons durant 24 horesel fer primer que res és posar en remull els cigrons, per la resta res més sencill i fàcil, triturar, fem les boletes, fregim i a menjar, o congelar!
Espero que us agradi la recepta i la feu ben aviat!!
FELAFEL
Ingredients
300 g de cigrons (els posarem 24 hores en remull)
Una ceba mitjana (uns 120g)
Un gra d'all
Coriandre fresc, un bon ramet
Julivert , també un bon grapat
Sal
Pebre negre
Farina de cigró, uns 80g
Llevat químic, 5g
Comí molt, 10 g
Oli per a fregir, també podem fer-los al forn
Preparació
Posem en remull els cigrons 24 h abans de preparar.los. Passades aquestes hores els escorrem i eixuguem bé per a trauré tota l'aigua.
En el got del nostre robot de cuina o batedora posem els cigrons, el gra d'all (pelat), la ceba, el julivert i el coriandre, el comí molt, la sal i el llevat. Triturem bé, no ha de quedar papilla...
A continuació afegim la farina de cigró, integrem bé triturant una mica. Deixem reposar a la nevera al menys 1 hora.
Ja podrem anar formant les boletes, de la mida d'una anou, una mica més gran..., o com us agradin més, les anem posant en una safata en la què haurem posat una mica de farina de cigró, i les aixafem una mica amb els dits, res, només per a que no siguin tant bola... les arrebossem una mica amb la farina de la safata i fregim amb abundant oli, a foc mig. Quan ja les tenim ben rossetes les traiem de la paella i les posem sobre paper absorvent un moment, per a traure l'excés d'oli, no n'absorveixen gaire... 
També les podem coure al forn.
I a gaudir-ne!







Cap comentari:

Seguidors