ÍNDEX DE RECEPTES

15 d’abril del 2011

AMANIDA DE FAVES

Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15, proposta que ens fan cada mes els amics Sandra i Xavi d' Els fogons de la Bordeta" aquí i  la Marina de "Xocolata desfeta" aquí . Aquests 15 dedicat a les faves!
És una amanida senzilla, ràpida de fer, diferent, i.... boníssima! el gust fresc de la menta que porta la vinagreta li dona una personalitat diferent a les vinagretes que acostumem a fer, alhora que també li dona el perfum tan agradable de la menta. La combinació pel meu gust és perfecta! Té tectures diferents, el cruixent del pernil, la mantecositat de les faves, els gust avinagrat que li dona la mostassa, el pel d'amargor de l'escarola... contrasta amb l'aroma de la menta... es a dir tot un plaer d'amanida!
A la recepta original li he afegit uns ous de guatlla que rondaven per la nevera... Les faves, que no en tenia de fresques, vaig comprar un pot de favetes que venen cuites i la veritat és que surten biníssimes. Si són faves fresques i de mida més gran, les hem de posar pelades.
La podem preparar ja sigui per un aperitiu o com a primer plat. Proveu-la perquè crec que us agradarà!
AMANIDA DE FAVES
Ingredients
320 g de faves petites
1 escarola
Dos fulles de menta
20 g de mostassa en gra
150 g d'oli d'oliva
4 làmines de pernil cruixent
Sal i pebre
Preparació
En una paella sense oli, posem les làmines de pernil fins que estigui cruixent, El tallem a tires i reservem
En el plat de presentació posem l'escarola i les favetes.
En un morter piquem la menta, afegim la mostassa, l'oli d'oliva, una mica de sal i una mica de pebre, emulsionem la vinagreta i amanim l'escarola i favetes, repartim les tires de pernil cruixent per damunt.
En el meu cas, vaig fer els ous de gutlla durs, bullint-los uns 5-8 minuts iels vai afegir a l'amanida.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Oh Teresa!!! Quines favetes amanides tan i tan bones!! Ens encanten!!
Moltes gràcies per participar!
Petons!!
Sandra

Teresa ha dit...

Bona nit, Sandra!!! demà, bé, avui, serà un dia de mirar i no parar de veure faves!!!
Petó

La cuina de l'Eri ha dit...

Teresa
I tant que és un plaer d'amanida amb aquests contrastos tan ben combinats. M'encanta. Petons

Gemma ha dit...

Amb el cruixent de pernil i la vinagreta de mostassa ha de quedar una amanida deliciosa i molt sana!

Anònim ha dit...

Avui faves a dojo! Una bona ideia aquesta d'incorporar faves a una amanida!
Bon cap de setmana!

Marina ha dit...

Molt bona aquesta amanida. El cruixent de pernil m'encanta :)
Gràcies per participar. És un plaer comptar amb tu!
petonets!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amanides no las he menjat, peró ja les estic sentint dient que me les menji. Ho tinc que tastar.
Petons.

el taller de cuina ha dit...

Queden bones les faves amb pernil en una amanida, eh? nosaltres hi coincidim!!
Petons

Ingrid ha dit...

Encara que coincidem amb l'amanida hi ha tantes versions i són tant bones i fresquetes que totes queden genials!! m'encanta la que ens presentes!
Molts petonetss

Cristina ha dit...

MOlt bona proposta i primaveral...una amanida completíssima. M´agrada molt

QUIMA ha dit...

Molt bona proposta ¡¡¡ Una manida bonissima i diferent
Petons

Lily ha dit...

Boníssima proposta, mai les he tastat en amanida però m'agrada molt la idea
Moltes gràcies
Bon cap de setmana
Petonets

Lo forner de Ponent ha dit...

Teresa, molt bona idea i molt refrescant! Ara que comença la caloreta, van súperbé les amanidetes!! Petons!!

Roger

Miquel ha dit...

me la apunto para ahora con la calor es ideal asi en ensalada y la vinagreta de mostaza que ultimamente tambien utilizo me gusta mucho
peto
miquel

El pare ha dit...

Teresa,
L'amanida fent servir escarola i la vinagreta amb la mostassa em semblen un parell d'elements diferenciadors que donen categoria al plat.
Molt bona!

Francesc ha dit...

Hola,
Avui per sopar volia fer favetes amanides, he trobat la teva recepta, i les farè tal i com dius.
Fan molt bona pinta.
Gràcies pels consells que doneu en aquests blocs, a mi personalment em son de molta ajuda.
Francesc

Seguidors